Foto: Inita Briedina
Kēksiņi ir viens no ātrākiem veidiem kā tikt pie mīksta, silta un pufīga garduma. Šoreiz recepti, kurā mafinu mīkla tiek papildināta ar biezpienu, laima sulu un tā mizu, kā arī bumbiera gabaliņiem, ieguvām no gardēdes Initas Briedinas. Tici – nav jāapgūst konditora prasmes, lai šo šedevru pagatavotu.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 mlskābs krējums250 gkviešu miltu180 gvājpiena biezpiena1 gab.ola1 gab.liels, ciets bumbieris laima sula un miza100 mleļļas200 gcukura šķipsnasāls1 ĒKcepamā pulvera

Sagatavošana

1

Bļodiņā apvieno visas sausās sastāvdaļas.

2

Sakuļ olu kopā ar cukuru, pievieno biezpienu, krējumu, eļļu, laima sulu un tā mizu.

3

Bumbieri nomizo un sagriež mazos kubiņos. Tos iejauc mīklā.

4

Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes, pārbaudot ar koka irbulīti. Cep līdz momentam, kad izvelkot irbulīti, tam nekas nav pielipis.

Lai labi garšo!

Mafini ar āboliem un kanēli

Foto: Inita Briedina

Mmmm! Gardie Initas Briedinas mafini, kas pārpilni ar siltu kanēli un kraukšķīgiem ābolu gabaliņiem. Recepte ar pārsteidzošu garšu un reizē aromātu, kas lieliski piemērota baudīšanai jebkurā sezonā un jebkurā diennakts laikā! Izbaudi!

Lasīt vairāk

Slinkie auzu mafini brokastīm

Foto: Privātais arhīvs

Ja aptrūkušās idejas brokastīm un mājās augļu groziņā vientuļš gaida banāns, šie mafini būs ideāla recepte dienas sākumam Mīklas pagatavošana neaizņems pat piecas minūtes!

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamie karsto suši 'mafini'

Foto: Nikola Leite

Šie kumosa lieluma rīsu "mafini" pazudīs no galda dažu minūšu laikā! Bet tas tikai apliecinās to, ka ģimene tos godam ir novērtējusi. Katrs kumoss ir debešķīgs, tāpēc ceram, ka šo recepti izmēģināsi arī tu, jo nošaut greizi nu nekādi nevar!

Lasīt vairāk

Šokolādes mafini ar vārīta iebiezinātā piena krēmu

Foto: Nikola Leite

Kad mana draudzene Nikola (jā, esam vārda māsas!) sociālajos tīklos dalījās ar šo kēksiņu attēlu, nenoturējos un lūdzu viņai recepti, kaut gan biju sev apsolījusies uz kādu laiku saldumiem teikt nē. Bet, tici mums abām, – šim saldumam gribot negribot nevar atteikt. Izrādās, ka Nikola šo recepti pirms pāris gadiem noskatījusies no influenceres Kristīnes Danenbergsones un mazliet pamainījusi. Tā kā neesmu liels saldo našķu gatavotājs, centos atkārtot visu, kā Nikola mācīja. Receptes beigās varēsi atrast arī manu kēksiņu fotogrāfiju (kaunu pie malas par vizuālo izskatu!).

Lasīt vairāk

Melleņu mafini stundas laikā

Foto: DELFI

Šie mazie, gardie melleņu mafini izdodas vienmēr un garšo burvīgi. Mafini ir maigi, mīksti un patīkami mitri, un karstumā pussašķīdušās mellenes padara mafinus pilnīgi neatvairāmus gan garšas, gan izskata ziņā. Vienkāršs un ātrs veids, kā panašķoties melleņu laikā!

Lasīt vairāk

Speķpīrāgu alternatīva – Fetas siera mafini

Foto: DELFI

Ja speķa pīrāgi apnikuši vai nav iecienītākā uzkoda, bet ir nepārvarama vēlme kaut ko uzcept, tad laiks sāļajiem mafiniem ar, kā jau Jāņos pienākas, siera līdzdalību! Sātīgi, aromātiski, ēdami tāpat, izmantojami kā pamatbāze uzkodu tornim. Uzcept šos mafinus ir krietni vieglāk nekā speķa raušus!

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu mini kēksiņi brokastīm

Jau pavisam drīz sāksies svaigo ziedkāpostu sezona. Jā, iespējams, tas nav pats “aizraujošākais” dārzenis garšas ziņā, taču tas ir vērtīgs un lietderīgs. Ziedkāposti lieliski remdē izsalkumu un satur vairākus vērtīgus vitamīnus: vitamīnu C, vitamīnu B6 un pat folijskābi. Tie kalpo kā dabīgs palīglīdzeklis cilvēka imūnsistēmas uzlabošanai, sirds un asinsvadu normālai attīstībai un darbībai.

Lasīt vairāk

Banānu mafini: našķis bez sviesta, cukura un miltiem

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Vai iespējams pagatavot saldu kārumu bez miltiem, olām, cukura un sviesta? Jā! Vai tas vispār garšo labi? Absolūti! Nezinātājs pat nepateiks, ka šajā našķī nav nevienas no ierastajām kūku sastāvdaļām.

Lasīt vairāk

Supergardie valriekstu kēksiņi 'Dod vēl!'

Foto: DELFI

Šie, pēc izskata necilie kēksiņi izturējuši vairāku gadu pārbaudi un to cepējai Zanei tiek pieprasīti visos svētkos. Ātri un vienkārši pagatavojami, viegli transportējami un bezgala gardi. Labāk gatavo dubultporciju, jo ar vienu pannu var nepietikt! Starp citu, mīkla lieliski noderēs arī kā kūkas pamatne.

Lasīt vairāk

Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu

Foto: Publicitātes foto

Rudens ir laiks, kad varam palutināt savas garšas kārpiņas ar rudens veltēm, kas ir augušas tepat – Latvijā. Kulinārijas blogere Betija Kalēja piedāvā recepti kanēļa mafiniem ar sulīgu ābolu pildījumu un maigu karameļu krēmu.

Lasīt vairāk

Svētku kēksiņi ar balto šokolādi un avenēm – viegli kā mākonīši

Foto: Privātais arhīvs

Mazos svētkus varam radīt mēs paši. Kopā uzcepot un nobaudot kādu kārumu, māju piepilda kārdinošs aromāts un prieka sajūta radīta. Šie kēksiņi būs viegli, ne pārāk saldi, bet bezgala gardi. Mafinu recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.

Lasīt vairāk

Mafini ar ķirbju biezeni un balto šokolādi

Foto: DELFI

Kad ķirbju mājās ir vairāk nekā vajag, jāsāk kalt plāni, kā vēl likt lietā lielo ogu. Tieši pēc šādām pārdomām tapa sulīgie mafini, vispirms savārot ķirbja mīkstumu zīdainā biezenī. Rezultātā tapa sulīgi, rudenīgi mafini, ko piekost pie tējas vai kafijas. Un itin nemaz nav jūtama izteikta ķirbja garša! Ja vēlas, mīklai var pievienot arī ogas, riekstus vai ko citu pēc saviem ieskatiem.

Lasīt vairāk

Aveņu mafini ar drumstalām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.

Lasīt vairāk

Mafini ar citronu pildījumu un bezē putu cepurīti

Foto: Publicitātes foto

Valentīna dienā palutini savu sirdsāķīti, pagatavojot mafinus ar krēmīgu citronu pildījumu un bezē putu cepurīti. Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!