Foto: Shutterstock

Jums arī ir gadījies tā, ka plānojat pagatavot bagātīgu maltīti vakariņās, bet saprotat, ka laika it nemaz nav un gribas ko vienkāršu, bet barojošu? Šādās reizēs nav nekā uzticamāka par maciņam draudzīgajiem makaroniem, kurus pagatavot daudz un dažādās variācijās. Lūk, dažas idejas tiem, kuri ir ļoti izsalkuši, bet tajā pašā laikā grib ko īpašu!

Klasiska vakariņu kombinācija – makaroni ar sieru. Vienkārši, uzticami un garšos teju jebkuram. Tomēr arī šo maltīti var padarīt mazliet īpašāku, pievienojot mazliet apcepta šķiņķa, vistas filejas gabaliņus, tomātus vai kādu citu sastāvdaļu. Bet sātīgu maltīti var panākt, ja makaronus pasniedz kā sacepumu, gatavojot tos cepeškrāsnī.

Protams, nedrīkst aizmirst arī par mērcēm – pesto, saldo krējumu, tomātu mērci, čili un klasisko Bešamelu. Ja vistas gaļa apnikusi, vakariņu maltītei pievieno tunci, apceptas garneles vai pat krabju gaļu. Un kur nu bez dārzeņiem – makaroni lieliski garšos ar pavasarīgajām pākšu pupiņām, fenheli, brokoļiem, papriku un citiem gardumiem. Vajag ļaut iztēlei vaļu un arī tik vienkāršie un ātri pagatavojamie makaroni var iepatikties no jauna!

Vakariņas vienā pannā – makaroni ar pākšu pupiņām un vistas fileju

Foto: Privātais arhīvs

Lasīt vairāk

Fusilli pasta ar fenheli, konservētiem tomātiem un krabju gaļu

Foto: Shutterstock

Sātīgām pusdienām – mīksti novārīti fusilli makaroni ar apceptu fenheli, konservētiem tomātiem un gardu krabju gaļu. Maltīti pasniedz, kamēr vēl silta. Ja ir vēlēšanās, pēc pasniegšanas maltīti var apkaisīt ar labi kūstošu cieto sieru.

Lasīt vairāk

Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavoti makaroni ar dārzeņu pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ar papriku un cukīni pildīti lielie gliemežvāku formas makaroni veģetārām pusdienām vai vakariņām. Cepeškrāsnī apceptos makaronus baudi kopā ar karstu balto mērci (tā paslēpusies zem gliemežvāciņiem) un aromātisko baziliku.

Lasīt vairāk

Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem

Foto: Shutterstock

Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.

Lasīt vairāk

Spageti ar tomātiem, čili un garnelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskie spageti mazliet citādākā gaismā – ar apceptām garnelēm, mīkstiem konservētajiem tomātiem un mazliet čili asumiņam. Kontrastu maltītei piešķirs zaļās pupiņu pākstis (var izmantot gan svaigas, gan saldētas), bet izteiktu garšaugu aromātu – dilles.

Lasīt vairāk

Klasiskie makaroni ar sieru

Pajautājiet jebkuram bērnam, kas ir viņa mīļākais ēdiens, ja neskaita kartupeļu frī! Atbilde būs - makaroni ar sieru! Un arī visparastākos makaronus ar sieru var pagatavot tā, ka maltīte būs izsmalcināta un to novērtēs arī īsti gardēži. Pie darba!

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci

Makaronu salāti ar tunci ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Tuncis eļļā, aromātiski tomāti, ko papildina citas gardas lietas - ideālas vasaras vakariņas!

Lasīt vairāk

Makaronu un siera sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Makaroni krējuma mērcē ar vistu un šampinjoniem

Foto: Ketija Nuķe

Ārkārtīgi garda un vienkārša recepte bagātīgām pusdienām vai vakariņām divatā reizēm, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša. Šampinjoni lieliski papildina vistu, bet jaunie pavasara lociņi maltītei piešķirs tik nepieciešamo košumu.

Lasīt vairāk

Superātrie makaroni ar sieru un dārzeņiem – pagatavojami vienā katliņā

Man vienmēr ir paticis izdomāt jaunus veidus, kā pagatavot makaronus ar sieru - esmu gatavojusi makaronu un siera zupu, makaronu un siera kēksiņus, makaronu un siera picu. Un vēl dažādas variācijas. Kaut kā man tas padodas.

Lasīt vairāk

Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'

Foto: PantherMedia/Scanpix

Itāļu virtuves klasika - "spageti carbonara" jeb makaroni ar šķiņķi un olu.

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Foto: Vida Press

Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

Lasīt vairāk

Gliemežvāku makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem

Foto: Vida Press

Vienkārša, dekoratīva un svaigi garda ideja launagam vai vieglām vakariņām - gliemežvāku formas makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem. Labi garšo gan vēl silti, gan arī atdzisuši.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!