Vakariņas cepammaisā: receptes maltītēm bez liekām kalorijām un klapatām
Foto: Shutterstock

Pēc tam, kad gada nogalē sanācis daudz laika pavadīt virtuvē, daudzus šonedēļ nomoka jautājums, kā pagatavot gardas vakariņas ģimenei bez liekām klapatām un netīriem traukiem? Turklāt, vēlams arī bez liekām taukvielām, jo daudzi jauno gadu sākuši ar apņemšanos zaudēt kādu lieko kilogramu. Liec lietā cepammaisu! Saber iekšā visas sastāvdaļas, rūpīgi aiztaisi un pārējo tavā vietā paveiks cepeškrāsns.

Cepammaiss nu gan ir viens ērts izgudrojums – tajā gatavotā gaļa un dārzeņi izdodas sulīgi un mīksti, turklāt cepeškrāsns nepiesprakšķ ar taukiem un virtuve nav pilna ar dūmiem, kā tas bieži mēdz gadīties, cepot produktus pannā.

Lūk, piecas vienkāršas produktu kombinācijas cepammaisam iesaka "YouTube" kanāls "Lose Weight Tasty!".

Bulgurs ar vistu šķiņķiem

  • 350 g bulgura;
  • 600 g verdoša ūdens;
  • 600 g atkauloti vistu šķiņķi bez ādas, sagriezti gabaliņos;
  • 1 sīpols, sasmalcināts;
  • 1 burkāns, sagriezts salmiņos;
  • 10 bārbeļu ogas;
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas ceturtdaļās;
  • 1,5 TK sāls;
  • 0,3 TK paprikas pulvera;
  • 0,5 TK kurkumas.
  • 1 TK garšvielas plovam.

Gaļu liek maisā, pievieno garšvielas un apmaisa. Bulguru sajauc ar sāli, ber maisā pie gaļas. Pievieno arī sīpolus, ķiplokus un burkānus. Maisu liek cepamajā traukā, tā saturu uzmanīgi pārlej ar verdošu ūdeni. Maisu aizsien, liek līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 50 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 1 kg 550 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir 151 kCal.

Kartupeļi ar gaļu un plūmēm

  • 700 g kartupeļu, sagriezti daiviņās;
  • 600 g cūkgaļas šķiņķa, sagriezts gabaliņos;
  • 1 sīpols, sagriezts gredzenos;
  • 1 burkāns, sagriezts šķēlēs;
  • 200 g žāvētu plūmju, noskalotas;
  • 1 TK sāls;
  • 0,5 TK piparu maisījuma.

Visas sastāvdaļas ber cepammaisā, aizsien tā galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 50 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 1 kg 550 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir 163 kCal.

Aromātiskie dārzeņi

  • 250 g ziedkāpostu, sadalīti rozetēs;
  • 250 g brokoļu, sadalīti rozetēs;
  • 250 g cukīni vai kabaču, sagriezti šķēlēs;
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta daivās;
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta daivās;
  • 1 sīpols, sagriezts pusgredzenos;
  • 1 TK sāls;
  • 0,5 TK oregano;
  • 1 ĒK olīveļļas.

Visas sastāvdaļas ber cepammaisā, pievieno garšvielas, eļļu, aizsien maisam galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 25-30 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 1 kg.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir tikai 51 kCal.

Brokoļi ar gaļas frikadelēm un fetas sieru

  • 500 g brokoļu, sadalīti rozetēs;
  • 300 g maltas vistas vai tītara gaļas;
  • 150 g fetas siera, sagriezts kubiņos;
  • 2-3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas;
  • 150 g ūdens;
  • 1 TK sāls;
  • 0,3 TK maltu malno piparu;
  • 0,5 TK itāliešu garšaugu maisījuma.


Maltajai gaļai pievieno sāli un piparus, samīca, veido frikadeles. Brokoļus ber cepammaisā, pievieno nedaudz sāls, garšaugus un sakrata maisiņu. Virs brokoļiem pamīšus izkārto fetas siera kubiņus un gaļas frikadeles. Visu pārslaka ar olīveļļu, pievieno ķiplokus un ūdeni. Aizsien maisam galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 20-25 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 850 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir tikai 120 kCal.

Zivs sīpolu "gultā"

  • 400 g zivs filejas (menca, mintajs, heks, lasis, forele u.c.), sagriezta gabaliņos;
  • 4 sīpoli;
  • 1 TK sāls;
  • 0,3 TK maltu melno piparu;
  • citronu sula pasniegšanai.

Pusi sīpolu sablendē viendabīgā masā, samaisa ar sāli un pipariem. Zivs gabaliņus apviļā sīpolu marinādē un atstāj marinēties 15-20 minūtes. Pārējos 2 sīpolus sagriež gredzenos, liek cepammaisā. Virs sīpoliem liek zivs gabaliņus.

Aizsien maisam galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm. Pirms pasniegšanas zivi pārslaka ar citronu sulu.

Gatava ēdiena svars: 500 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir tikai 95 kCal.

Lūk, vēl 14 receptes no "Tasty" krājumiem ēdieniem, kas pagatavojami cepammaisā bez liekām pūlēm un netīriem traukiem.

Lai labi garšo!

Tags

Diēta Veselīgs uzturs

Comment Form