Foto: Shutterstock
Pēc tam, kad gada nogalē sanācis daudz laika pavadīt virtuvē, daudzus šonedēļ nomoka jautājums, kā pagatavot gardas vakariņas ģimenei bez liekām klapatām un netīriem traukiem? Turklāt, vēlams arī bez liekām taukvielām, jo daudzi jauno gadu sākuši ar apņemšanos zaudēt kādu lieko kilogramu. Liec lietā cepammaisu! Saber iekšā visas sastāvdaļas, rūpīgi aiztaisi un pārējo tavā vietā paveiks cepeškrāsns.

Cepammaiss nu gan ir viens ērts izgudrojums – tajā gatavotā gaļa un dārzeņi izdodas sulīgi un mīksti, turklāt cepeškrāsns nepiesprakšķ ar taukiem un virtuve nav pilna ar dūmiem, kā tas bieži mēdz gadīties, cepot produktus pannā.

Lūk, piecas vienkāršas produktu kombinācijas cepammaisam iesaka "YouTube" kanāls "Lose Weight Tasty!".

Bulgurs ar vistu šķiņķiem

  • 350 g bulgura;
  • 600 g verdoša ūdens;
  • 600 g atkauloti vistu šķiņķi bez ādas, sagriezti gabaliņos;
  • 1 sīpols, sasmalcināts;
  • 1 burkāns, sagriezts salmiņos;
  • 10 bārbeļu ogas;
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas ceturtdaļās;
  • 1,5 TK sāls;
  • 0,3 TK paprikas pulvera;
  • 0,5 TK kurkumas.
  • 1 TK garšvielas plovam.


Gaļu liek maisā, pievieno garšvielas un apmaisa. Bulguru sajauc ar sāli, ber maisā pie gaļas. Pievieno arī sīpolus, ķiplokus un burkānus. Maisu liek cepamajā traukā, tā saturu uzmanīgi pārlej ar verdošu ūdeni. Maisu aizsien, liek līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 50 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 1 kg 550 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir 151 kCal.

Kartupeļi ar gaļu un plūmēm

  • 700 g kartupeļu, sagriezti daiviņās;
  • 600 g cūkgaļas šķiņķa, sagriezts gabaliņos;
  • 1 sīpols, sagriezts gredzenos;
  • 1 burkāns, sagriezts šķēlēs;
  • 200 g žāvētu plūmju, noskalotas;
  • 1 TK sāls;
  • 0,5 TK piparu maisījuma.


Visas sastāvdaļas ber cepammaisā, aizsien tā galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 50 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 1 kg 550 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir 163 kCal.

Aromātiskie dārzeņi

  • 250 g ziedkāpostu, sadalīti rozetēs;
  • 250 g brokoļu, sadalīti rozetēs;
  • 250 g cukīni vai kabaču, sagriezti šķēlēs;
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta daivās;
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta daivās;
  • 1 sīpols, sagriezts pusgredzenos;
  • 1 TK sāls;
  • 0,5 TK oregano;
  • 1 ĒK olīveļļas.


Visas sastāvdaļas ber cepammaisā, pievieno garšvielas, eļļu, aizsien maisam galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 25-30 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 1 kg.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir tikai 51 kCal.

Brokoļi ar gaļas frikadelēm un fetas sieru

  • 500 g brokoļu, sadalīti rozetēs;
  • 300 g maltas vistas vai tītara gaļas;
  • 150 g fetas siera, sagriezts kubiņos;
  • 2-3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas;
  • 150 g ūdens;
  • 1 TK sāls;
  • 0,3 TK maltu malno piparu;
  • 0,5 TK itāliešu garšaugu maisījuma.

Maltajai gaļai pievieno sāli un piparus, samīca, veido frikadeles. Brokoļus ber cepammaisā, pievieno nedaudz sāls, garšaugus un sakrata maisiņu. Virs brokoļiem pamīšus izkārto fetas siera kubiņus un gaļas frikadeles. Visu pārslaka ar olīveļļu, pievieno ķiplokus un ūdeni. Aizsien maisam galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 20-25 minūtēm.

Gatava ēdiena svars: 850 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir tikai 120 kCal.

Zivs sīpolu "gultā"

  • 400 g zivs filejas (menca, mintajs, heks, lasis, forele u.c.), sagriezta gabaliņos;
  • 4 sīpoli;
  • 1 TK sāls;
  • 0,3 TK maltu melno piparu;
  • citronu sula pasniegšanai.


Pusi sīpolu sablendē viendabīgā masā, samaisa ar sāli un pipariem. Zivs gabaliņus apviļā sīpolu marinādē un atstāj marinēties 15-20 minūtes. Pārējos 2 sīpolus sagriež gredzenos, liek cepammaisā. Virs sīpoliem liek zivs gabaliņus.

Aizsien maisam galu, liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm. Pirms pasniegšanas zivi pārslaka ar citronu sulu.

Gatava ēdiena svars: 500 g.
Ēdiena uzturvērtība (100 g) ir tikai 95 kCal.

Lūk, vēl 14 receptes no "Tasty" krājumiem ēdieniem, kas pagatavojami cepammaisā bez liekām pūlēm un netīriem traukiem.

Lai labi garšo!

Vistas cepetis ar ingveru un kariju

Viss ģeniālais ir vienkāršs! Sulīgs, nedaudz austrumnieciski pikants vistas cepetis ar ingveru, kariju un saldskābo čili.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Vistas cepetis bez kauliem

Pēc ilgiem laikiem man parādījās iedvesma kaut ko pagatavot virtuvē. Nolēmu, ka, sagaidot šo gadu, svētku galdam derētu vista, turklāt, lai būtu interesantāk - atkaulota un ar pildījumu. Piņķerīgais atkaulošanas darbs veicās ļoti raiti, iesaku nevienam nenobīties un kaut reizi pieķerties šai vistas "preparēšanai". Galarezultāts sanāk pārsteidzoši labs, un pats galvenais - tīrs fantāziju lidojums. Šai vistai mūsmājās bija ļoti liela piekrišana un tā pazuda diezgan īsā laika posmā.

Lasīt vairāk

Elementārais cūkgaļas cepetis

Foto: Shutterstock

Cūkgaļas cepetis - ļoti gardi un visi paēduši bez lielas noņemšanās, stundām stāvot pie katliem..

Lasīt vairāk

Cepti vistu stilbiņi apelsīnu un ķiploku glazūrā

Foto: Shutterstock

Ja meklē ideju citādākam veidam, kā pagatavot ceptus stilbiņus, izmēģini šo recepti, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē ne tikai vistas gaļa, bet arī apelsīni, turklāt garšas nianses papildina gatavais Knorr Menu maisījums vistas gaļai ar ķiplokiem.

Lasīt vairāk

Līnis cepeškrāsnī ar majonēzes un diļļu pildījumu

Foto: Shutterstock

Līnis cepeškrāsnī - karaliskam svētku galdam.

Lasīt vairāk

Ķiploku marinādē šmorēts cūkas plecs

Foto: DELFI

Vasarā dārzeņi tiek sukāti iekšā gan cepti, gan vārīti, gan sautēti. Kad apnīk "zaļbarība", nākas ķerties pie kārtīga gaļas gabala, lai piesietu dūšu. Un kāpēc gan cepeti drīkstētu ēst tikai Ziemassvētkos?

Lasīt vairāk

Gardas ribiņas sojas mērces un brūnā cukura marinādē

Foto: DELFI

Ja drēgnākos rudens vakaros gribas uzēst gruntīgāk, tad jāķeras pie ribiņām kreptīgā marinādē. Klāt labi garšos gan kartupeļu biezputra, gan cepti dārzeņi – kas nu kuram smeķē.

Lasīt vairāk

Sulīgs vistas cepetis majonēzē ar ķiplokiem

Foto: DELFI

Cepeškrāsnī cepta sulīga vista majonēzes–ķiploku marinādē.

Lasīt vairāk

Vista ar rīsiem un papriku cepeškrāsnī

Zeltaina vistiņa un rīsi, kas piesūkušies ar vistas buljonu un ceptas paprikas kārdinošo aromātu. Tavi mājinieki būs sajūsmā par šo gardo maltīti! Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rāceņi

Foto: Shutterstock

Dažādo savu ēdienkarti un ceptu kartupeļu vietā izcep krāsnī rāceņus. Šis cepšanas paņēmiens noderēs arī kāļiem un citām saknēm.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepta ķiplokvista ar aprikožu glazūru

Foto: Vida Press

Vakariņas ar bagātīgām garšas niansēm. Aprikožu džema glazūra vistas gaļai piešķirs ne tikai saldumu (saspēlējoties ar sprigano ķiploka stiprumu), bet arī piešķirs lipīgi gardu un zeltaini brūnu ādiņu.

Lasīt vairāk

Ātras un veselīgas vienas pannas vakariņas: rīsi ar gaļas-dārzeņu bumbiņām

Foto: DELFI

Pārnākot no darba, bieži vien nav ne mazākās vēlmes ilgi stāvēt pie plīts. Ar šī ēdiena palīdzību "nošausi" pat četrus "zaķus": ar rīsiem vienā pannā tvaicētas gaļas-dārzeņu bumbiņas ir ātri un vienkārši pagatavojams, gards un, kas nav mazsvarīgi, arī veselīgs ēdiens.

Lasīt vairāk

Cepti vistas stilbiņi sinepju un estragona mērcē

Foto: Shutterstock

Ļoti ērts vakariņu ēdiens, cepeškrāsnī vienā pannā cepot vistas stilbiņus ar dārzeņiem. Garšas buķeti noapaļos bagātīgā un aromātiskā sinepju un estragona mērce.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!