Latviešu godu klasika – viltotās 'irbītes': 15 recepšu variācijas pildītiem gaļas rullīšiem
Foto: Shutterstock

Viltotās "irbītes" ir tradicionāls latviešu svētku galda ēdiens, kas ticis celts galdā kāzās, bērēs, kristībās un citos lielākos godos. Pieturoties pie vecās senču gudrības, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, piedāvājam receptes dažādām pildīto gaļas rullīšu variācijām tavam svētku galdam.

Pieredzējušas godu saimnieces "irbītes" gatavoja iepriekšējā dienā, jo darbu un laika ziņā šis ēdiens ir gana prasīgs. Kad mērce bija gatava pasniegšanai, tad to "pīlē" pielēja klāt un uzsildīja mērcē "irbītes". Lēja bļodiņās – māla vai citās – un pasniedza ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Tradicionāli "irbītes" gatavoja no plāni izklapētas liellopa vai cūkas gaļas, bet tikpat gardi gaļas rullīši izdosies arī no daudz ātrāk izsautējamās vistas, tītara vai teļa gaļas.

Latviešu godu klasika – viltotās 'irbītes': 15 recepšu variācijas pildītiem gaļas rullīšiem
Foto: Shutterstock

Source

Tasty

Tags

Svētku galds Tradicionālā latviešu virtuve
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form