Ja līdz svinīgajam brīdim palikušas vien dažas stundas, vēl var paspēt ne tikai sagriezt salātus, bet arī izcept dievīgi gardos un mīkstos kausētā siera pīrādziņus. Tāpat laiks pietiks, lai pagatavotu kādu vienkāršu pashu, kas nav jākarsē. Ja kuliča cepšanai vairs nav laika, var izlīdzēties ar krusta maizīšu-kēksiņu pagatavošanu. Bet tiem, kas netīko pēc tradicionālajām Lieldienu saldajām receptēm, iesakām pamēģināt svaigo avokado kūku vai mango želejas kūku.
Priecīgas un gardas Lieldienas!
Mājās gatavota majonēze ar pavasara pumpuriem
"Ir pavasaris – ir pumpuri un ir paštaisīta majonēze Lieldienu olām! Tas ir vienkārši – pagatavo majonēzi, papildini ar pumpuriem un tā būs daudz veselīgāka un gardāka nekā veikalā!" Recepti piedāvā Karlīna Latsone, bloga "ir.bene" autore. Pamēģini šo majonēzi pats!
Pavasarīgie salāti ar vistu, turku zirņiem un vīnogām
Pavisam citādi salāti, kur lieliski harmonē sāļās, saldās, maigās un nedaudz pikantās garšu nianses.
Ātrie kausētā siera mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!
Cepti kartupeļi kraukšķīgā bekona 'mētelītī'
Īpaši gardi bekona šķēlēs ietīti kartupeļi, ko vari pasniegt gan kā neparastu piedevu, gan kā uzkodu – ar dažādām mērcēm.
Nevārītā pasha ar kakao un rozīnēm
Interesanta versija tradicionālajam biezpiena Lieldienu desertam – šokolādes pasha. Šokolādes efekts panākts ar kakao, bet biezpiena masa papildināta ar rozīnēm.
Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru
Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.
Pildītas olas ar kariju
Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.
Vienkāršā Lieldienu pasha
Lieldienu pasha daudzās ģimenēs ir neatņemama svētku maltītes sastāvdaļa. Biezpiena kārums tiek papildināts ar žāvētiem augļiem, riekstiem un citiem gardumiem. Arī šajā receptē ar sastāvdaļām iespējams variēt – ja negaršo vīģes, tās var nomainīt ar aprikozēm vai sukādēm. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rūta Rietuma, kafejnīcas "Austra" šefpavāre.
Lieldienu apaļais kēkss ar citronu garšas glazūru
Gaisīgs un salds kēkss, kas būs lieliski piemērots Lieldienu svētku galdam. Izdekorē to ar skaistām šokolādes oliņām, bet uz šķīvja nosēdini dekoratīvos cālēnus.
Krusta maizītes-mafini Lieldienām
Krusta maizītes ir tradicionāls Lieldienu našķis, ko ēd Lielajā piektdienā. Tomēr, ēšanas paradumiem mainoties, tās pasniedz arī īpašās svētku reizēs, piemēram, Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Atšķirībā no citām smalkmaizītēm, to pagatavošanai izmanto gan kviešu, gan rudzu miltus. Bet maizītēm virsū tiek veidots dekoratīvs krusts, kas simbolizē Jēzus sišanu krustā.
Salsa verde – garšaugu un olīveļļas mērce
Garšaugiem bagātīga zaļā mērce lieliski garšos kopā ar cieti novārītām olām un mīkstu maizīti. To var pasniegt arī ar salātiem, izmantot gaļas marinēšanai un dažādos citos veidos. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.
Lielais kārtainās mīklas gaļas pīrāgs
Lielais kārtainās mīklas pīrāgs ir ērts veids kā sagatavot karsto uzkodu lielākam skaitam ēdāju. Paēduši būs arī astoņi ēdāji. Izvēlies svaigās desiņas, kuras tev garšo vislabāk. Izmantojot desiņu gaļu, tu paātrini un atvieglo sev gatavošanu, jo gaļas garšas buķete ir jau sabalansēta. Ja tev kāda garšviela trūkst, droši pievieno citu – pēc savas gaumes.
Olas kartupeļu 'ligzdiņā'
Olas kartupeļu "ligzdiņā" - sātīgām un gardām pusdienām.
Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un baziliku
Ceptu baklažānu rullīši, kas pildīti ar pikantu ķiploku biezpienu, tomātiem un baziliku – gan uzkodām, gan gardām brīvdienu brokastīm.
Grauzdiņu salāti ar svaigu gurķi, sieru un vistas girosu
Pikantie grauzdiņu salāti – vienkāršs izpildījums, bet gards un skaists papildinājums aukstajam galdam.
Mango želejas kūka
Gardā mango želejas kūka ar cepumu pamatni.
Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci
Ātrie pavasara kartupeļu salāti ar redīsiem un gurķiem. Salātus pikantākus padarīs graudu sinepju mērcīte.
Zaļā un svaigā avokado kūka
Ārkārtīgi izskatīga un garda svaigā bezgrēka kūka, kas gatavota no avokado. Īpaši patiks dāmām, kas piedomā pie katra apēstā kūkas gabaliņa.
Baltās šokolādes krēms ar karsētiem rabarberiem
Salds deserts svētku reizēm – vīnā plaucēti rabarberi ar gaisīgu baltās šokolādes krēmu. Pasniedz labi atdzesētu, lai krēms būtu stings.