Foto: Shutterstock
Brangie tupeņi katram latvietim ir goda vietā – pastāv pat pārliecība, ka, ja mājās nav kartupeļu, tad nav, ko ēst. Šim teicienam nevar nepiekrist, jo no vienkāršā dārzeņa var pagatavot tik daudz un dažādu maltīšu, ka atliek vien nobrīnīties. Lai atrastu gatavošanas iedvesmu, "Tasty" izvēlējās 12 variantus, kā kartupeļus likt lietā jau šovakar!

Sāksim ar vienkāršām lietām – kartupeļus itin viegli ir gatavot cepeškrāsnī. Tos var sagriezt daiviņās, ievīstīt folijā vai pagatavot no tiem gardu sacepumu. Bet – vai esi iedomājies, ka no kartupeļiem sanāks gardas kotletes, kūka un pat rulete, kas pildīta ar dievīgām, apceptām sēnēm? Un neapstāsimies pie tā vien – ja neesi vēl sadūšojies, tad kaut reizi jāpamēģina mājās pagatavot lietuviešu nacionālo ēdienu – cepelīnus. Lai garšīgi!

Kartupeļu kotletes jeb plācenīši

Foto: Shutterstock

Kartupeļu kotletes – lēti, sātīgi un gardi. Garšos lieliski kopā ar skābo krējumu un svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Apgāztais kartupeļu sacepums jeb kūka

Foto: Shutterstock

Viss garšīgais ir patiešām vienkāršs – liec kartupeļu ripiņas kārtu kārtās, kā jau ierastā sacepumā, apgāz un neparasti pasniegts ēdiens gatavs. Kartupeļu kūku pasniedz ar svaigiem salātiem un kādu krējuma mērcīti.

Lasīt vairāk

Kartupeļu rulete ar meža sēņu pildījumu

Foto: DELFI

Viena no manām iecienītākajām frāzēm virtuvē skan: "Grūtākais ir izdomāt, ko gatavot ēst!". Un tā tik tiešām arī ir. Tādēļ, kad mana kolēģe Ketija pavēstīja, ka plāno izmēģināt nesen feisbukā ieraudzītu dārzeņu ruletes recepti, nodomāju – kādēļ gan ne?

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar gailenēm un sieru

Foto: Shutterstock

Izcili krēmīgs un gards kartupeļu šķēlīšu sacepums ar gailenēm un siera virskārtu. Pasniedz tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Folijā cepti jaunie kartupeļi

Foto: Shutterstock

Folijā cepti jaunie kartupeļi ar krējuma un lociņu mērcīti.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un kale kāposta zupa Toskānas gaumē

Foto: Shutterstock

Kreptīga un sildoša kartupeļu un kale kāposta zupa. Sātīgumam tai pievienots ne vien saldais krējums, bet arī kreptīgas, apceptas desiņas. Var gatavot ar kupātiem vai, ja pieejamas, īstām itāļu desiņām.

Lasīt vairāk

Klasiskie kartupeļu salāti

Foto: Shutterstock

Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.

Lasīt vairāk

Kartupeļu biezputra ar zaļumiem

Foto: Shutterstock

Reizēm viss garšīgais ir patiesi vienkāršs – atliek vien pagatavot kartupeļu biezputru un sātīga maltīte gatava. Pamēģini samīcītajos kartupeļos iemaisīt siltas paniņas, tās biezputru padarīs kreptīgāku.

Lasīt vairāk

Cepelīni ar sviesta un krējuma mērci

Foto: Shutterstock

Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci. Cepelīni ir viens no pazīstamākajiem lietuviešu tradicionālajiem ēdieniem.

Lasīt vairāk

Divas reizes cepti kartupeļi

Foto: Shutterstock

Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi bez taukvielām

Foto: Shutterstock

Kartupeļus, izmantojot olbaltumu, var izcept gandrīz bez taukvielām. Eļļu izmanto tikai tik daudz, lai ietaukotu pannu un lai kartupeļi nepieliptu pie tās.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!