Foto: Shutterstock

Protams, zemeņu sezona turpināsies vēl visu vasaru, tomēr mēs vēlējāmies jums piedāvāt nelielu desertu izlasi, no kuras iedvesmoties jau tagad. Un viss tāpēc, lai pilnvērtīgi uzņemtu pašu labāko, ko sniedz pasakainās ogas - mūsu veselībai tik ļoti noderīgos kalciju un C vitamīnu! Jo laicīgāk sāksi, jo gardākas atmiņas būs pēc tam.

Apgāztās zemeņu groziņkūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts vasaras gardums – kārtainās mīklas kūciņas, kuru vidū paslēpušās karamelizētas zemenes. Slēpjas tās gan līdz brīdim, kamēr tiek celtas galdā kopā ar kādu saldo krēmu vai saldējumu karstākās dienās.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamais zemeņu tiramisu glāzītēs

Foto: Shutterstock

Pavisam veikli pagatavojams deserts, kuram nebūs jāstāv ledusskapī, un jāgaida, kad to varēs baudīt. Sapildi sastāvdaļas skaistās, caurspīdīgās glāzēs, tā, lai zemenes un gardo krēmu var redzēt visā krāšņumā. Ideāls variants ballītei vai maltītei dārzā, katram pagatavojot individuālas porcijas.

Lasīt vairāk

Nepieklājīgi gardā medus kūka ar zemenēm

Foto: DELFI

Šī ir īsta brīvdienu kūka, kas piestāv dienām, kad atļaujamies ko vairāk un lutinām savus draugus vai tuviniekus. Pirmās sezonas zemenes kombinācijā ar medus kūku uzreiz atmiņā uzjundī bērnību, tāpēc kūka noteikti būs īsts kārums arī mazajiem ēdājiem. Zemenes noteikti var aizstāt arī ar citām ogām - lai arī kādu interpretāciju katrs atļautos izveidot, kūka ir ļoti garda, turklāt to iemīlēs un ilgi atcerēsies pat tie, kas uz kūkām ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Zemeņu-mandeļu rulete

Grēcīgi garda un vasarīga - tāda ir šī rulete.

Lasīt vairāk

Granola ar jogurtu un ogām

Foto: Shutterstock

Ātri un viegli pagatavojamas brokastis. Turklāt, ja tiks izmantots bezpiedevu jogurts, arī ļoti diētiskas. Izvēlies ogas, kādas tev garšo. Ja izmanto zemenes, sagriez tās mazākos gabaliņos.

Lasīt vairāk

Buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Gardā zemeņu un piena želeja

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Želejas ir ideāli saldie gardumi vasaras sezonai – noturētas ledusskapī tās ne tikai patīkami atvēsina, bet ir viegls deserts, kas neradīs pārēšanās sajūtu. Bet, ja to baudi kādā vēsākā dienas laikā, pagatavo siltu vaniļas vai blendētu zemeņu mērci, un tā būs vēl gardāka.

Lasīt vairāk

Zemeņu panna cotta ar vaniļas mērci

Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

Lasīt vairāk

Zemeņu zupa ar putukrējumu

Foto: DELFI

Viss ģeniālais šai pasaulē ir ļoti vienkāršs - piemēram, šis vasarīgais deserts! Zemeņu vietā var izmantot arī avenes, mellenes vai jebkuras citas ogas, kas pašiem garšo. Ja vien pa rokai ir svaigas (vai arī saldētas, bet atlaidinātas) ogas, saldais krējums un nedaudz cukura, saldēdienu var pagatavot burtiski piecās minūtēs.

Lasīt vairāk

Ātrā zemeņu kūka iesācējiem

Foto: Vida Press

Ātri pagatavojama un vasarīga zemeņu kūka, kas izdosies pat iesācējam.

Lasīt vairāk

Mandeļu biskvīta torte ar zemeņu un maskarpone siera krēmu

Foto: DELFI

Vasarīgs gardums, kas iederēsies gan uz Jāņu galda, gan citos godos!

Lasīt vairāk

Zemeņu un putukrējuma krēms

Foto: Shutterstock

Zemeņu un putukrējuma deserts ir supergards - gatavo, cik gribi, pāri nepaliks nekad!

Lasīt vairāk

Zemeņu un olu krēma tarte

Karaliskā zemeņu tarte, kas pildīta ar aromātisku vaniļas un olu krēmu rotās jebkuru svinību galdu. Olu krēma recepti pildījumam atradīsi šeit.

Lasīt vairāk

Zemeņu uzputenis

Foto: Publicitātes foto

Šis deserts ir pavisam viegls un gaisīgs - vari izmantot svaigas vai saldētas zemenes, lai zemeņu aromātu ienestu arī ziemas mēnešos.

Lasīt vairāk

Panna cotta ar zemeņu sīrupu

Foto: Shutterstock

Krēmīgā panna cotta kombinācijā ar aromātisko zemeņu sīrupu būs piemērots deserts svinīgai vasaras maltītei.

Lasīt vairāk

Lauku stila groziņi ar rabarberiem un zemenēm

Foto: Shutterstock

Dobēs lapo rabarberi, nobriedušas pirmās zemenes un var izcept gardos lauku stila groziņus ar rabarberu un zemeņu pildījumu. Visērtāk groziņus veidot un pildīt uzreiz uz cepamplāts, lai tie vairs nebūtu jācilā.

Lasīt vairāk

Vējakūkas ar vārīto krēmu un zemenēm

Foto: Vida Press

Lai pagatavotu vējakūkas ar vārīto krēmu un zemenēm, vajadzīgas zināmas virtuves iemaņas - gan plaucētās mīklas, gan vārītā krēma pagatavošanai ir savi knifiņi, tomēr tas ir to vērts, īpaši, ja vēlies kādu īpaši iepriecināt vai pārsteigt. Reti kurš spēs atteikties no tāda grēcīga kāruma!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!