Ģeniāli vienkāršās kartupeļu pankūkas: 14 receptes – klasiskas, ar sēnēm vai gaļu

Ģeniāli vienkāršās kartupeļu pankūkas: 14 receptes – klasiskas, ar sēnēm vai gaļu
Foto: Shutterstock

Ir klāt laiks, kad atļaujamies vakariņās galdā likt ko siltāku, sātīgāku – tādu maltīti, ko mēdzam dēvēt par komforta ēdienu. Tāpēc ieskrienies rudenī un pagatavo mājiniekiem milzīgu porciju ar kartupeļu pankūkām. Lūk, 14 varianti, ar ko izdabāt gan tiem, kam patīk vienkāršas kartupeļu skaidiņu pankūkas, gan tiem, kam vajag gaļu!

Kā pagatavot kartupeļu pankūkas ne tikai garšīgas, bet tā, lai process aizņem pēc iespējas mazāk pūļu? Kartupeļus pankūkām parasti mizo, bet ja kartupeļu izcelsme nerada šaubas, tad vari tos vienkārši rūpīgi noberzt ar trauku mazgājamās švammītes aso pusi un pēc tam sarīvēt virtuves kombainā. Tā aiztaupīsi sev liekas pūles un nenāksies mest vērtīgās mizas atkritumos.

Bet, cik ēdāju, tik gaumju, daudzi neatzīst jaunmodīgās "uzpariktes" un uzskata, ka visgardākās pankūkas sanāk no "pa vecai modei" – uz parastās metāla rīves – rīvētiem tupeņiem. Kādam ir tīkamāka skaidiņās sarīvētu kartupeļu pankūku konsistence, cits atkal atzīst tikai uz smalkās rīves rīvētu un kārtīgi marlē nospiestu pankūku masu, kam pievienota ola, pāris karotes biezpiena vai kāda sīki sakapāta kūpināta bekona šķēle – īpašam smeķim.

Kad mīkla sagatavota, atceries par pareizu cepšanu. Eļļai pannā jābūt karstai, taču ne vārošai. Tu taču nevēlies, lai kartupeļu pankūkas sadegtu? Zeltainam efektam cep tās uz vidējas vai vidēji mazas uguns. Ja vēlies, lai kartupeļu pankūkas izcepas čaganākas, pievieno tupeņu masai šķipsnu sodas. Ja mājās ir vafeļu panna – pamēģini pankūkas izcept tajā. Bet, ja laiks atļauj – labs palīgs būs arī cepeškrāsns. Noderīgus knifiņus kartupeļu pankūku cepšanas mākslā vari izlasīt arī šeit.

Pēc tam, kad pankūkas saceptas, padomā, kādu mērcīti pievienosi. Klasisks variants ir garšaugi un skābais krējums (te atradīsi uzlabotu skābā krējuma mērces variantu pasniegšanai ar kartupeļu pankūkām, bet ir vērts pankūkas ēst kopā arī ar bezpiedevu jogurtu, ko vari papildināt ar rīvētu ķiploku. Lieliska izvēle ir arī brūkleņu ievārījums, taču "Tasty" iesaka dažādot maltīti un pamēģināt pankūkas ar ābolu biezeņzapti.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka