Foto: Shutterstock
Nav piparkūku, nav Ziemassvētku – vismaz šādu apgalvojumu pārliecinoši atbalsta tie svētku svinētāji, kuriem piparkūkas ir svarīgākais baudāmais našķis decembrī. Ja vēl ne reizi neesi mēģinājis pats pagatavot piparkūku mīklu mājās, varbūt ir pienācis īstais brīdis pamēģināt? No "Tasty" recepšu krājumiem izvēlējāmies 12 piparkūku mīklu variantus, kas būs pa spēkam katram, ja vien tiks sekots norādēm.

Gatavojot piparkūku mīklu jāatceras, ka pēc sviesta izkausēšanas, katliņam vairs nav jāatrodas uz atklātas liesmas. Tas vajadzīgs, lai, pievienojot miltus, tie saveltos kā nākas. Tāpat miltus, gatavojot mīklu, nepievieno visus uzreiz – tā kā tajos ir daudz lipekļvielu, jānovaktē, kad mīklas konsistence ir tāda, kā nākas. Neaizmirsti arī par pienācīgu garšvielu daudzumu – piparkūku garšvielas pēc izcepšanas nejutīs tik ļoti, kā "svaigā" mīklā, tāpēc labāk piebērt nedaudz vairāk, nekā par maz. Gatavo mīklu pirms cepšanas jāatpūtina vismaz uz nakti, lai garšas labi sasūktos.

Šeit meklē padomus, kas jāņem vērā, cepot piparkūkas, bet šajā rakstā testējām piparkūku glazūras, lai arī tu varētu atrast sev piemērotāko. Priecīgus svētkus!

Vienkāršās medus piparkūkas

Smaržīga un garda mīkla piparkūkām, kuras pagatavošana neprasa daudz laika. Svarīgākais – mīklu pietiekami ilgi pirms cepšanas noturēt. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Lavandu piparkūkas ar pūdercukura glazūru

Svētku laikā piparkūku smarža piepilda ikvienu māju. Lai pamēģinātu ko interesantu, iesakām pamēģināt medus piparkūku mīklai pievienot kaltētus lavandu ziediņus. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Smaržīgās medus piparkūkas ar ķimenēm

Ķimenes pirmajā mirklī varētu šķist visai neparasta piedeva tādam klasiskam Ziemassvētku kraukšķim, kā piparkūkas. Tomēr garšu kombinācija nostrādā tik veiksmīgi, ka roka stiepsies pēc vēl vienas piparkūkas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Vienkāršas piparkūkas ātrai cepšanai

Foto: Shutterstock

Šīs nu ir tā piparkūku mīkla, kuras pagatavošana prasīs pavisam īsu laika sprīdi un nebūs pat jāatdzesē ledusskapī. Rezultātā sanāks garšīgi piparkūkcepumi, ko ātri apēst kopā ar karstu tējas krūzi vai karstvīnu.

Lasīt vairāk

Viegli pagatavojama piparkūku mīkla ar fantastiskiem garšas elementiem

Foto: Shutterstock

Tieši tikko pagatavotu piparkūku smarža ir tā, kas ievieš mājās Ziemassvētku sajūtu. Dažādu smaržu un garšu salikumi, no kuriem sastāv mīkla, ir apbrīnojami. Lieliska un viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas piemērota kā mazākajiem, tā lielākajiem ģimenes pārstāvjiem.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās svētku piparkūkas

Foto: Vida Press

Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.

Lasīt vairāk

Cietās piparkūkas ar kanēli

Ziemssvētki klāt, jācep gardas piparkūkas ar kanēli!

Lasīt vairāk

Rudzu miltu piparkūkas

Foto: Shutterstock

Nedaudz citādākas piparkūkas, kuras gatavo no rudzu miltiem.

Lasīt vairāk

Medus piparkūkas

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama medus piparkūku recepte.

Lasīt vairāk

Rairitas piparkūkas

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas, trauslas un mutē kūstošas piparkūkas!

Lasīt vairāk

Mīkstās piparkūkas

Foto: Shutterstock

Samērā vienkārša recepte mīkstajām piparkūkām.

Lasīt vairāk

Novembrī gatavojama piparkūku mīkla ar iesalu

Foto: Shutterstock

Piparkūkas ar sirds siltumu no pašpagatavotas mīklas ar iesalu. Lai garšvielas kārtīgi iesūktos mīklā, mīklu vēlams pagatavot vismaz mēnesi pirms Ziemassvētkiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!