Foto: Shutterstock
Karstas, ar mīkstu gaļu un neticami sulīgas – tādas ir ideālās kotletes, ar kurām prieks mieloties vakariņās. Lai atvieglotu tev dzīvi un atgrieztos pie pārbaudītām vērtībām, "Tasty" izvēlējās labākās un dažādākās receptes, ko pagatavot jau šovakar!


Izvēle ir plaša – kotletes var pagatavot no cūkgaļas, liellopa gaļas, vistas vai tītara gaļas, laša, zivīm un pat veģetāras, ja ir vēlēšanās. Lai kotletes izdotos izcili sulīgas, svarīgākais ir masu nepārmīcīt, lai tā būtu gaisīga. Masai klāt var pievienot pa kādam sīpolam, sarīvētam kartupelim vai mērcētai baltmaizei, kas nodrošinās to, ka kotletes nebūs cietas. Bet gardākam rezultātam, pasutini tās nedaudz pannā pēc cepšanas beigām. Lai labi garšo!

Sulīgas un maigas kotletes ar cāļa akniņu pildījumu

Foto: DELFI


Iespējams, esam piekusuši no ikdienā neskaitāmas reizes gatavotiem ēdieniem, taču "Tasty" pastāvīgais lasītājs un labas garšas pazinējs Andrejs Tihomirovs atgādina, ka var spēlēties gan ar garšām, gan ar dažādu valstu virtuvēm.
Lasīt vairāk

Kijivas kotletes

Foto: Shutterstock

Ļoti labi garšos ar rīsiem, kartupeļiem vai svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Laša kotletes ar gurķu salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši pagatavojami laša plācenīši jeb kotletes ar dillēm. Pasniedz vakariņās kopā ar mazliet pikantajiem gurķu salātiem un nedaudz jogurta bez piedevām.

Lasīt vairāk

Slinkās kotletes no viltotās maltās gaļas

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamas kotletes slinkākajiem vai tiem, kuriem ledusskapī aizķēries kāds neapēsts desas līkumiņš. Viltus maltās gaļas kotletes ēd pie kartupeļiem vai salātiem pusdienās vai vakariņās.

Lasīt vairāk

Kotletes ar ceptiem dārzeņiem un krēmīgu sinepju mērci

Nav universālāka maltās gaļas ēdiena par kotletēm! Šajā reizē piedāvājam tās strauji apcept uz pannas un tad izkarsēt cepeškrāsnī. Pasniedz ar krēmīgu sinepju mērci un ceptiem sezonas dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Tītara kotletes ar piparmētru kuskusu un gurķu mērci

Foto: Shutterstock

Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais – virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.

Lasīt vairāk

Klasiskās liellopa un cūkas gaļas kotletes

Foto: Shutterstock

Tasty ielūkojās Latvijas kulinārijas klasisko recepšu apcirkņos un atrada šo Ņinas Masiļūnes visgardāko un sulīgāko kotlešu recepti.

Lasīt vairāk

Grilētas kotletes

Foto: Shutterstock

Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.

Lasīt vairāk

Vistas filejas kotletes ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Sātīgas un gardas, piemērotas ēšanai gan pie kartupeļiem, gan rīsiem, gan griķiem, gan makaroniem. Piedevās labi garšos jogurta mērcīte.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas kotletes itāļu gaumē - ar tomātu, mocarellas un anšovu cepurēm

Foto: mosfood

Kuram gan negaršo kotletes? Vieni priekšroku dod maziņām gaļas bumbiņām, kas no bļodas pazūd zibenīgi, citiem patīk lielas un sulīgas kotletes - tādas, kas aizņem teju pusšķīvi! Šai dienai - nedaudz neparastākas kotletes, kurām tās autore, kas slēpjas aiz segvārda Ovimu, piedēvējusi itālisku noskaņu - pufīgas un sulīgas liellopa gaļas kotletes ar tomāta un mocarellas cepuri, ko rotā anšovi. Ķeramies pie darba?

Lasīt vairāk

Kotletes ar pārsteigumu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Cepeškrāsnī ceptas, gardas kotletes ar pārsteigumu - sīpolu un olu pildījumu.

Lasīt vairāk

Bada laika kotletes

Foto: Shutterstock

Kuram gan nav gadījies tā, ka līdz algai vēl dažas dienas jāgaida, bet maciņā jau svilpo vējš? Lai pabarotu sevi un ģimeni, nākas kļūt īpaši radošai. Savu ideju "krīzes" laika ēdienreizei piedāvā lasītājs, kurš maskējas zem segvārda "Radoši".

Lasīt vairāk

Vistas filejas plācenīši ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Ideja vakariņām - vistas filejas kotletes ar ķiplociņu.

Lasīt vairāk

Zivju kotletes

Zivs kotletes pusdienu vai vakariņu reizei.

Lasīt vairāk

Kotletes

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mīkstas un sulīgas kotletes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!