![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/18dd13e0-6008-11ed-9d0f-657b655b6f8f.jpg?w=576&h=313)
Ar puraviem, saulē kaltētiem tomātiem un aprikozēm pildīti baklažāni
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/97e47950-7bea-11ed-9b26-956c8ecb607d.jpg?w=876)
Kamēr pašmāju kabači tikai pieņemas resnumā, lai vasarā nodrošinātu pankūku, sacepumu un konservējumu lērumu, varam vēl baudīt baklažānus. Ierastās maltās gaļas pildījuma vietā šoreiz izmantojām veģetāras, bet sātīgas sastāvdaļas.
Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un baziliku
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/52027eb0-79ff-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)
Ceptu baklažānu rullīši, kas pildīti ar pikantu ķiploku biezpienu, tomātiem un baziliku – gan uzkodām, gan gardām brīvdienu brokastīm.
Pildītas baklažānu laiviņas
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a118dbc0-60c8-11ed-b52c-378a3a8c71d2.jpg?w=876)
Gardas baklažānu laiviņas, kas pildītas ar tomātiem, sīpoliem un pārkaisītas ar sieru, kas pēc pagatavošanas ir patīkami izkusis. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Sallija, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.
Krāsnī cepti pildīti baklažāni ar spinātiem un čorizo
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/2358eaf0-795e-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Gribi kaut ko garšīgu un krāsainu? Izvēlies nedaudz pikanto spāņu čorizo desu. Tā nekad neliek vilties. Piedāvājam to izmantot kā baklažānu pildījumu kopā ar sieru, tomātiem un spinātiem. Sagatvošana kopā ar cepšanu krāsnī neaizņems vairāk kā 30 minūtes.
Ar sieru pildīti baklažāni
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/84052500-7bff-11ed-8b90-a1da6d5615c2.jpg?w=876)
Ļoti gardi un vienkārši pagatavojami ar sieru pildīti baklažāni.
Baklažānu rullīši ar kazas sieru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/475f92f0-7cc9-11ed-9a7b-c34840b383f5.jpg?w=876)
Baklažānu rullīši ar sieru - gardi gan aukstā gan karstā veidā.
Ar mocarellu pildīti baklažāni sicīliešu gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/612fe350-7c11-11ed-8ad2-659178b799d2.jpg?w=876)
Savu versiju par itāliešu tradicionālo "aubergine parmigiana" - ar mocarellu pildītiem baklažāniem aromātiskā tomātu mērcē, piedāvā šobrīd Latvijā dzīvojošs sicīlietis Džuzepe Palmeri, piebilstot, ka Sicīlijas krodziņu un restorānu ēdienkartēs šīs debešķīgi gardais ēdiens slēpjas aiz nosaukuma "parmigiana di melanzane".
Baklažānu vēdeklīši ar tomātiem un sieru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/dfa60fe0-79e4-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)
Kad kārtojumi un sacepumi apnikuši, izmēģini šo versiju, kā pagatavot baklažānus sātīgā maltītē.
Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem
Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.
Baklažāni pildīti ar malto gaļu un rīsiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/b8c17c30-5e86-11ed-8418-09f05ce55b2d.jpg?w=876)
Vienkārši, sātīgi un garšīgi - cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem.
Baklažānu rullīšu sacepums ar sieru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/659c95a0-7987-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.
Ar kartupeļu biezeni un burkāniem pildīti baklažānu rullīši
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/21eb5060-7bff-11ed-bb53-bf05fbd45873.jpg?w=876)
Baklažānu veltnīši - aukstā galda gardums.