Foto: Shutterstock

Brokastis pavisam noteikti ir svarīgākā dienas maltīte, tāpēc tām ir jābūt pietiekami sātīgām, lai enerģiski iesāktu rītu. Brīvdienās tās vari baudīt īpaši nesteidzīgi, tāpēc palutini ģimeni ar ko interesantāku, nekā parasti. Lūk, 17 olīgas un kārdinošas receptes no Tasty.lv krājumiem!

Olas varam baudīt daudz un dažādos variantos – vārītas, vienkārši ceptas vēršacs izskatā, kultenī, omletē, plaucētas un pat pagatavotas mafinu pannā. Atliek vien izvēlēties tīkamāko variantu un piemeklēt atbilstošu recepti. Piemēram, ja iecienītas ir vārītas olas, tās var pasniegt kā salātus uz graudu maizītes.

Ja iecienīta ir klasiskā vēršacs, bet gribas to nedaudz atsvaidzināt - iecep to maizes šķēlītē, kartupeļu ligzdiņā vai konservētu tomātu gabaliņos uz pannas. Arī maigo olu kulteni var papildināt ar visdažādākajām sastāvdaļām, bez desiņām un bekona klāt liekot arī zaļos zirnīšus, papriku, tomātus vai sakapātus pirmos pavasara zaļumus.

Bet omlešu gatavošana ir lauciņš, kurā izpausties var visvairāk. Kādas tik tās nav – pildītas, ar sēnēm, olīvām, grieķu, vācu vai provansiešu gaumē. Tik daudz iespēju, kā garšīgi iesākt dienu, tikai vajag pagatavot!

Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar olu un šķiņķi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Sutinātos tomātos ceptas olas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda ideja, ko aizņemties no Tunisijas un Libānas virtuves – sutinātos tomātos ceptas olas, kas tiek sauktas par "shakshouka". Šo maltīti var baudīt kā brokastīs, tā pusdienās, jo tā ir pietiekami sātīga.

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar čorizo desu

Foto: Shutterstock

Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.

Lasīt vairāk

Sātīgais olu kultenis

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lasīt vairāk

Superomlete jeb Kā pielabināties vecākiem sestdienas rītā

Foto: Publicitātes foto

Vienkārša un garda brokastu omlete, kas tapusi "Aikāgaršo" skolēnu pavārskolā. Ēdienu kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Carnikavas pamatskolas 5.klases skolēni.

Lasīt vairāk

Fiksā un pavisam vienkāršā omlete

Foto: Shutterstock

Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!

Lasīt vairāk

Kartupeļu un puravu omlete

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga kartupeļu un puravu omlete, ko baudīt ne vien brokastīs, bet arī kādā citā maltītē dienas laikā. Ja omleti vēlies nedaudz citādāku, to var cept arī cepeškrāsnī un papildināt ar rīvētu cieto sieru.

Lasīt vairāk

Brokastu sendvičs ar avokado-olu salātiem

Foto: Shutterstock

Dienas pirmajai ēdienreizei jābūt sātīgai, un šeit vietā būs avokado un vārītas olas, kas izkārtojušās starp pilngraudu maizes riecieniem.

Lasīt vairāk

Pildītā omlete ar bekonu un sieru

Foto: Shutterstock

Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.

Lasīt vairāk

Lionas salāti ar plaucētu olu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brokastu salāti, kuru dzimtene ir dienvidnieciskā Liona. To galvenais akcents ir plaucēta ola.

Lasīt vairāk

Mīlestības grauzdiņš – maizē iecepta ola

Foto: Shutterstock

Katrā no mums slēpjas bērns, kādēļ gan neiepriecināt viņu ar sirsnīgām brokastīm? Pagatavo sirds formā ceptu vēršaci, kas iekļāvusies zeltainā maizes šķēlē, un papildini to ar savām iecienītajām garšvielām!

Lasīt vairāk

Grieķu omlete ar olīvām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Olīvas, fetas siers, olas, piens, nedaudz spinātu un sīpols. 10 minūtes, lai sagatavotu produktus, 20 minūtes cepšanai. Un aromātiska grieķu omlete gatava - labu apetīti!

Lasīt vairāk

Omlete ar zaļajiem zirnīšiem un rīvētiem kartupeļiem

Foto: Shutterstock

Omlete brokastīs ir klasika, bet tā ir arī visātrāk pagatavojamā uzkoda slinkā svētdienā vai aizņemtas dienas steigā. Izmēģini gardo un vienlaicīgi ātri pagatavojamo omleti ar saldētiem zirnīšiem un kartupeļiem. Papildini to ar kariju un iegūsi austrumniecisku garšas buķeti, kuru īpaši izcels kinzas zaļumiņi.

Lasīt vairāk

Olas kartupeļu 'ligzdiņā'

Foto: Shutterstock

Olas kartupeļu "ligzdiņā" - sātīgām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Video: Ideālas brokastis - olas sīpolu gredzenos

Vai tev ir ienācis prātā, ka vari pagatavot brokastu olas, kas ieceptas zeltainos sīpolu gredzenos? Tas ir vienkārši un ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk

Omlete vācu gaumē

Foto: Shutterstock

Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Omlete provansiešu gaumē

Foto: Shutterstock

Omlete provansiešu gaumē ar tomātiem, puraviem un baziliku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!