Foto: Shutterstock kolāža
Daudzus no baklažānu gatavošanas attur pieņēmums, ka tie ir rūgti un, nepareizi apstrādāti, būs neēdami, bet piesardzība ir lieka. Mūsdienu šķirņu baklažāni nav sīvi, tādēļ tos pirms gatavošanas vairs nav nepieciešams ierīvēt ar sāli, bet var uzreiz cept, grilēt vai sautēt, izmantojot līdzīgi kā latviešu iecienītos kabačus. No kabačiem baklažāni atšķiras ar patīkamo, gaļīgo mīkstumu, kas gatavošanas laikā gluži kā sūklis uzsūc visas garšas un aromātus. Lai tu jau šodien pat varētu pārliecināties par šī eksotiskā svešzemnieka garšīgo dabu, lūk, 12 recepšu variācijas par pildītu baklažānu tēmu, kas šovasar noteikti jāizmēģina! Kas nav mazsvarīgi – vairums šo ēdienu lieliski garšo gan silti, gan nākamajā dienā kā aukstā uzkoda.

Ar puraviem, saulē kaltētiem tomātiem un aprikozēm pildīti baklažāni

Foto: DELFI

Kamēr pašmāju kabači tikai pieņemas resnumā, lai vasarā nodrošinātu pankūku, sacepumu un konservējumu lērumu, varam vēl baudīt baklažānus. Ierastās maltās gaļas pildījuma vietā šoreiz izmantojām veģetāras, bet sātīgas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un baziliku

Foto: Shutterstock

Ceptu baklažānu rullīši, kas pildīti ar pikantu ķiploku biezpienu, tomātiem un baziliku – gan uzkodām, gan gardām brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Pildītas baklažānu laiviņas

Foto: Privātais arhīvs

Gardas baklažānu laiviņas, kas pildītas ar tomātiem, sīpoliem un pārkaisītas ar sieru, kas pēc pagatavošanas ir patīkami izkusis. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Sallija, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti pildīti baklažāni ar spinātiem un čorizo

Foto: Shutterstock

Gribi kaut ko garšīgu un krāsainu? Izvēlies nedaudz pikanto spāņu čorizo desu. Tā nekad neliek vilties. Piedāvājam to izmantot kā baklažānu pildījumu kopā ar sieru, tomātiem un spinātiem. Sagatvošana kopā ar cepšanu krāsnī neaizņems vairāk kā 30 minūtes.

Lasīt vairāk

Ar sieru pildīti baklažāni

Foto: Shutterstock

Ļoti gardi un vienkārši pagatavojami ar sieru pildīti baklažāni.

Lasīt vairāk

Baklažānu rullīši ar kazas sieru

Foto: Shutterstock

Baklažānu rullīši ar sieru - gardi gan aukstā gan karstā veidā.

Lasīt vairāk

Ar mocarellu pildīti baklažāni sicīliešu gaumē

Foto: Shutterstock

Savu versiju par itāliešu tradicionālo "aubergine parmigiana" - ar mocarellu pildītiem baklažāniem aromātiskā tomātu mērcē, piedāvā šobrīd Latvijā dzīvojošs sicīlietis Džuzepe Palmeri, piebilstot, ka Sicīlijas krodziņu un restorānu ēdienkartēs šīs debešķīgi gardais ēdiens slēpjas aiz nosaukuma "parmigiana di melanzane".

Lasīt vairāk

Baklažānu vēdeklīši ar tomātiem un sieru

Foto: Shutterstock

Kad kārtojumi un sacepumi apnikuši, izmēģini šo versiju, kā pagatavot baklažānus sātīgā maltītē.

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem

Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar malto gaļu un rīsiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši, sātīgi un garšīgi - cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem.

Lasīt vairāk

Baklažānu rullīšu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.

Lasīt vairāk

Ar kartupeļu biezeni un burkāniem pildīti baklažānu rullīši

Foto: Shutterstock

Baklažānu veltnīši - aukstā galda gardums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!