Nedēļas nogalei gatavs? 18 sulīga šašlika receptes grila sezonas atklāšanai

Nedēļas nogalei gatavs? 18 sulīga šašlika receptes grila sezonas atklāšanai
Foto: Shutterstock

Vilinošs dūmu aromāts, kraukšķīgie sīpoli un skaisti apbrūnējuši gaļas gabaliņi uz iesmiem – nu varam droši teikt, ka pavasaris atnesis ne tikai sprāgstošus pumpurus koku zaros, bet arī gardēžu tik gaidīto grilēšanas sezonu. Ja līdz šim vēl neesi paspējis iekurt savu šī gada pirmo grilu, šī nedēļas nogale noteikti būs tam piemērota. Iztēlojies – mutē kūstošs cūkgaļas šašliks sīpolos, vista majonēzē un kefīrā vai jērs asajā indiešu garšvielu marinādē. Gardi, vai ne?

Pirms ķerties pie cepšanas, vērts atkārtot svarīgāko. Ja gaļu marinē pats, vienmēr konsultējies ar miesnieku veikalā vai tirgū, lai tiktu pie vislabākajiem gabaliņiem. Tā kā cūkgaļa ir vispopulārākā izvēle, tad ielāgo – šašlikam derēs kakla karbonāde, pleca daļa, kā arī pakaļējās daļas izcirtumi. Un vienmēr atceries par taukumiņu – speķa gabaliņi nodrošinās to, ka gaļa būs sulīga. Tas attiecas arī uz vistu – sulīgākam rezultātam labāk izvēlies ne fileju, bet atkaulotus vistu šķiņķīšus.

Ja vistas vai tītara šašliks arī bez īpašas apstrādes būs mīksts un viegli nokožams, tad, gatavojot šašliku no cūkas, jēra vai medījuma gaļas, svarīgi ir gabaliņus negriezt pārlieku sīki un, pēc izvēlēto marinādes sastāvdaļu pievienošanas, gaļu ar rokām "sirsnīgi" izmasēt, veltot šim procesam vismaz 5-10 minūtes sava dārgā laika.

Kas attiecas uz marinādēm, tad tajās var izpausties no sirds patikas. Kefīrs, majonēze, etiķis, sīpoli, vīns, alus, apelsīnu sula – šašliku var iemarinēt visdažādākajos veidos. Atliek vien izvēlēties vienu īsto!

Lai grila sezonu atklātu ar īpašu šiku, kečupu atstāj veikala plauktā, šašliku pasniedzot ar pašgatavotu mērcīti. Receptes atradīsi, lūk, te.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka