Pildītas kotletes – vakariņas ar pārsteigumu: 7 receptes katrai nedēļas dienai

Pildītas kotletes – vakariņas ar pārsteigumu: 7 receptes katrai nedēļas dienai
Foto: Shutterstock

Pārgriežot šķietami parastu kotleti un atklājot, ka aiz zeltainās gaļas garoziņas slēpjas kūstošs siers, aromātiska zaļumu sviesta tērcīte vai apceptas meža sēnes, pat vissmagākā darbdiena vairs nešķitīs nemaz tik drūma. Tieši tādēļ šo nedēļu nolēmām sākt uz īpaši apetītlīgas nots, skaidrojot, kā tad gatavojamas kotletītes ar dažādiem pildījumiem.

Iecienītākais produkts kotlešu pildīšanai, protams, ir siers. Pietiks vien ar nelielu gabaliņu, kam apkārt aplipināta maltās gaļas masa, lai gatavās kotletes iemantotu gluži jaunas, ļoti patīkamas garšas īpašības. Šim nolūkam derēs jebkāda veida siers. Ja vēlies, lai kotlešu garša ir pēc iespējas neitrālāka, izvēlies mocarellu, pikantākas notis kotletes iegūs, ja pildīsi tās ar zilo sieru, bet īpaši sulīgam un kūstošam pildījumam izmanto kausēto sieru (īpaši ērts šai gadījumā būs nelielajos folija kvadrātiņos safasētais kausētais siers).

Tā kā Latvijas meži šobrīd mums dāvā dāsnu sēņu ražu, vari kotlešu pildīšanai izmantot arī iepriekš sviestā apceptas sēnes ar zeltainiem sīpolu gabaliņiem. Arī rīvētas, cieti novārītas olas, kam dāsni pievienoti kapāti zaļumi, lieliski noderēs kotlešu pildījumam – šo produktu salikumu vari izmantot ne vien gaļas, bet arī zivju kotlešu pildīšanai.

Gluži tāpat kā karbonādes, arī jau izceptas kotletītes vari papildināt, piemēram, ar marinētu sīpolu ripiņām, kādu tomātu šķēli, pārkaisīt ar zaļumiem, devīgi pārbērt ar sieru un ielikt cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, līdz kūstošais siers ietin kotletes un pārējos labumus zeltainā garoziņā, liekot ēdājiem minēt, kas tad zem tās slēpjas.

Ja gribi sevi pēc nogurdinošās pirmdienas palutināt ar ko īpaši gardu, pagatavo franču virtuves klasiku – ar sieru un šķiņķi pildītu vistas šniceli jeb cāli "cordon bleu". Tiesa gan, tradicionāli šo ēdienu gatavo no plāni izklapētas vistas filejas, gaļas šķēles centrā liekot šķiņķa šķēli un siera šķēli, tad pārlokot pāri gaļu un nostiprinot ar irbulīti.

Pildītas kotletes – vakariņas ar pārsteigumu: 7 receptes katrai nedēļas dienai
Foto: Shutterstock

Kas gan var tev liegt nošpikot šo lielisko ideju, izmantojot šķiņķa un siera pildījumu sulīgām kotletēm no vistas, tītara vai cūkas maltās gaļas?

Malto gaļu vari izmantot arī improvizācijai par Kijevas kotlešu tēmu. Bļodiņā samaisi mīkstu sviestu ar rīvētu ķiploku, kapātiem pētersīļu zaļumiem, sāli un melnajiem pipariem. Izmantojot pārtikas plēvi, sviestu izrullē samērā tievā desiņā, liec saldētavā, sasaldē. Kad sviests sastindzis, sagriez to nelielos gabaliņos un veikli aplipini ar sagatavoto kotlešu masu – šādi ceptas kotletes iemantos īpašu sulīgumu, ko tām no iekšpuses piešķirs gatavošanas laikā kūstošais zaļumu sviests.

Pa "cordon bleu" vai Kijevas modei pildītās kotletes atliks vispirms apviļāt miltos, tad olā, visbeidzot rīvmaizē (panēšanai var izmantot arī samaltas vai saberztas, nesaldinātas brokastu kukurūzas pārslas) un tad apcept pannā, līdz tās ieguvušas skaisti zeltainu un tīkami kraukšķīgu garoziņu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka