Foto: Shutterstock

Brīvdienā sevi un mīļos vajag palutināt. Ja ne ar kādu pankūku tornīti svētdienas rītā, tad vismaz ar jauku desertu pusdienu noslēgumā. Kāpēc gan neizcept trauslas mīklas tarti, kas pildīta ar maigu krēmu?

Tartes, kuras mēdz dēvēt arī par pīrāgiem, ja tās ir lielas, vai groziņiem, ja tartes saceptas mazās formiņās, ir lieliska izvēle kulināro prasmju atsvaidzināšanai. Tartes gatavo kā no plānas smilšu mīklas, tā kārtainās mīklas. Viss cepšanas noslēpums slēpjas tajā, ka tartes mīklu pirms cepšanas kārtīgi sadursta ar dakšiņu, kā arī cepot pa virsu saber keramikas zirņus, lai mīkla nepaceltos.

Pēc tam mīklas pamatni jeb karkasiņu sapilda ar gardu krēmu. Šeit nu iekšējais kulinārs var gavilēt, jo tartes pasakaini garšos pildītas kā ar citronu krēmu, tā šokolādes krēmu vai klasisko saldā krējuma un olu krēmu. Bet papildinājums būs pa virsu uzliktas ogas, augļi vai citi dekoriņi.

Izvēlies kādu no 10 gardajām Tasty.lv receptēm un – lai garda brīvdiena!

Mazās šokolādes tartes ar šķipsniņu zelta

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldākai dienai – ar šokolādi bagātīgas trauslās mīklas tartes. Īpaši smalku šo desertu padarīs drusciņa pārtikas zelta, kas kalpos kā izcils svētku reižu dekors. Gardēži novērtēs!

Lasīt vairāk

Vasaras garša ziemā – tarte ar cukurotiem rabarberiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Laiks izņemt no saldētavas vasarā noglabātos rabarberus un likt lietā garšīgā trauslas mīklas tartē! Nepieciešama būs sviesta mīkla, salds krēms, rabarberi un mazliet pacietības. Tarte garšos lieliski kā silta, tā pilnībā atdzesēta.

Lasīt vairāk

Olu krēma groziņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinoši trausla mīkla un maigs olu krēms, kam pa virsu uzkaisīts smaržīgais muskatrieksts - tas viss apvienots gardos groziņos. Deserts, kura katrs kumosiņš liks garšas kārpiņām aiz sajūsmas dejot.

Lasīt vairāk

Ābolu tarte svētkiem

Foto: Publicitātes foto

Vienkārši un ātri pagatavojama ābolu tarte ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Saldumam un zeltainumam āboli pirms cepšanas apsmērēti ar medu un apkaisīti ar pūdercukuru.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Klasiskā citronu tarte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinoši vienkārša un tajā pašā laikā pietiekami smalka trauslās mīklas un citronu krēma kūka jeb tarte. Pildījumu spirdzinošu padara bagātīgi izmantotie citroni, bet maigu – saldais krējums. Lieliski garšos kā svētkos, tā romantiskās vakariņās.

Lasīt vairāk

Dzērveņu krēms lazdu riekstu groziņā

Foto: Shutterstock

Burvīga dzērveņu krēma kūka visiem kārumniekiem, arī tiem, kas nedrīkst ēst kviešu miltu izstrādājumus, jo kūkas pamatnei tiek izmantoti lazdu rieksti un rīsi. No dotā produktu daudzuma iznāks viena, apmēram 22 cm diametrā, apaļā kūka.

Lasīt vairāk

Riekstu maisījuma pralinē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardums, kas izkusīs mutē! Pralinē našķus vari ēst gluži kā cepumus, vai dekorēt ar tiem kūkas vai tartes.

Lasīt vairāk

Melleņu un mandeļu miltu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Aromātiskā iesala ekstrakta tarte ar pildījumu

Foto: Vida Press

Lielisks papildinājums gardām pusdienām vai pēcpusdienas tējas malkošanai.

Lasīt vairāk

Pekanriekstu un šokolādes tarte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda kārtainās mīklas tarte ar šokolādes un pekanriekstu pildījumu. Pievieno gatavajam desertam kādu bumbiņu vaniļas saldējuma un būsi septītajās debesīs!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!