Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saulīte spīd, nedēļas nogale arī klāt, un domas var rosīties par un ap dārza ballīti. Kāpēc gan izniekot laiku un saulaino vakaru pavadīt iekštelpās, ja tā vietā var gatavot ārā un arī baudīt maltīti svaigā gaisā? Nedz piedāvājumu, nedz arī ideju, ko gatavot, ''Tasty'' netrūkst, tāpēc iedvesmojies un baudi vasaru!

Uz grila gatavots ēdiens ne vienmēr uzreiz nozīmē to, ka jāpavada vairākas stundas sastāvdaļu sagatavošanai un marinēšanai. Atlasījām receptes, kas neprasīs daudz laika un ļaus jau visai drīz mieloties. Tā, piemēram, fiksā vistas šašlika marinādes recepte attaisnos visas cerības. Ja gadījies tikt pie kāda upes loma, izmanto iespēju un zivi pagatavo uz grila. Bet, ja gribas ko vieglu, uz grila gatavotie dārzeņu iesmiņi atkal pierādīs, ka vienkārši pagatavots ēdiens ir nepārspējams.

Starp citu, kurš teicis, ka saldo ēdienu nevar pagatavot uz grila? Vai tie būtu nektarīni, persiki vai pat ananāss, šķēlītes var likt uz karstajām restēm, mirkli pacept un tad pasniegt ar aukstu saldējuma bumbu.

Lai baudpilna maltīte!

Grilēti vistas šķiņķīši portugāļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet pikanti vistas šķiņķīši grilēšanai, kas iemarinēti barbekjū mērcē. Kad gatavi, baudi kopā ar svaigajiem salātiem vai dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi

Foto: Shutterstock

Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.

Lasīt vairāk

Vistas filejas šašliks karija marinādē

Foto: DELFI

Ja gribas sulīgu, garšām piesātinātu šašliku, bet ātri un bez ilgas marinēšanas, šī recepte būs tam piemērota.

Lasīt vairāk

Grilētu dārzeņu iesmiņi

Foto: Shutterstock

Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē.

Lasīt vairāk

Grilētas kotletes

Foto: Shutterstock

Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.

Lasīt vairāk

Grilēti kabači

Foto: Shutterstock

Grilēti kabači - vēl viena ideja kabaču laikam - garda uzkoda piknikā pie ceptas gaļas.

Lasīt vairāk

Grilēta vistas fileja ar garšaugu sviestu un saldo kartupeļu šķēlēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ātri pagatavojama vakariņu vai pusdienu recepte, kas ļauj pieradināt savas garšas kārpiņas pie pagaidām vēl visai svešā dārzeņa - saldā kartupeļa.

Lasīt vairāk

Laša šašliks

Foto: Shutterstock

Gards laša šašliks, kas marinēts balzamiko etiķī.

Lasīt vairāk

Gardie vistas filejas kebabi ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Gardi vistas filejas kebabi, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila vai pat grilpannā. Īpaši labi garšos ar ceptiem dārzeņiem, kraukšķīgām sīpolu ripiņām un šļuciņu citronu sulas.

Lasīt vairāk

Uz grila cepti kartupeļi folijā

Foto: Shutterstock

Recepte vienkārša kā pasaule!

Lasīt vairāk

Šašliks ar adžiku

Foto: Shutterstock

Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.

Lasīt vairāk

Grilētas sēnes ar laima spirgtumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izcili aromātiska un garda pusdienu piedeva – grilētas sēnes. Izvēlies tās, kuras sirdij vistuvākās – šampinjonus, dārza atmatenes, baravikas, austersēnes, bekas vai citas – un cep apviļātas olīveļļā. Pasniedzot valriekstu eļļa piešķirs sēnēm izteiktu garšu, kas vēl jo vairāk paspilgtinās gardās meža iemītnieces.

Lasīt vairāk

Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē

Foto: DELFI

Grilēšanas sezonai mūsu mājās nav ne atklāšanas, ne noslēguma, jo grilēt, izvēloties piemērotu ekipējumu, var arī ziemā, vien īpaši sliktos laikapstākļos šim nolūkam izmantojot kamīnu. Laika gaitā ir pārbaudītas ļoti daudzas receptes, bet tikai dažas no tām ir guvušas visu mājinieku nedalītu atzinību. Viens no šādiem ēdieniem ir vistu šķiņķīšu šašliks superātrajā marinādē – ar pārliecību varu apgalvot, ka gaļas marinēšanai būs nepieciešams vien tik ilgs laiks, līdz iekurināsi grilu, bet rezultāts noteikti tev neliks vilties.

Lasīt vairāk

Sātīgie salāti ar bulguru, grilētiem dārzeņiem un fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vieglai, bet sātīgai maltītei nevajag daudz – bulgurs, siers, grilēti dārzeņi - lielisks garšu salikums pavasara maltītei. Šos viegli pagatavojamos salātus par labiem atzīs ne tikai veģetārieši, bet arī visēdāji, kas ļaujas ēdienkartes dažādībai. Ideāla garšu kombinācija pusdienām vai vieglai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Grilēti vistas filejas un čorizo desas iesmiņi

Vistas filejas un čorizo kebabus var grilēt vai arī cept uz grila pannas. Tos pasniedz ar gardo vīna un sviesta mērci un zaļajām olīvām.

Lasīt vairāk

Grilēta karpa ar ķiplokiem un ķimenēm

Īsta vasaras velte – pašu ķerta karpa, kas pēc tam iztīrīta un cepta uz grila. Iesmērē karpu ar saspiestu ķiploku un apkaisi ar garšvielām, lai izbaudītu patiesu gardu zivi. Ēd kopā ar vasarīgiem salātiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!