Figūrai draudzīgi vistas filejas salāti: 14 receptes vakariņām un līdzņemšanai

Kuskusa salāti ar vistu, granātāboliem, meloni, avokado un zirņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vistas gaļa – īpaši filejas daļa – ir slaidajai līnija draudzīga un ātri pagatavojama, tādēļ īsti piemērota darbdienu steidzīgajām vakariņām. Turklāt vistiņu vari baudīt gan siltā veidā, gan izmantot gardu salātu pagatavošanai. Šim mērķim lieti noderēs gan vārīta vistas fileja, gan sulīgi gaļas gabali no iepriekšējās dienas vakariņu cepeša, kas piešķirs salātiem vēl piesātinātāku garšu.

Vistas gaļa ir izmantojama teju visu iespējamo veidu salātos – vari to kombinēt gan ar dažādiem dārzeņiem, gan svaigiem lapu salātiem, pilngraudu makaroniem, rīsiem, vārītiem kartupeļiem, olām, pupiņām, turku zirņiem un citiem tievētāju ēdienkartē ieteicamiem produktiem.

Tie, kas vēlas baudīt neparastākas garšu kombinācijas, salātos ierastos gurķus un tomātus var aizstāt ar persikiem, apelsīniem vai pat vīnogām – augļi vistas gaļai piestāv tikpat labi, cik dārzeņi. Ja vistai , to vārot, tvaicējot vai cepot krāsnī, pievienosi sojas mērci un ingveru, salāti iegūs austrumniecisku garšu niansi, bet karijs piešķirs Indijas ēdieniem raksturīgu garšu.

Figūrai draudzīgi vistas filejas salāti: 14 receptes vakariņām un līdzņemšanai
Foto: Shutterstock

Noderīgus padomus, kā izcept patiešām sulīgu un gardu vistas krūtiņu, ko vari izmantot salātu pagatavošanai, atradīsi šeit, bet te atklājām vienkāršu knifu, kā izvārīt vistas fileju, lai tā nebūtu sausa.

Bieži vien lielākā kļūda, ko pieļaujam, ir nepiemērotas mērces izvēle salātu aizdaram. Ja dzīvi nespēj iedomāties bez majonēzes, te stāstījām, kā pagatavot mērci, kas garšo ne sliktāk kā majonēze, bet satur mazāk kaloriju. Skābo krējumu salātos labāk aizvieto ar bezpiedevu jogurtu, kefīru vai paniņām, ko vari papildināt ar dažādiem garšaugiem un garšvielām, citrusaugļu sulu vai, piemēram, karotīti sinepju vai mārrutku. Vairums vistas salātu lieliski garšos arī bez īpašām mērcēm un eļļas, vien pārslacīti ar citrona vai apelsīna sulu. Kraukšķim vari tiem pievienot grauzdētus riekstus vai sēkliņas.

Droši eksperimentē un izbaudi lielisko rezultātu, iedvesmojoties no mūsu sarūpētajām 14 idejām par tēmu "vistas filejas izmantošana salātos", bet no vakariņām pāri palikušos salātus vari iesaiņot līdzņemšanai uz darbu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka