
Kas gan tās par brokastīm, ja galdā netiek celtas olas? Tās ir gan gardas, gan ātri un daudzveidīgi pagatavojamas. Turklāt, rīta cēlienā nolokot pāris oliņas, sāta sajūta ir garantēta līdz pat pusdienu reizei. It īpaši, ja olas pasniegsi uz maizes šķēles. Tā tikai šķiet, ka olmaizes ir pavisam vienkāršs ēdiens jo mēs, pētot savu pavārgrāmatu un izvēloties receptes, bijām pārsteigti par olmaizīšu neiedomājamo daudzveidību. Cerams, ka mums izdosies pārsteigt arī tevi.
Uz kraukšķīgas grauzdētas maizes šķēles uzlikta, lieliski garšos pat vienkārši cepta ola, it īpaši – ja to papildināsi ar kapātiem lociņiem vai citiem garšaugiem.
Vari olu arī iecept maizītē vai pagatavot maigu kulteni un tad likt to uz maizītes, papildinot ar šķiņķi vai lasi.
Arī vārītas olas vari likt uz maizītēm, sagrieztas ripiņās un papildinātas ar majonēzi (mājās gatavotas mērces recepti meklē te) vai pesto (šeit atradīsi variācijas pašgatavotām pesto mērcēm). No vārītām olām, sakapājot tās un pievienojot krēmīgo avokado, vari pagatavot gardus salātus ziešanai uz maizes.
Plaucētu olu pagatavošana ir daudz vienkāršāka, nekā šķiet, jo vajadzīga vien roku veiklība un šādu tādu knifiņu zināšana. Te atradīsi izsmeļošus padomus. Mēs garantējam, ka plaucētu olu gatavošanā ieguldītās pūles nebūs veltas, jo šādi gatavotas olas uz maizītēm izskatās izcili kārdinoši un garšo vienkārši lieliski.
Lai iedvesmotu tevi jaunu kulināro virsotņu sasniegšanai, izvēlējāmies 14 olmaizīšu receptes, kas noderēs gan īsteniem pavārmākslas lietpratējiem, gan virtuves "nezinīšiem".
Lai garšīgas tev šīs brīvdienas!