Rabarberu sezonas pilnbriedā ir jādomā arvien jauni veidi, kā leknos, sulīgos kātus likt lietā. Plātsmaizes, kūkas un rauši, protams, ir laba lieta, bet, cik ilgi tad tos ēdīsi? Dažādības labad šoreiz piedāvājam 15 patīkami saldskābu rabarberu desertu receptes garšu kārpiņu palutināšanai.

Rabarberu ķīselis ir recepte no vecmāmiņu pavārgrāmatas – biezais ķīselis garšos vēl labāk, ja, pirms ķersies pie lielās karotes, pārliesi to ar aukstu pienu. Savukārt, ja ķīselis būs šķidrāks, tas lieti noderēs kā piedeva bubertam, krēmam, biezpiena sacepumam, rīsu pudiņam vai citiem vienkārši pagatavojamiem desertiem (receptes atradīsi, lūk, te).

Arī pagatavojot rabarberu klimpu zupu vai uzputeni, nenošausi greizi, jo šie vienkāršie saldskābie kārumi iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus.

Pavisam elementāram kārumam, ko baudīt vakariņu noslēgumā – stikla burciņās vai glāzēs saliec kārtām katliņā izkarsētus un sablendētus vai svaigus, ar cukuru pārbērtus, atsulojušos rabarberu gabaliņus pamīšus ar putukrējumu vai gaisīgām olbaltuma putām, piešaujot arī daiviņās sagrieztas zemeņogas. Ņammm...

Lai labi garšo!

Rabarberu klimpu zupa

Foto: DELFI

Ak, raženais rabarberu laiks! Ko vēl bez rabarberu plātsmaizes vērts pagatavot? Atsaucot atmiņā bērnības garšu, kaut reizi šovasar jāpagatavo rabarberu klimpu zupu, kas lieliski veldzēs karstā tveicē un apmierinās kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

Biezais rabarberu ķīselis

Foto: Shutterstock

Rabarberu ķīselis, ko pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Jogurta saldējums ar zemenēm un rabarberiem

Foto: DELFI

Vasarā nav labāka našķa par saldējumu. Te gan tiešām saldējums jādēvē par našķi, jo cukurs izmantots gana daudz, bet pie tā vainīgs skābais rabarbers. Ja vēlies saldējumu skābāku, cukuru izmanto mazāk, jebkurā gadījumā, rezultāts būs atspirdzinošs.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rabarberi ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams un vienkāršs saldais ēdiens rabarberu sezonas atklāšanai. Krāsnī cepti, rabarberi būs ļoti garšīgi, bet kopā ar aukstu saldējumu izkusīs mutē.

Lasīt vairāk

'Panna cotta' ar ātro rabarberu ievārījumu

Foto: Shutterstock

Klasiskais želejas deserts "panna cotta" ar skābeno pavasara gardumu – rabarberiem. Desertu gatavo laikus, jo atdzesēšana prasīs kādu brīsniņu.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu piena 'panna cotta' ar rabarberiem

Foto: DELFI

Kad rabarberu sezona rit pilnā plaukumā, tie jāliek lietā visdažādākajos veidos. Krēmīgam ''panna cotta'' skābenie rabarberi piešķir atspirdzinošu garšu, kas lieliski harmonē ar kokosriekstu saldumu.

Lasīt vairāk

Vienkārši rabarberu ķīselis

Foto: DELFI

Vasaras sākuma klasika – rabarberu ķīselis. Variējot ar cietes daudzumu, atšķirsies arī rezultāts. Vēlies biezo ķīseli, ko baudīt ar pienu vai putukrējumu, cieti vajadzēs par pāris ēdamkarotēm vairāk, bet, ja vēlies iegūt dzeramo, tad cieti liec tik, cik norādīts šajā receptē.

Lasīt vairāk

Rabarberu un olbaltuma uzputenis

Foto: Shutterstock

Gards vasaras deserts - olbaltuma uzputenis ar rabarberiem

Lasīt vairāk

Skābenais rabarberu krēms kūkām, eklēriem un pankūkām

Foto: DELFI

Kad rabarberu ir vairāk nekā vajag un plātsmaizes cept arī jau vairs nav lustes, pagatavo šo krēmu, kas ledusskapī var glabāties nedēļām, lai to pēc tam izmantotu kēksiņu, eklēru pildīšanai vai pankūku garnēšanai.

Lasīt vairāk

Rabarberu uzputenis

Foto: Shutterstock

Rabarberu uzputenis - tas ir vienkārši un gardi.

Lasīt vairāk

Ģeniāli vienkāršais rabarberu–putukrējuma deserts

Foto: Shutterstock

Rabarberi ar putukrējumu – vienkāršs un ātri pagatavojams, bet ļoti garšīgs un vasarīgs saldēdiens.

Lasīt vairāk

Rabarberu un auzu pārslu drumslu deserts 'krambls'

Foto: Shutterstock

Ātrajam našķim - sulīgi kraukšķīgs rabarberu "krambls" jeb "crumble" ar auzu pārslām un mandeļu skaidiņām.

Lasīt vairāk

Rabarberu želejas mērce ar brilē krēmu

Foto: Shutterstock

Lielisks un īpatnējs veids, kā sagatavot rabarberus. Rabarberi daļēji tiek vārīti želejā un daļēji sīrupā, bet pēc tam samaisīti kopā, veidojot elegantu vasarīgu desertu kombinācijā ar krēmu brulē vai putukrējumu. Brilē krēma recepti var izlasīt šeit. Visērtāk rabarberu želeju vārīt iepriekšējā dienā, lai pa nakti želeja kārtīgi sastingtu ledusskapī.

Lasīt vairāk

Maigais rabarberu un vaniļas želeju kārtojums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viens no skaistākajiem kārtainajiem desertiem, kas redzēts. Rabarberu želeja mijas ar vaniļas mērces želeju, kas kārtu pa kārtai pārsteidz ar saldo un nedaudz skābeno garšu.

Lasīt vairāk

Rabarberu saldējums

Tas laiks ir klāt! Rabarberu laiks! Un saldējums siltā jo siltā dienā ir tieši tas, kas vajadzīgs. Saldējums, kas garšo pēc rabarbermaizes, tā manējie šo saldējumu noraksturoja. Laikam tāpēc, ka kanēlis klāt.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!