Foto: Shutterstock
Neatkarīgi no tā, vai Lieldienās gatavo svētku pusdienas vai vakariņas, gardumiem galdā jābūt. Starp olu krāsošanu nevajadzētu aizmirst arī citus labumus, ar kuriem palutināt mājiniekus un ciemiņus. Ja mielastam ideju vēl nav, iedvesmojies no "Tasty" sagatavotajām receptēm!

Ja līdz svinīgajam brīdim palikušas vien dažas stundas, vēl var paspēt ne tikai sagriezt salātus, bet arī izcept dievīgi gardos un mīkstos kausētā siera pīrādziņus. Tāpat laiks pietiks, lai pagatavotu kādu vienkāršu pashu, kas nav jākarsē. Ja kuliča cepšanai vairs nav laika, var izlīdzēties ar krusta maizīšu-kēksiņu pagatavošanu. Bet tiem, kas netīko pēc tradicionālajām Lieldienu saldajām receptēm, iesakām pamēģināt svaigo avokado kūku vai mango želejas kūku.

Priecīgas un gardas Lieldienas!

Mājās gatavota majonēze ar pavasara pumpuriem

"Ir pavasaris – ir pumpuri un ir paštaisīta majonēze Lieldienu olām! Tas ir vienkārši – pagatavo majonēzi, papildini ar pumpuriem un tā būs daudz veselīgāka un gardāka nekā veikalā!" Recepti piedāvā Karlīna Latsone, bloga "ir.bene" autore. Pamēģini šo majonēzi pats!

Lasīt vairāk

Pavasarīgie salāti ar vistu, turku zirņiem un vīnogām

Foto: DELFI

Pavisam citādi salāti, kur lieliski harmonē sāļās, saldās, maigās un nedaudz pikantās garšu nianses.

Lasīt vairāk

Ātrie kausētā siera mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas

Foto: Shutterstock

Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi kraukšķīgā bekona 'mētelītī'

Foto: Shutterstock

Īpaši gardi bekona šķēlēs ietīti kartupeļi, ko vari pasniegt gan kā neparastu piedevu, gan kā uzkodu – ar dažādām mērcēm.

Lasīt vairāk

Nevārītā pasha ar kakao un rozīnēm

Foto: Shutterstock

Interesanta versija tradicionālajam biezpiena Lieldienu desertam – šokolādes pasha. Šokolādes efekts panākts ar kakao, bet biezpiena masa papildināta ar rozīnēm.

Lasīt vairāk

Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar kariju

Foto: Shutterstock

Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.

Lasīt vairāk

Vienkāršā Lieldienu pasha

Foto: DELFI

Lieldienu pasha daudzās ģimenēs ir neatņemama svētku maltītes sastāvdaļa. Biezpiena kārums tiek papildināts ar žāvētiem augļiem, riekstiem un citiem gardumiem. Arī šajā receptē ar sastāvdaļām iespējams variēt – ja negaršo vīģes, tās var nomainīt ar aprikozēm vai sukādēm. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rūta Rietuma, kafejnīcas "Austra" šefpavāre.

Lasīt vairāk

Lieldienu apaļais kēkss ar citronu garšas glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgs un salds kēkss, kas būs lieliski piemērots Lieldienu svētku galdam. Izdekorē to ar skaistām šokolādes oliņām, bet uz šķīvja nosēdini dekoratīvos cālēnus.

Lasīt vairāk

Krusta maizītes-mafini Lieldienām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krusta maizītes ir tradicionāls Lieldienu našķis, ko ēd Lielajā piektdienā. Tomēr, ēšanas paradumiem mainoties, tās pasniedz arī īpašās svētku reizēs, piemēram, Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Atšķirībā no citām smalkmaizītēm, to pagatavošanai izmanto gan kviešu, gan rudzu miltus. Bet maizītēm virsū tiek veidots dekoratīvs krusts, kas simbolizē Jēzus sišanu krustā.

Lasīt vairāk

Salsa verde – garšaugu un olīveļļas mērce

Foto: DELFI

Garšaugiem bagātīga zaļā mērce lieliski garšos kopā ar cieti novārītām olām un mīkstu maizīti. To var pasniegt arī ar salātiem, izmantot gaļas marinēšanai un dažādos citos veidos. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.

Lasīt vairāk

Lielais kārtainās mīklas gaļas pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lielais kārtainās mīklas pīrāgs ir ērts veids kā sagatavot karsto uzkodu lielākam skaitam ēdāju. Paēduši būs arī astoņi ēdāji. Izvēlies svaigās desiņas, kuras tev garšo vislabāk. Izmantojot desiņu gaļu, tu paātrini un atvieglo sev gatavošanu, jo gaļas garšas buķete ir jau sabalansēta. Ja tev kāda garšviela trūkst, droši pievieno citu – pēc savas gaumes.

Lasīt vairāk

Olas kartupeļu 'ligzdiņā'

Foto: Shutterstock

Olas kartupeļu "ligzdiņā" - sātīgām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un baziliku

Foto: Shutterstock

Ceptu baklažānu rullīši, kas pildīti ar pikantu ķiploku biezpienu, tomātiem un baziliku – gan uzkodām, gan gardām brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Grauzdiņu salāti ar svaigu gurķi, sieru un vistas girosu

Foto: Shutterstock

Pikantie grauzdiņu salāti – vienkāršs izpildījums, bet gards un skaists papildinājums aukstajam galdam.

Lasīt vairāk

Mango želejas kūka

Foto: Shutterstock

Gardā mango želejas kūka ar cepumu pamatni.

Lasīt vairāk

Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci

Foto: Shutterstock

Ātrie pavasara kartupeļu salāti ar redīsiem un gurķiem. Salātus pikantākus padarīs graudu sinepju mērcīte.

Lasīt vairāk

Zaļā un svaigā avokado kūka

Ārkārtīgi izskatīga un garda svaigā bezgrēka kūka, kas gatavota no avokado. Īpaši patiks dāmām, kas piedomā pie katra apēstā kūkas gabaliņa.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes krēms ar karsētiem rabarberiem

Foto: Shutterstock

Salds deserts svētku reizēm – vīnā plaucēti rabarberi ar gaisīgu baltās šokolādes krēmu. Pasniedz labi atdzesētu, lai krēms būtu stings.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!