Citādākas vakariņas: smeķīgas versijas sāļajiem plācenīšiem
Foto: Shutterstock

Kad zupas un salāti dažādās versijās ēsti ikdienas maltītēs un šašlika gatavošanu gribas pietaupīt brīvdienām, fiksā versija vakariņās var būt arī plācenīši. Turklāt tie var būt tik dažādi – gaļas, zivs, kuskusa, dārzeņu, rīsu un pat tunča.

Patiesībā plācenīši ir ļoti pateicīga izvēle tad, kad mājās ledusskapī nekā daudz vairs nav palicis. Ja ir kāda ola, dažas karotes miltu, var sajaukt kopā pat visneiedomājamākās sastāvdaļas un tad tās izcept izcilā maltītē. Ja no iepriekšējo dienu maltītēm pāri palicis kartupeļu biezenis, tas būs kā radīts plācenīšiem! To pašu var teikt par novārītiem rīsiem, griķiem un kuskusu. Pat vientuļais siera gabaliņš vai desas gals var būt plācenīšu sastāvdaļa, tāpēc atliek vien pievērsties kritiskai ledusskapja revīzijai un izmantot to, kas ir pieejams, lai pagatavotu vakariņas.

Plācenīšus pasniedz ar kādu sātīgu mērci, piemēram, skābo krējumu, kas sajaukts ar svaigiem zaļumiem. Derēs arī vieglākas jogurta mērces ar iemaisītiem mārrutkiem, svaigu gurķi vai saldskābo čili mērci.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form