Foto: F64

Pusgada laikā – kopš starptautiskajā sporta žurnālistu dienā izšāvās no starta blokiem un metās pretī lielajiem sapņiem un mērķiem – digitālais žurnāls MVP jau publicējis teju pusotru simtu rakstu un sapulcinājis ievērojamu skaitu pastāvīgo lasītāju. Ir lieliski sajust uzticēšanos, kas tikai dubulto apņēmību 2021. gadā celt latiņu nākamajā augstumā! Bet, kamēr vēl aiz loga savas pēdējās stundiņas skaita 2020. – piemērots brīdis atcerēties tos rakstus un tēmas, kas jūs visvairāk uzrunāja šajos MVP pirmajos sešos mēnešos.

Jāatzīst, bija zināmas bažas – kurš gan vēl atceras Kristapu Purni? Bet lasītāju milzīgā interese apliecināja, ka atceras patiešām daudzi. Un Jāņa Freimaņa sagatavotajam rakstam netrūka arī atskaņu, tajā skaitā – pirmoreiz kopš aizbraukšanas uz Ameriku reaģēja arī pats Kristaps. Vai varbūt... tas nemaz nebija viņš?

Pirms aiziešanas no amata savu vilšanos par to, kādā veidā tas noticis, sarunā ar MVP neslēpa ilggadējais Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs. Kad oponenti metās rediģēt teikto ar savām puspatiesībām un meliem – iejaucās bijušais audzēknis Ivo Šteinbergs. Bet punktu šai neplānotajai ledus kaujai pielikām ar Armanda Pučes komentāru – tostarp par kārdinošo zelta naudas podu, ko tuvākajos gados plānots ieguldīt trases rekonstrukcijā.

Latviešu labākais motobraucējs Pauls Jonass pirms pāris gadiem entuziasma pilns stāstīja, ka "Husqvarna" komandā beidzot atradis savas profesionālās mājas. 2020. gada nogalē Paula aizbildnis profesionālajā sportā Kristers Serģis MVP pavēra aizkulises, kāpēc cerētais baltais zirgs beigās tomēr izrādījies zebra.

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

MVP stāstu jūlija sākumā piešķīla saruna ar olimpisko čempionu Igoru Miglinieku – basketbolistu, kurš kopš deviņdesmito gadu sākuma apkārt staigā ar tautas ienaidnieka birku. Trīs stundu ilgā sarunā Igors atskatījās uz pagātnes lēmumiem, ieskicēja jaunus vaibstus dažas labi zināmas basketbola personības portretā un piezemēti izsvēra un izvērtēja šodienas basketbola realitāti. Rezultātā sanāca intervija, ko daudzi joprojām labprāt turpina atšķirt un izlasīt.

Ātri un asi uz Rebekas Kohas lēmumu pārtraukt aktīvās sportistes gaitas, ļaujoties būtiskām pārmaiņām privātajā dzīvē, ar komentāra sleju reaģēja Armands Puče. Bet pēc dažām nedēļām jau bez emocijām sauso atlikumu uz kalkulatora izskaitļoja MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons.

Ļoti daudziem pie sirds iet gan pašmāju, gan ārzemju sporta personību portreti, ar kādiem rubrikā "Cilvēks" nu jau sakrājusies paprāva kolekcija. Citu vidū visplašāko atsaucību izpelnījās lidojošais Andris Jēkabsons jeb vienkārši Džabars – basketbola zvaigzne, kas virs stīpām lidoja jau padomju laikos. Viņa stāsts ir īpaši pamācošs tiem, kuri domā, ka augstākā līmeņa sportists pēc aktīvās karjeras beigām būs tikpat pieprasīts un novērtēts.

Pavisam pretēju vēsti tikmēr nesa cits Jāņa Freimaņa stāsts par Kristu Eiduku – Andreja Rastorgujeva vienaudzi, kurš biatlona plinti nolika malā jau pirms vairākiem gadiem, bet šodien Ņujorkā kāpj pa karjeras kāpnēm starptautiskajā investīciju bankā "Morgan Stanley".

Vecāki saviem bērniem allaž vēl pašu labāko. Bet netrūkst tādu, kuri šo dabisko kārtību izmanto, lai papildinātu savas kabatas. Jauno hokejistu vecākus uzklausīja Raimonds Rudzāts, bet pēc dažām nedēļām pievērsām uzmanību arī metodēm, kādas tiek izmantotas basketbolā un futbolā.

Foto: F64

Oļegs Znaroks ir dažādiem mītiem un nostāstiem apvīta personība. Viens no šādiem mītiem – par atteikšanos no līguma ar NHL komandu Bostonas "Bruins" angļu valodas nezināšanas dēļ. Reinis Lācis sazinājās ar slavenā NHL kluba bijušajiem pārstāvjiem, lai noskaidrotu, cik patiesības šajā leģendā. Bet novembra beigās Reinis uzraka vēl nezināmus stāstus par pirmā latvieša NBA Gundara Vētras 13 spēlēm.

Kopš pirmās dienas aktīvi sekojām līdzi arī mūsu spožākajai basketbola zvaigznei Kristapam Porziņģim, kuram sezona NBA "burbulī" gan beidzās ātrāk nekā cerēts. Bet Rihards Zeilis regulāri turēja roku ne tikai uz Dalasas "Mavericks", bet arī pārējo latviešu NBA komandu pulsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!