Kā garšīgi pagatavot svētku pārpalikumus? Ducis ideju maltītēm
Foto: Shutterstock

Lai arī cik daudz ēdāju būtu bijuši pie svētku galda Ziemassvētkos, šķiet, nekad nav tā, ka tiek notiesāts pilnīgi viss. Un kā gan ne, ja pēc latviešu paražām jānobauda vismaz deviņi ēdieni. Ja pēcsvētku dienās ledusskapī aizķērušies pelēkie zirņi, cepeša šķēles, štovētie kāposti, maizes rikas, cepti vai vārīti kartupeļi, svaigie dārzeņi un citi mielasta atlikumi, liec tos lietā. Pārpalikumi var kalpot par izejvielu gardām maltītēm.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sakņu dārzeņus un zirņus var pievienot kādai zupai. Piemēram, pagatavojot tomātu krēmzupu un klāt pieberot zirņus. Zirņi lieliski garšos arī siltā maltītē kopā ar rīsiem vai griķiem. Bet štovētos kāpostus un cepeša gaļu var likt lietā kādā gardā un siltā sacepumā. Gaļas gabaliņus un šķēles var baudīt arī pie zaļajiem salātiem, tādējādi piešķirot maltītei sātīgumu. Savukārt pāri palikušās baltmaizes vai rupjmaizes šķēlītes var pievienot kā zupām, tā salātiem un sacepumiem.

Labu apetīti!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form