Foto: Shutterstock

Kad visu dienu nosēdēts darbā, ar nepacietību gaidām to mirkli, kad beidzot būsim mājās un varēsim paēst. Tāpēc, lai izbaudītu katru brīvo mirkli un nepavadītu visu vakaru virtuvē, Tasty.lv esam apkopojuši receptes, kuru pagatavošana aizņems vien pusstundu. Izsalkums tiks remdēts ātri!

Divas ātrai gatavošanai pateicīgas un sātīgas sastāvdaļas vakariņām ir lasis un vistas fileja. Lai paēstu garšīgi, pietiks vien lasi apcept uz pannas un pasniegt kopā ar gardu mērci un siltiem, tikko vārītiem rīsiem. Bet vistas filejas gabaliņu pagatavošana aizņems tikpat maz laika – tos vari uz piecām minūtēm viegli iemarinēt un apcept uz pannas, līdz mīksti un sulīgi.

Vēl viena fikso vakariņu maltīte – zupas. Izvēlies ziemas sezonai aizvien aktuālākās krēmzupas un par ilgu stāvēšanu pie plīts varēsi aizmirst. It īpaši darbadienu vakaros. Mūsu ieteikums – virtuves skapītī turi pa rokai konservētos tomātus, jo no tiem sanāk vienkāršas un pasakaini gardas zupas.

Cepts lasis ar balzamiko etiķa mērci

Foto: Shutterstock

Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Fusilli pasta ar fenheli, konservētiem tomātiem un krabju gaļu

Foto: Shutterstock

Sātīgām pusdienām – mīksti novārīti fusilli makaroni ar apceptu fenheli, konservētiem tomātiem un gardu krabju gaļu. Maltīti pasniedz, kamēr vēl silta. Ja ir vēlēšanās, pēc pasniegšanas maltīti var apkaisīt ar labi kūstošu cieto sieru.

Lasīt vairāk

Cepti vārīti rīsi ar kūstošu sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nedaudz novārīti un pēc tam apcepti rīsi ar kūstoša Čedaras siera cepurīti. Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Ar šo recepti savus viesus mājas ballītēs un citos gadījumos cienā brazīlieši.

Lasīt vairāk

Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!

Lasīt vairāk

Kūpinātu desiņu zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock

Sātīga ziemas zupa aizņemtām dienām, jo tās pagatavošana prasīs vien pusstundu laika.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu plācenīši ar jogurta mērci

Foto: DELFI

Ja pāri palicis izvārīts vai cepeškrāsnī izcepts saldais kartupelis jeb batāte, to var likt lietā plācenīšu gatavošanā. Arī no vakariņām pāri palikušie rīsi, kuskuss, bulgurs vai pat griķi noderēs plācenīšu cepšanai. Šis noteikti varētu būt ēdiens, ko viegli iemānīt arī bērniem, kas varbūt līdz šim uz saldo kartupeli negribīgi skatījušies.

Lasīt vairāk

Griķu biezputra ar vistas fileju un dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Garda un krēmīga griķu biezputra ar maigajiem vistas filejas gabaliņiem un dārzeņiem. Aromātisks un vienkāršs vakariņu ēdiens, kas turklāt būs gatavs vienā mirklī.

Lasīt vairāk

Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Garneļu un kukurūzas plācenīši

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mājīga uzkoda nelielām viesībām un ģimenes svētkiem. Garneļu plācenīši saderēsies ar jebkādiem augļu salātiem vai salsām.

Lasīt vairāk

Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē

Foto: Vida Press

Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Medū glazēts lasis ar rīsiem un brokoļiem

Foto: Shutterstock

Ātri, vienkārši un garšīgi – fiksām pusdienām vai vakariņām lasis ar rīsiem un saujiņu brokoļiem būs tieši laikā. Laša fileju vēl īpašāku padara tas, ka tā ir glazēta gardā medus mērcītē.

Lasīt vairāk

Vistas fileja estragona mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!