![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/f41f9f30-61a3-11ed-b4c0-b95419279305.jpg?w=576&h=313)
Šī ēdiena gatavošanai vari izmantot jebkāda veida malto gaļu, ko sagatavo gluži tāpat, kā to dari, gatavojot kotletes. Sulīgumu gaļai piešķirs uz smalkās rīves pierīvēts burkāns, ķirbis, neliels kabacis vai selerijas sakne. Vari pievienot arī uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu vai norīvētu tomāta mīkstumu. Ja iecerēts gaļas klaipiņu papildināt vai pildīt ar sāli saturošiem produktiem (kaperi, olīvas, siers, kūpinājumi), tad pievieno mazāk sāls maltās gaļas masai.
Viltotā zaķa pildīšanai vari izmantot iepriekš izmērcētas žāvētās plūmes, vārītu burkānu stienīšus, paprikas šķēles, cieti vārītas olas, apceptas sēnes, dažādu sieru vai šķiņķa kubiņus. Vari arī sagatavoto klaipiņu pirms cepšanas ietīt plānās bekona šķēlēs, kas apcepoties veidos zeltainu un kraukšķīgu garoziņu.
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/bf389e80-798a-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Sagatavoto gaļas masu parasti liek ietaukotā metāla, stikla, keramikas vai silikona veidnē, pārklāj ar foliju un cep aptuveni 40-60 minūtes. Skaisti brūnu garoziņu gaļas kukulītis iegūs, ja minūtes 20-30 pirms cepšanas beigām pārziedīsi to ar glazūru.
Glazūru var gatavot dažādos veidos, bet vienkāršs un pārbaudīts variants ir sojas mērce, kas samaisīta ar kečupu, sinepēm un mazliet medus.
Vari rīkoties arī pēc cita "scenārija", iepriekš izveidoto iegarenas formas gaļas klaipiņu ātri no visām pusēm apcepot pannā sakarsētā eļļā vai kādā citā taukvielā, lai tas iegūtu garoziņu, kas tālākas gatavošanas procesā neļaus zaudēt sulīgumu. Tad liec to uz plāts un "šauj" cepeškrāsnī. Uz plāts vari uzliet nedaudz buljona – arī tas palīdzēs gaļu saglabāt sulīgu.
Kad viltotais zaķis gatavs, ņem to ārā no krāsns, atdzesē, griez šķēlēs un cel galdā. Savukārt pāri palikušās šķēles varēsi izmantot sātīgām sviestmaizēm, ko sagatavot līdzņemšanai uz darbu.
Mēs piedāvājam 14 dažādas viltotā zaķa versijas. Izvēlies sev tīkamāko recepti un iepriecini mīļos ar gardu maltīti.
Lai labi garšo!
Viltotais zaķis ar gardo glazūru
Viltotais zaķis ar piedevām būs ērti pagatavojamas un sātīgas pusdienas vai vakariņas ģimenei, bet atlikušo gaļu nākamajā dienā varēs izmantot, lai uzsmērētu sviestmaizes. Gaļas kukulīša glazūrai izmanto kečupu vai tomātu mērci grilētai gaļai (barbekjū mērci).
Falšā zaķa ātrais 'brālis', kas izdodas vienmēr
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/7f18e140-7bfe-11ed-8b90-a1da6d5615c2.jpg?w=876)
Viltotais zaķis ar vārītām olām pildījumā
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ba9d71b0-5e92-11ed-94b1-d3192ad39c93.jpg?w=876)
Noras viltotais zaķis viltotā kažokā
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/0fca3ac0-798b-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Viltotais zaķis ar brūnā cukura glazūru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/baf1ddd0-5e93-11ed-b274-a3009b05a05b.jpg?w=876)
Falšais zaķis bez vārītas olas
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/7f83d810-7bfe-11ed-8b0c-d79a5c1f276c.jpg?w=876)
Ātrais viltotais zaķis ar zilo sieru un šķiņķi
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/093dbf10-798b-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)
Liellopa gaļas viltotais zaķis ar ceptiem sīpoliem un speķi
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/15a0ace0-798b-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Viltotais zaķis ar majonēzi
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/15984870-798b-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Viltotais zaķis kēksiņu formās ar kartupeļu biezeņa 'cepurēm'
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a1f46790-602c-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Viltotais zaķis bekona 'kažociņā'
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/16259450-798b-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Falšais zaķis ar ķimenēm
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ef410c80-7c7c-11ed-984f-49567f3878a7.jpg?w=876)
Viltotais zaķis ar sieru un sēnēm
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/8c321c30-7bfd-11ed-bb53-bf05fbd45873.jpg?w=876)
Falšais zaķis mājas gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3fc7ca10-6033-11ed-a3ea-d528c58b6832.jpg?w=876)