Fоtо: Shutterstock
Alternatīvo svinamo dienu kalendārs vēsta, ka 30. aprīlis ir Auzu pārslu cepumu diena. "Tasty.lv" nav jāsaka divreiz – tas ir pietiekami labs iemesls, lai kādu porciju cepumiņu izceptu un nosvinētu garšīgi. Kad tu pēdējo reizi gatavoji auzu pārslu cepumus? Ja neatceries atbildi, tad laiks izvēlēties kādu no mūsu recepšu krājuma idejām un ķerties pie darba!

Par to, cik vērtīgas uzturam ir auzu pārslas, šķiet, lieku reizi nav jāatgādina. Taču tās ir arī lielisks un universāls pamats tieši cepumos. Papildini ar šokolādes kriksīšiem un tie būs saldāki. Pieliec medu – gala rezultāts būs ķepīgāks. Rozīnes, sēkliņas, rieksti, pat dražejas konfektes – ko tik nevar pielikt šiem cepumiem!

Visa pamatā gan ir laba pagatavošana, tāpēc vienmēr seko līdzi receptē norādītajam. Ja jāsakuļ istabas temperatūras sviests kopā ar cukuru, dari to. Kulinārijas eksperti no "The Guardian" norāda, ka tas ir būtisks solis, lai cepumi iegūtu tiem raksturīgi kraukšķīgo konsistenci.

Tāpat der atcerēties, ka cepumu mīklu pirms cepšanas vērts atdzesēt ledusskapī un noturēt tajā visu nakti, ja iespējams. Kāpēc? Tā cepumu mīklā esošās garšas labāk savilksies, bet rezultāts būs patīkamāks. Neskopojies arī ar cukuru – ja receptē norādīts konkrēts daudzums, tad mazāk nelieto – cukurs ir tas, kas nodrošina, ka cepumi būs kraukšķīgi no ārpuses un mīksti vidū.

Lai cepumi nepiedegtu, vienmēr izklāj cepešplāti ar cepampapīru. Ja pēc receptē norādītā laika šķiet, ka cepumi vēl mīksti – nesatraucies, izņemti no krāsns, tie strauji atdzisīs. Cepšanas laikā savirpinātās mīklas bumbiņas nesaliec citu citai klāt par tuvu, jo cepumi mēdz izplūst.

Lūk, triks, kuru vērts apgūt, ja vēlies perfekti apaļus cepumus! Uzreiz pēc izņemšanas no krāsns ņem rokā glāzi ar lielāku diametru nekā cepumam, liec virsū un izvirpini cepumu gar glāzes sieniņām. Cepumam atsitoties un virpuļojot pret trauka malām, tas iegūs apaļāku formu, kamēr vēl karsts un mīksts.

Auzu pārslu un mandeļu cepumi ar šokolādes noti

Fоtо: DELFI

Auzu pārslu cepumi ir našķis, kas ļoti labprāt padodas improvizācijai. Galvenais, lai tev virtuvē atrodas cukurs, auzu pārslas un sviests. Viss pārējais jau ir katra gardēža pārziņā. Viens pievienos riekstus, cits žāvētus augļus, vēl kāds cits šokolādi. Protams, ir daži pamatprincipi, ko vērts atcerēties.

Lasīt vairāk

'Zutiņu' pilngraudu auzu pārslu cepumi

Fоtо: Z/S "Zutiņi"

Zemnieku saimniecībā "Zutiņi" saimnieko vairākas paaudzes. Kad gribas siltu, vieglu, ātri pagatavojamu našķi, kas garšo visiem, pat bērniem, top auzu pārslu cepumi. Patiesību sakot, bērniem ne tikai garšo – arī pagatavot šos cepumus bērniem ir pa spēkam.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgi auzu pārslu cepumi no četrām sastāvdaļām

Fоtо: Privātais arhīvs

"Es neesmu vienīgā, kurai klasiskās lauku tortes garšo tikai kraukšķīgās auzu pārslu maliņas dēļ. Šie auzu pārslu cepumi atgādina saldo kraukšķi," saka gardēde un "Instagram" konta "Prieks gatavot" autore Silva Kronberga. Vienkārši, saldi un bezgala kraukšķīgi.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie auzu pārslu cepumi

Fоtо: DELFI

Ja kārojas ko garšīgu un mājās iekrājušās auzu pārslas, pagatavo cepumus! Vai vēl labāk – iedod šo recepti bērniem un lai cep viņi! Papildini ar sēkliņām, šokolādi, sukādēm, riekstiem – vienkāršs un gards našķis!

Lasīt vairāk

Mīksti auzu pārslu cepumi ar ķirbju sēklām

Fоtо: DELFI

Kad mājās nekā garšīga nav, ļoti iespējams, ka kādā plauktā aizķērusies ne visai mīlēto auzu pārslu paka, kas reti nonāk līdz putras katlam. Ja ledusskapī ir kripatiņa sviesta, tad silti cepumi pie tējas krūzes būs baudāmi jau pēc 20 minūtēm.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu cepumi Lieldienām

Fоtо: Publicitātes foto

Tuvojas Lieldienas – pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas olas un citi gardi, apaļi ēdieni. Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan sirdis, gan vēderus, tāpēc kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā recepti auzu pārslu cepumiem, kas būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām.

Lasīt vairāk

Gardie auzu pārslu cepumi ar banāniem un grauzdētiem zemesriekstiem

Fоtо: Privātais arhīvs

Varen gardi bezglutēna cepumiņi, un banāni tiem piešķir sulīgumu, bet rieksti - patīkamu kraukšķīti. Ja nevēlas, lai cepumi būtu pārlieku saldi, cukuru var arī nepievienot, jo par saldumu tajos gādā rozīnes. Recepti iesaka mūsu lasītāja Eva Ozoliņa.

Lasīt vairāk

Fiksie auzu pārslu cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Fоtо: Publicitātes foto

Par godu Putras dienai un lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10. līdz 13.oktobrim vairāki restorāni Latvijā pārtapa par Putras vēstniecībām. Restorānā "Terra" bērni, izmantojot auzu pārslas, kopā ar šefpavāru pagatavoja gardus auzu pārslu cepumus ar šokolādes gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu un valriekstu cepumi

Fоtо: Shutterstock

Auzu pārslu un valriekstu cepumi – kraukšķīgi, gardi un vienkārši pagatavojami.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu – dateļu cepumi

Fоtо: Shutterstock

Auzu pārslu – dateļu cepumi gardam našķim pie tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu, rozīņu un riekstu cepumi

Fоtо: Shutterstock

Auzu pārslu un riekstu cepumi ievilinās omulīgu un siltu smaržu, turklāt atgādinās, cik gan ģeniālas ir tās vienkāršās receptes. Ieteicams gan gatavot uzreiz divas vai pat trīs porcijas, jo cepumi apēdīsies visai ātri.

Lasīt vairāk

Veselīgie auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm un riekstiem

Fоtо: DELFI

Viens no bērnības lielākajiem kārumiem daudzu atmiņās ir tieši auzu pārslu cepumi, taču ne visi atraduši to mīļāko recepti, ar ko remdināt sentimentālo kārdinājumu. Šī recepte bez olām un miltiem gala rezultātā ļaus našķēties ar viegli kraukšķīgiem un sulīgiem cepumiem, kas ideāli piestāvēs tējas vai kafijas pauzei, lai atgūtu enerģiju, jo sastāvā ir rieksti, dzērvenes un nedaudz zemesriekstu sviests.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm

Fоtо: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi un kārdinoši auzu pārslu cepumi ar rozīnēm. Sacep porciju gardo našķu un baudi kopā ar tasi tējas vai piena glāzi.

Lasīt vairāk

Biezpiena un auzu pārslu cepumi

Fоtо: Shutterstock

Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.

Lasīt vairāk

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !