Rabarberu ķīselis ir recepte no vecmāmiņu pavārgrāmatas – biezais ķīselis garšos vēl labāk, ja, pirms ķersies pie lielās karotes, pārliesi to ar aukstu pienu. Savukārt, ja ķīselis būs šķidrāks, tas lieti noderēs kā piedeva bubertam, krēmam, biezpiena sacepumam, rīsu pudiņam vai citiem vienkārši pagatavojamiem desertiem (receptes atradīsi, lūk, te).
Arī pagatavojot rabarberu klimpu zupu vai uzputeni, nenošausi greizi, jo šie vienkāršie saldskābie kārumi iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus.
Pavisam elementāram kārumam, ko baudīt vakariņu noslēgumā – stikla burciņās vai glāzēs saliec kārtām katliņā izkarsētus un sablendētus vai svaigus, ar cukuru pārbērtus, atsulojušos rabarberu gabaliņus pamīšus ar putukrējumu vai gaisīgām olbaltuma putām, piešaujot arī daiviņās sagrieztas zemeņogas. Ņammm...
Lai labi garšo!
Rabarberu klimpu zupa
Ak, raženais rabarberu laiks! Ko vēl bez rabarberu plātsmaizes vērts pagatavot? Atsaucot atmiņā bērnības garšu, kaut reizi šovasar jāpagatavo rabarberu klimpu zupu, kas lieliski veldzēs karstā tveicē un apmierinās kāri pēc saldumiem.
Biezais rabarberu ķīselis
Rabarberu ķīselis, ko pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.
Jogurta saldējums ar zemenēm un rabarberiem
Vasarā nav labāka našķa par saldējumu. Te gan tiešām saldējums jādēvē par našķi, jo cukurs izmantots gana daudz, bet pie tā vainīgs skābais rabarbers. Ja vēlies saldējumu skābāku, cukuru izmanto mazāk, jebkurā gadījumā, rezultāts būs atspirdzinošs.
Krāsnī cepti rabarberi ar saldējumu
Ātri pagatavojams un vienkāršs saldais ēdiens rabarberu sezonas atklāšanai. Krāsnī cepti, rabarberi būs ļoti garšīgi, bet kopā ar aukstu saldējumu izkusīs mutē.
'Panna cotta' ar ātro rabarberu ievārījumu
Klasiskais želejas deserts "panna cotta" ar skābeno pavasara gardumu – rabarberiem. Desertu gatavo laikus, jo atdzesēšana prasīs kādu brīsniņu.
Kokosriekstu piena 'panna cotta' ar rabarberiem
Kad rabarberu sezona rit pilnā plaukumā, tie jāliek lietā visdažādākajos veidos. Krēmīgam ''panna cotta'' skābenie rabarberi piešķir atspirdzinošu garšu, kas lieliski harmonē ar kokosriekstu saldumu.
Vienkārši rabarberu ķīselis
Vasaras sākuma klasika – rabarberu ķīselis. Variējot ar cietes daudzumu, atšķirsies arī rezultāts. Vēlies biezo ķīseli, ko baudīt ar pienu vai putukrējumu, cieti vajadzēs par pāris ēdamkarotēm vairāk, bet, ja vēlies iegūt dzeramo, tad cieti liec tik, cik norādīts šajā receptē.
Rabarberu un olbaltuma uzputenis
Gards vasaras deserts - olbaltuma uzputenis ar rabarberiem
Skābenais rabarberu krēms kūkām, eklēriem un pankūkām
Kad rabarberu ir vairāk nekā vajag un plātsmaizes cept arī jau vairs nav lustes, pagatavo šo krēmu, kas ledusskapī var glabāties nedēļām, lai to pēc tam izmantotu kēksiņu, eklēru pildīšanai vai pankūku garnēšanai.
Rabarberu uzputenis
Rabarberu uzputenis - tas ir vienkārši un gardi.
Ģeniāli vienkāršais rabarberu–putukrējuma deserts
Rabarberi ar putukrējumu – vienkāršs un ātri pagatavojams, bet ļoti garšīgs un vasarīgs saldēdiens.
Rabarberu un auzu pārslu drumslu deserts 'krambls'
Ātrajam našķim - sulīgi kraukšķīgs rabarberu "krambls" jeb "crumble" ar auzu pārslām un mandeļu skaidiņām.
Rabarberu želejas mērce ar brilē krēmu
Lielisks un īpatnējs veids, kā sagatavot rabarberus. Rabarberi daļēji tiek vārīti želejā un daļēji sīrupā, bet pēc tam samaisīti kopā, veidojot elegantu vasarīgu desertu kombinācijā ar krēmu brulē vai putukrējumu. Brilē krēma recepti var izlasīt šeit. Visērtāk rabarberu želeju vārīt iepriekšējā dienā, lai pa nakti želeja kārtīgi sastingtu ledusskapī.
Maigais rabarberu un vaniļas želeju kārtojums
Viens no skaistākajiem kārtainajiem desertiem, kas redzēts. Rabarberu želeja mijas ar vaniļas mērces želeju, kas kārtu pa kārtai pārsteidz ar saldo un nedaudz skābeno garšu.
Rabarberu saldējums
Tas laiks ir klāt! Rabarberu laiks! Un saldējums siltā jo siltā dienā ir tieši tas, kas vajadzīgs. Saldējums, kas garšo pēc rabarbermaizes, tā manējie šo saldējumu noraksturoja. Laikam tāpēc, ka kanēlis klāt.