Silti un gardi bez liekiem tēriņiem: šķelto zirņu zupiņas
Foto: Shutterstock

Šķeltie zirnīši ir brīnumains produkts: tas paēdina gardi un sātīgi – kaut veselu skolu! - un izmaksās ir viens no ekonomiskākajiem. Nav ko trakot – tērēsies Ziemassvētkos, bet šodien pusdienās lai iet karsta, garda šķelto zirņu zupiņa!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Runājot par skolu, domas dalās. Dažiem mūžīgās šķelto zirņu biezputras skolas pusdienās iespiedušās atmiņā un apnikušas uz visu mūžu. Savukārt dažiem tā skolas biezputras garša liekas īstākā, un, pašam gatavojot, nesanāk.

Kā jau ar daudz ko, arī šķeltos zirņus jāprot pagatavot. Arī gaumes ir dažādas – kādam tīk, ka biezputra ir tīrs zirnīšu sajaukums, kādam patīk pielikt klāt burkānus, kāds to padara par īstu sātīguma bumbu, pievienojot arī kartpuļus un uz pannas sačurkstinātu cauraudzīti vai saceptas sulīgas desiņas.

Ja gribas tieši zupiņu, tad to var pabiezināt, pieliekot klāt vārītu, ar dakšiņu samīcītu kartupeli, un beigās pieliet saldu krējumu. Vienmēr lieliski un sātīgi sanāk, ja zupai pievieno kausēto sieru.

Pirms vārīšanas zirnīšus vajadzētu kādu stundiņu pamērcēt un tikmēr pameklēt garšvielu plauktā timiānu, kas ir ideāla garšviela šķelto zirnīšu zupiņām. Ja tāds aug uz palodzes, vēl labāk. Arī ķiplociņš un dažādu piparu maisījums ļaus zupiņai tā pa īstam iekvēloties un sasildīt.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

garšīgi Zupas receptes
0
Pusdienas
0
Šķeltie zirņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form