Foto: Shutterstock

Ļoti gardu maltīti var pagatavot, izcepot sāļo pīrāgu vai nu groziņa formā, vai kā plātsmaizi. Sāļo pīrāgu cepšanai parasti izmanto sāļo smilšu mīklu, trauslo smilšu mīklu vai kārtaino mīklu. Trauslā maizīte ieliski sader ar krēmīgo pildījumu un ceptajiem dārzeņiem, vai gaļu un zivīm, veidojot vieglu, vasarīgu garšas buķeti.

Tasty pavārgrāmatā ir daudz jauku sāļo pīrāgu recepšu - gan veģetāras, gan ar gaļu, gan ar zivīm. Izvēlies kādu no tām un pagatavo gardu maltīti.

Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.

Lasīt vairāk

Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku

Foto: Shutterstock

Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku gardai un skaistai uzkodai.

Lasīt vairāk

Mazais zivs pīrāgs ar saldo kartupeļu 'cepurīti'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Interesants veids, kā pagatavot gardu maltīti diviem no zivīm un kartupeļiem. Tas viss individuālos trauciņos veido pavisam nelielu sacepumu, kas atgādina pīrāgu.

Lasīt vairāk

Gardais dārzeņu sacepums ar lēcām un kartupeļu plācenīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sacepums var būt gards arī bez gaļas, un šī recepte tam ir spilgts piemērs. Krēmīgā kartupeļu biezputra virspusē sacepumu padara neparastāku, bet sulīgie dārzeņi piešķir ēdienam nepieciešamo sātīgumu. Šo sacepumu noteikti par labu atzīs gan veģetārieši, gan tie, kuru maltīte bez gaļas nav maltīte.

Lasīt vairāk

Vistas un puravu pīrāgs - sacepums

Foto: Vida Press

Vistas un puravu pīrāgs, kas vairāk gan līdzinās sacepumam ar kārtainās mīklas cepurīti, būs lieliska alternatīva ēdienreizēm, kad gribās ko vairāk kā vienkārši ceptu vistas fileju vai vistas zupu. Garšos lieliski, pasniegts silts, un sasildīs aukstajos ziemas vakaros!

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņu, šķiņķa un kartupeļu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām

Foto: Shutterstock

Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām neparastā izpildījumā.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums - 'Gana pīrāgs'

Foto: Vida Press

Gana pīrāgs jeb Shepherd's pie ir tradicionāls angļu ēdiens, kas tiek gatavots no maltās gaļas un kartupeļu biezeņa. Ja vēl ne reizi nav mēģināts, noteikti iesakām pagatavot šo sātīgo sacepumu! Šajā receptē tiek izmantota jēra gaļa, tomēr to var gatavot arī ar citu gaļu.

Lasīt vairāk

Puravu un siera pīrāgs

Pīrāgs ar kūstošu sieru veģetārām vakariņām.

Lasīt vairāk

Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām

Foto: mosfood

Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām - citādākām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlies, padari pīrāgu vēl sātīgāku, pievienojot sieru!

Lasīt vairāk

Filo mīklas pīrāgs ar kūpinātu desu, cieto sieru un svaigiem dārzeņiem

Kārtainās mīklas pīrāgs ar kūpinātu desu, cukīni un cieto sieru "Džiugas". Šo recepti radījis spāņu virtuves virtuozs Marks Audiberts.

Lasīt vairāk

Lielais mencas pīrāgs

Foto: Shutterstock

Ļoti gardais un glītais trauslās smilšu mīklas pīrāgs nevarēs atstāt vienaldzīgu nevienu. Zeltains, smaržīgs, pildīts ar kartupeļiem, sīpoliem un mencas filejas gabaliņiem. Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Trauslo mīklu var aizstāt ar veikalos nopērkamo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!