Maigais vasaras deserts – uzputenis: 14 gaisīgas recepšu variācijas
Foto: Shutterstock kolāža

Uzputeņu sezona ir pilnā plaukumā. Šobrīd ir pieejamas gandrīz visas vasaras ogas. Joprojām nopērkamas vēlās zemenes, ir nogatavojušās avenes un mellenes, upenes un jāņogas. Briest plūmes un jau sākuši krist arī pirmie āboli.

Klasisks un latvisks uzputenis ir ogu sulā vārīta mannā biezputra, kuru pēc tam sakuļ gaisīgās, debešķīgās putās un kuru ne velti sauc par debesmannu. Otrs uzputeņa veids ir sakults olbaltums ar ogām un trešais veids sakulta ogu masa, kurai pievienots želatīns.

Izvēlies kādu no receptēm un pagatavo vienkāršu, bet debešķīgu vasaras ogu sezonas desertu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form