Saldā mielasta klasika – sulīgas un drupenas plātsmaizes ielīgošanai

Saldā mielasta klasika – sulīgas un drupenas plātsmaizes ielīgošanai
Foto: Shutterstock

Skaidrs, ka svētku galda klājums ar mājas sieru, pīrāgiem, salātiem, dažādām uzkodām nebūs pilnīgs, ja kaut kur rokas stiepiena attālumā kārdinoši nestāvēs plātsmaizes gabaliņi. Tieši vieglās pagatavošanas un gardā rezultāta dēļ kārums ierindojies par klasiku šajos svētkos, tāpēc ilgi gatavojamās kūkas un tortes aizvieto ar plātsmaizi, un tici, viesi būs pārlaimīgi.

Līdz brīdim, kad var beidzot mierīgi apsēsties, baudīt un ļauties svētku noskaņai, jāpadara daudz, tāpēc doma, ka jāpagatavo vēl arī kaut kas salds, var radīt galvassāpes namamātei. Bet nemet plinti krūmos! Vien nieka 20 minūtēs var pagūt pagatavot mīklas pamatni (starp citu, elementāra recepte visām plātsmaizēm atrodama šeit), pildījumu, un tad jau pašu galveno – cepšanu – padarīs krāsns.

Līgo un Jāņu svētku mielastā iederēsies jebkādas plātsmaizes, atkarībā no tā, kas mājās pieejams. Zemenes, rabarberi, ķirši, pērno gadu ievārījumi, aprikozes, citroni, persiki un pat saldētās ogas būs kā radītas plātsmaizēm. Atceries par drupaču pagatavošanu – daļu mīklas pietaupi tām, jo tieši zeltaini izcepušies krikumiņi virskārtā padara plātsmaizi īpaši kārdinošu.

Lai gards svētku saldais mielasts!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka