Foto: Daiga Kubile
Lai iedvesmotu tevi pagatavot sāļo torti – lielisku svētku galda akcentu un garšīgu dāvana kādam gardēdim –, piedāvājam Daigas Kubiles tunča un kūpināta laša tortes recepti. Lai gardumgardi!
50Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vārīti kartupeļi tuncis bundžiņā sarkanais sīpols kukurūza svaigs gurķis vārīti burkāni kūpināts lasis olas

Sagatavošana

1

Šīs kūkas pagatavošanā katram pašam jāizlemj, ko rīvēt un ko griezt. Tātad: jāizvēlas sev piemērotākā sastāvdaļu forma un to lielums.

2

Sastāvdaļas tortes formā kārto šādā secībā: vārīti kartupeļi, tad tuncis bundžiņā, sarkanais sīpols, kukurūza, svaigais gurķis, vārīti burkāni, kūpināts lasis un olas. Visu noslēdzam ar sev tīkamiem garšaugiem.

3

Pa kārtām vai vienu izlaižot (kā nu kuram patīk un cik mitru kūku vēlas), to iesmērē ar majonēzi un pa virsu uzkaisa maltus melnos piparus.

4

Gatavo kārtojumu liek ledusskapī uz 24 stundām ievilkties.

Labu apetīti!

Sāļā Napoleona kūka ar lasi, garnelēm un sieru

Foto: Ināra Lācarus

Kad kulinārijas entuziaste Ināra Lācarus svētkos savus mīļos pārsteidza ar sāļo salami uzkodu kūku, kuras recepti jau jums atklājām (to meklē šeit!), viņa atskārta, ka sāļās kūkas ir lielā cieņā. Tā tas patiesi ir – pieaugušie dievina šīs tortes. Turklāt, ja neesi liels saldummīlis, tad nākamajā dzimšanas dienā šo vari izvēlēties kā alternatīvu saldajai biskvīta tortei. Bet dosim divas izvēles! Pirmā: sāļā salami uzkodu kūka, otra, jaunā Ināras recepte – sāļais Napoleons.

Lasīt vairāk

Sāļā kūka ar garneļu krēmu

Foto: Māris Lapiņš

Kūkas ir gardas, taču reti kurš atceras, ka nenovērtēta klasika ir arī sāļās kūkas, kas ir viegli pagatavojamas, turklāt pavisam noteikti oriģināls ēdiens, ar ko pārsteigt ēdājus. Sāļo kūku gatavošanā "Selga Nature" maizcepumi ir neaizstājama sastāvdaļa, kas ir kā radīta ne tikai garšas, bet arī apaļās formas iegūšanai, ļaujot izveidot omulīgas kūciņas.

Lasīt vairāk

Sāļā salami uzkodu kūka svētkiem

Foto: Ināra Lācarus

Piekritīsi, ka kūka šajā fotogrāfijā izskatās ļoti apetelīga? Tāda tā arī ir, jo tai ir brīnišķīga visu sastāvdaļu kombinācija. Tā būs izcila dekorācija jebkuram svētku galdam (šoreiz šī kūka gatavota bērnu dzimšanas dienas ballītei, lai to pilnām mutēm baudītu pieaugušie ciemiņi). Ja izvēlies šo uzkodu svētku galdam, tā noteikti iepriecinās tevi un viesus.

Lasīt vairāk

Sāļā siera kūka ar šķiņķi un puraviem

Foto: Privātais arhīvs

Labas ziņas tiem, kas ar saldumiem ir uz "jūs" – sāļā siera kūka ar kraukšķīgu siera cepuma pamatni un krēmīgu pildījumu, kurā sagaršojami aromātiskie puravi un šķiņķis. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ina Reinfelde.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Sāļā torte ar lasi un kausēto sieru

Foto: Privātais arhīvs

Bez cepšanas pagatavojamas sāļās tortes recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Laša sāļā torte bez miltiem, sviesta un olām

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Kalorijas šoreiz nerēķinu, bet rezultāts noteikti nav graujošs, jo sastāvdaļās nav ne majonēzes, ne miltu, ne sviesta vai eļļas. Smērējamai siera masai iesaku izvēlēties liesāku kausēto sieru, un arī rīvēto sieru labāk izvēlēties 10%, nevis trekno Krievijas vai Holandes," recepti iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Sāļā tostermaizes torte ar krēmsieru un kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock

Bagātīga tostermaizes sāļā torte krēmsietu un kūpinātu lasi.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Sāļā kabaču torte 'Vasaras garša'

Foto: Privātā arhīva foto

Kabačus var ne vien pildīt vai cept pankūkās un plācenīšos, bet arī pagatavot no tiem gardu sāļo torti. Recepti iesaka Līga Bajāre.

Lasīt vairāk

Sāļā kūka ar pikantu baklažānu pildījumu

Foto: Shutterstock

Baklažānu sāļā kūka - ciemiņus gaidot.

Lasīt vairāk

Sāļā torte ar fetas sieru un tunci

Foto: Shutterstock

Garda sāļā torte ar fetas sieru, tunci un svaigiem dārzeņiem būs kaut kas pavisam neparasts svētku galdam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!