Foto: Kadrs no video

Pirms pāris stundām ar krāšņu atklāšanas ceremoniju startēja 23. ziemas olimpiskās spēles, kas šoreiz norisinās tālajā un, nenoliegsim, grūti izrunājamajā Korejas pilsētā Phjončhanā. Lai kaismīgie sporta draugi, pat dīvānā sēžot, justos gluži kā vērojot olimpiādi klātienē, piedāvājam pagatavot kādu no deviņiem "Tasty" krājumos uzietajiem ēdieniem, kas raksturīgi dažādu Āzijas valstu virtuvēm.

Phjončhanas olimpiskās spēles gaidījuši miljoniem cilvēku visā pasaulē – sportisti, līdzjutēji, arī masu mediji un portāls "Delfi" to skaitā. Atgādinām, ka, sākot ar olimpiādes atklāšanas un beidzot ar noslēguma ceremoniju, nodrošināsim savus lasītājus ar olimpisko notikumu teksta tiešraidēm, kurā detalizēti ziņosim par sacensību norisi, rezultātiem, problēmām un kurioziem.

Otro reizi portāla "Delfi" olimpiskais korespondents ir Uldis Strautmanis, kurš gatavos reportāžas no sacensību notikumu vietas, sniegs ieskatu aizkulisēs un atspoguļos mūsu sportistu emocijas.

Video: Neparastie korejiešu suši salāti 'Donburi'

"Donburi" salāti tiem, kuriem šķiet, ka suši nekad nemēdz būt par daudz. Garšos gluži kā tavi iecienītie suši, bet aiztaupīsi sev ķēpīgo suši tīšanas procesu.

Lasīt vairāk

Saldskābais lasis terijaki mērcē ar rīsiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pusdienas, kuras pagatavosi pats, bet ēdot jutīsies, it kā atrastos kaut kur Āzijā. Ņem vokpannu, liec tajā gabaliņos sagrieztu lasi, mērci un apcep. Viss garšos lieliski kopā ar rīsiem. Un kas to būtu domājis, ka terijaki mērci vari pagatavot tik vienkārši arī pats!

Lasīt vairāk

Kimči – marinēti kāposti korejiešu gaumē

Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas voks ar dārzeņiem

Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.

Lasīt vairāk

Siltie čili vistas salāti Āzijas gaumē

Silto čili vistas salātu recepti iesaka Linda, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Biešu salāti korejiešu gaumē

Kraukšķīgi un pikanti biešu salāti ar bagātīgu garšu buķeti.

Lasīt vairāk

Vienkāršais rāmen - nūdeles buljonā

Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums - kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.

Lasīt vairāk

Krāsainie dārzeņu rullīši

Foto: Privātais arhīvs

Rīspapīrā ietīti sulīgi dārzeņu salmiņi, ko vari pasniegt ar dažādām mērcēm – oriģināla, veselīga un garšīga uzkoda. Recepti iesaka Marta Cīrule.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi sojas mērcē japāņu gaumē

Ļoti vienkārša un garda vistas stilbiņu gatavošanas recepte. Ja pacietīgi sutināsi stilbiņus, līdz marināde būs iztvaikojusi, iegūsi lipīgi glazētus vistu stilbiņus ar saldskābi asu garšas buķeti.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas stērbelītes ar spinātiem Āzijas gaumē

Foto: Shutterstock

Nelielās stērbelītēs sagriezta liellopa gaļa būs gatava dažās minūtēs, kā arī spinātiem pietiks ar pusminūti. Izbaudi šo ērto recepti, kā var dažās minūtēs pagatavot brīnišķīgas vakariņas. Visērtāk šo ēdienu ir sagatavot vokpannā, bet tu vari to pagatavot arī parastajā pannā ar augstām malām.

Lasīt vairāk

Burkānu salāti korejiešu gaumē

Korejas burkāni - pikanti un veselīgi. Tie izceļas ar raksturīgo koreandra-ķiploku garšu salikumu un ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem. Ja vēlies atpūsties no gaļas, Korejas burkāni piešķirs jaunas garšas kartupeļiem un rīsiem.

Lasīt vairāk

Olu nūdeles ar šitake sēnēm un Āzijas kāpostu vokpannā

Āzijas virtuves klasika – vokpannā gatavots ēdiens. Šoreiz olu nūdelēm klāt liktas nedaudz apceptas šitake sēnes ar paša gatavotu saldi sāļo mērci. Asumiņam klāt ķiploki un sīpols, bet krāsai – Āzijas kāposts. Ja nu mājās nav vokpannas, droši var izmantot arī parasto, maltīte tāpat izdosies.

Lasīt vairāk

Marinēta siļķe korejiešu gaumē

Reiz izmēģināta, šī recepte mēdz kļūt par daudzu viesību uzkodu galda trumpi. Izmēģiniet, nenožēlosiet!

Lasīt vairāk

Kā pagatavot izcili gardo sviestmaizi 'banh mi', kas tiek uzskatīta par labāko pasaulē

Foto: Shutterstock

Izrādās, ka pasaules labākās sviestmaizes ir meklējamas – nē, ne Romā, ne Kopenhāgenā, nedz arī Ņujorkā, bet gan Vjetnamas ielās, ziņo "The Guardian", iekļaujot vjetnamiešu "banh mi" pasaules izcilāko ielu ēdienu sarakstā. Šīs sviestmaizes vēsture aizsākas ar apgrauzdētu bageti. Pēc majonēzes triepiena kraukšķīgais ietvars tiek piepildīts ar garšvielām bagātinātu gaļu, marinētiem dārzeņiem un svaigiem zaļumiem. Beigās parasti pievieno arī pāris pilienus sojas mērces un pikantu čili mērcīti. Lai nobaudītu šo pasaulslaveno garšu un tekstūru "sprādzienu", nebūt nav jādodas uz Vjetnamu, jo "banh mi", sekojot mūsu ieteikumiem, it vienkārši vari pagatavot arī savā virtuvē.

Lasīt vairāk

Šampinjonu salāti korejiešu gaumē

Šampinjoni ar ceptiem dārzeņiem pikantā marinādē.

Lasīt vairāk

Vjetnamiešu rīsu putra ar vistas gabaliņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no interesantākajām "ātrajām" maltītēm, kas tiek pasniegta Vjetnamā. Lai gan atsevišķo sastāvdaļu pagatavošana prasa kādu brīdi, Vjetnamā šo ēdienu var itin viegli dabūt no ielu tirgotājiem, tāpēc tur šo maltīti pasniedz pavisam ātri pagatavotu. Jasmīnu rīsu putrai īpašu garšu piešķir novārītais ingvers.

Lasīt vairāk

Video: Kā pagatavot eksotiskos Seulas salātus 'He'

Dienvidkorejas virtuve noteikti izceļas ar mums neierastām un nepazīstamām garšām – ārkārtīgi pikantiem salātiem, dažādos veidos pagatavotu gaļu un citām lietām. Ja esi nolēmis pamēģināt ko tādu, ko ēstu Seulas iedzīvotāji, tad "He" salāti būs tieši laikā. Kā tos pagatavot "Hobiju domnīcā" rāda šefpavārs Endijs Bērziņš.

Lasīt vairāk

Vistas un nūdeļu zupa vjetnamiešu gaumē

Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!