Foto: Shutterstock

Reizēm viss garšīgais ir labi pazīstamais – tāpēc vakariņas būs izdevušās, ja pieturēsies pie pazīstamām sastāvdaļām, kas pasniegtas mazliet citādā un vēl gardākā formā, kā gaidīts. Kāpēc lai šovakar tā nebūtu vista?

Tik pazīstamo vistas fileju var pagatavot siera "mētelītī" vai pasniegt kopā ar kādu interesantāku piedevu, piemēram, lociņu pesto. Bet pēc garas pastaigas pa sniegotiem parkiem vai slēpošanas uz kalna, kad ziemas spelgonis izjusts līdz kaulam, nekas tā nesasildīs, kā karsta vistas zupa, sacepums vai sautējums.

Piedāvājam 14 idejas ar aromātiskām un sildošām vistas gaļas maltītēm. Izvēlies īsto un iepriecini savējos vakariņās!

Kraukšķīgie vistas šķiņķīši

Foto: Shutterstock

Pannā cepti šķiņķīši ir patiesi viens no vienkāršākajiem un kraukšķīgākajiem veidiem, kā tos izcept. Šādi var cept, protams, arī citus vistas gabaliņus, tomēr šis paņēmiens vispiemērotākais būs tieši šķiņķīšiem, jo tie visciešāk un ar vislielāko virsmu pieguļ pie pannas.

Lasīt vairāk

Vistas un šampinjonu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Vārīti griķi ar vistas karija mērci

Foto: Privātais arhīvs

“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.

Lasīt vairāk

Vistas un zaļo pupiņu buljonzupa taizemiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce.

Lasīt vairāk

Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.

Lasīt vairāk

Pikanti cāļa stilbiņi ar medu un apelsīniem

Foto: Shutterstock

Saldi skābi, aromātiski un ar čili asumiņu cāļa stilbiņi. Piemēroti greznākām vakariņām un nelielām viesībām.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un sēņu žuljēns

Foto: Privātais arhīvs

Sildošais vistas gaļas, smalki sagrieztu sēņu un karsta, kūstoša siera gardums, kuru baudīt kopā ar mutē kūstošu bagetes gabaliņu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, viena no Cālis.lv un Zoombook rīkotā konkursa uzvarētājām.

Lasīt vairāk

Griķu sacepums ar vistas fileju un sēnēm

Foto: Shutterstock

Ērti pagatavojams vakariņu vai pusdienu ēdiens. Jānovāra irdeni griķi un cepeškrāsnī jāsacep ar vistas fileju, sēnēm un siera cepurīti.

Lasīt vairāk

Vistas sautējums ar valriekstiem krējuma mērcē

Foto: Shutterstock

Zeltaini ceptos vistas gabaliņus gatavo cepeškrāsnī, sutinot krējuma mērcē, kas bagātināta ar sīpoliem, šampinjoniem, valriekstiem un rozīnēm.

Lasīt vairāk

Vistas šnicele ar lociņu pesto

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar Parmezāna sieru un spinātu makaroniem

Gards veids, kā pagatavot iecienīto vistas fileju - panē to Parmezāna sierā! Savukārt makaronus pasniedz kopā ar ceptiem tomātiem, ikdienas maltītei piešķirot mājas restorāna noskaņu. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Vistas gaļas pīrāgs marokāņu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgs pīrāgs, kas pagatavots no filo mīklas, sulīga vistas gaļas, rozīņu un pētersīļu pildījuma, kā arī pavisam nedaudz mandeļu skaidiņām kraukšķīgumam. Lieliska maltīte nesteidzīgām pusdienām vai vakariņām, kuru pasniegt kopā ar svaigajiem dārzeņu un zaļumu salātiem.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.

Lasīt vairāk

Griķu biezputra ar vistas fileju un dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Garda un krēmīga griķu biezputra ar maigajiem vistas filejas gabaliņiem un dārzeņiem. Aromātisks un vienkāršs vakariņu ēdiens, kas turklāt būs gatavs vienā mirklī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!