Foto: Santa Maria

Pat ziemīgi aukstās dienās salātus vari celt galdā kā pamatēdienu, ja vien tos papildināsi ar kādu siltu un sātīgu sastāvdaļu, piemēram, vistas gaļu. Karstie salāti būs veselīgāka izvēle par miltos panētu karbonādi un ceptiem kartupeļiem, turklāt pēc maltītes vēderu nespiedīs smaguma sajūta. Lūk, 10 apetīti rosinošas receptes no "Tasty.lv" virtuālās pavārgrāmatas.

Vistas gaļa ir lieliski piemērota karstajiem salātiem, jo tās tās pagatavošana neaizņem daudz laika, turklāt, pateicoties neitrālajai garšai, tā sader ar daudziem dažādiem produktiem.

Tā kā jaunajā gadā ne viens vien ir apņēmies sākt jaunu dzīvi, sākot aktīvu cīņu ar liekajiem kilogramiem, tad atgādināsim, ka figūrai draudzīgākā izvēle, protams, ir vistas fileja, bet veselīgākais gaļas gatavošanas veids – tvaicēšana, vārīšana un grilēšana. Pareizi pagatavota vistas fileja būs sulīga un maiga, bet, lieso gaļu pārvārot vai pārcepot, tā kļūs sīksta un gumijota.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi padomus, kā tad rīkoties, lai izvairītos no veselīga dzīvesveida piekritēju biežāk pieļautajām kļūdām, un iemācīsies filejas pagatavot, lai tās būtu garšām bagātas, sulīgas, bet nekaitētu tavai figūrai.


Ja neskaiti kalorijas, tad fileju karstajos salātos vari aizstāt ar atkaulotiem vistu šķiņķīšiem vai pat zeltaini apceptām vistu akniņām.

  • Šajā rakstā atklājām piecus vienkāršus likumus, kas jāievēro, lai vistu akniņas allaž izdotos izcept sulīgas un kārdinoši brūnas.


Sātīgo vistas gaļu visprātīgāk būs kontrastam papildināt ar kraukšķīgiem dārzeņiem, gaisīgām salātlapām un vieglu mērcīti uz eļļas vai etiķa bāzes, bet ja sals tevī modinājis vilka apetīti, vari karstos salātus bagātināt arī ar pākšaugiem, graudaugiem, olām, makaroniem, kraukšķīgiem maizes grauzdiņiem vai pat apceptām bekona šķēlēm. Siltie vistas salāti būs gardi jebkurā gadījumā – arī tad, kad būs jau atdzisuši, tādēļ nākamajā dienā tie lieti noderēs līdzņemšanai uz darbu.

Kad karstie salāti gatavi, būtu labi, ja tu tos servētu uz iepriekš sasildīta šķīvja, lai gardā maltīte pēc iespējas ilgāk saglabātos silta.

Lai labi garšo!

Siltie vistas gaļas salāti

Foto: DELFI


Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši.

Lasīt vairāk

Dārzeņu salāti ar vistu, bulguru un spirgtu laima mērci

Foto: Santa Maria


Nereti dzirdēts, ka no salātiem jau nevar paēst. Kliedēsim šo mītu, piedāvājot sātīgu silto salātu recepti, bet tie itin labi ies pie dūšas arī auksti. Ar sastāvdaļām droši drīkst variēt, pievienojot, piemēram, marinētus gurķus vai šampinjonus, bet bulguru aizstājot ar kvinoju vai kuskusu.

Lasīt vairāk

Siltie vistas gaļas salāti ar sulīgiem dārzeņiem

Foto: Shutterstock


Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši – ideāla maltīte, kad laikapstākļi nelutina.

Lasīt vairāk

Siltie akniņu salāti ar olām un pākšu pupiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Gardi vistu akniņu salāti ir kā radīti gan sātīgām brokastīm, gan vieglai pusdienu maltītei. Blanšētās pupiņas tiem piešķir patīkamu kraukšķīgumu, ķirštomātiņi svaigumu, bet mērce – pikantu noti.

Lasīt vairāk

Veselīgie siltie salāti ar vistu un saldajiem kartupeļiem


Ātrie supersalāti ar vārītu vistu, brokoļiem, kvinoju un saldo kartupeli. Sātam pievieno arī avokado, bet svaigumam – lapu salātus.

Lasīt vairāk

Karstie salāti ar baklažāniem, turku zirņiem un vistas fileju

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Turku zirņu labās īpašības neaprobežojas tikai ar lielu olbaltumvielu, vitamīnu un minerālu daudzumu. Šis pākšaugs ir ļoti universāls. To var izmantot gan karstajos ēdienos, gan sātīgos salātos. Salāti ar vistas gaļu, baklažāniem un turku zirņiem patiks tiem, kam nepatīk salāti, kuros ir "daudz lapu". Brīnišķīgs variants otrajām brokastīm.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: mosfood


Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Siltie vistas akniņu salāti ar mājās marinētiem šampinjoniem


Koša un garšīga maltīte vakariņām vai pusdienām – siltie salāti ar vistas akniņām un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Āzijas salāti ar vistu sarkanā karija mērcē


Visiem Āzijas valstu virtuves mīļotājiem – nūdeles ar sulīgu vistu, neaizmirstot arī par dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Siltie čili vistas salāti Āzijas gaumē

Silto čili vistas salātu recepti iesaka Linda, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!