Foto: Shutterstock

Ja siltums no mums ir atkāpies, tad vasarīga noskaņa jāpievilina nedaudz citādi. Kāpēc gan to nedarīt, pagatavojot kādu gardu, eksotisku maltīti no augļiem, kuri neaug pie mums? Ņem talkā kādu granātābolu, meloni, ananasu, marakuju vai citu augli un baudi visu dienu. Izdosies gan pagatavot gardu brīvdienu smūtiju, gan spēcinošus salātus ar kvinoju, kuskusu vai garnelēm. Bet svinot svētdienu, pēcpusdienā atveldzēs kāds gards augļu sorbets, auksts krēma deserts vai kūka. Lai labi garšo!

Aukstā avokado zupa

Foto: DELFI

Jūs noteikti zināt, ka vislabākās receptes top tad, kad to vismazāk gaida. Arī šis nav izņēmums, jo draudzenes vadīta, izmēģināt auksto zupu ar avokado un kefīru, vadījos pēc intuīcijas un radīju kaut ko tik gardu, ko būtu vērts izmēģināt arī Tasty.lv lasītājiem. Tā kā klasiskā biešu aukstā zupa nu jau ir nedaudz apnikusi, šī ir lieliska alternatīva, ar ko sevi palutināt karstajās vasaras dienās. Turklāt ēdiens ir gana kreptīgs, lai remdinātu izsalkumu pat sātīgāko ēdienu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Mango un ananasu čatnijs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.

Lasīt vairāk

Lasis taizemiešu gaumē ar ananasu salsu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.

Lasīt vairāk

Dienvidu jūras smūtijs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īpaši tropisks un augļiem bagāts smūtijs, kurā satiekas krietna deva vitamīniem bagāto eksotisko augļu. Līdzās ierastajam banānam, kokteilī būs arī melone, papaija, marakujas mīkstums un grieķu jogurts.

Lasīt vairāk

Melones salāti ar vītinātu šķiņķi

Foto: Shutterstock

Klasiska itāļu uzkoda - sulīgas un saldas melones šķēles ar Parmas šķiņķi un balzamiko mērci. Parmas šķiņķi var aizvietot ar jebkuru citu vītinātu cūkgaļas šķiņķi, kas sagriezts plānās šķēlēs.

Lasīt vairāk

Arbūza un melones sulas saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards saldētās sulas saldējums tikai no četrām sastāvdaļām – arbūza, melones, laima sulas un svaigi spiestas ābolu sulas. No tā visa sanāks gardi saldējumi, kuri uz kociņa gozēsies oranži rozā toņos, bet garšos vēl labāk, jo tam nebūs nekādu lieku sastāvdaļu.

Lasīt vairāk

Tropisko augļu sorbetu trio

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Eksotisko augļu vasaras našķis – trīs sorbetu veidi, kas pagatavoti no mango, papaijas un marakujas. To pagatavošana būtiski neatšķiras no tā, kā tiek gatavoti upeņu, aveņu, zemeņu un citi sorbeti no mūsu pašu ogām un augļiem. Pasniegti kopā ar piparmētru lapiņām deserta šķīvī tie būs lielisks garšas piedzīvojums. Un kas to lai zina, varbūt spirdzinošais augļu deserts iemantos īpašu vietu ēdienkartē.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu, mango un laima krēms

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards un krēmīgs deserts tropu augļu notīs. Saldo ēdienu gatavo no gatava un mīksta mango, kuram pievienots kokosriekstu piena krēms un laima spirgtums.

Lasīt vairāk

Neparasti gardie garneļu, vīnogu un ananasu salāti

Foto: Aija Lietiņa

Pavisam neparasta salātu recepte, kuru iesaka MansDraugs.lv redaktore Aija Lietiņa. Nododam to vērtējumam un izmēģināšanai arī jums!

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Veģetārieši noteikti nespēj iedomāties savu ēdienkarti bez siera, jo tas maltītēm piešķir sātīgumu un patīkamu sāļumu, tāpēc šī recepte būs labs papildinājums ikdienas maltītēm. Grilēts halumi siers kombinācijā ar svaigajiem dārzeņiem rada lieliski sabalansētu garšu buķeti, ko noteikti novērtēs arī veģetāro ēdienu skeptiķi.

Lasīt vairāk

Mango - jogurta želeja

Mājās taisīta mazkaloriju mango - jogurta želeja.

Lasīt vairāk

Uzmundrinošie kafijas kēksiņi ar avokado krēma glazūru

Foto: DELFI

Neticami svaigs un atspirdzinošs avokado krēms, klāts pa virsu enerģiju raisošām kafijas kūciņām, būs tieši laikā, lai baudītu siltu svētdienu zem ziedošajiem ābeļu zariem. Un nevajag baidīties no tā, ka krēms gatavots no avokado – citronu sula tam piešķir brīnumainu garšu. Divi spēcīgie garšas komponenti apvienojas lieliskā tandēmā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!