Foto: Shutterstock
Ne katru dienu ir laiks garām, nesteidzīgām vakariņām. Dienās, kad noguruši pārrodamies mājās, doma par vakariņām vien var mazināt vēlmi kaut ko gatavot, taču ne visas receptes prasīs lielu uzmanību un, galvenokārt, laiku šim procesam.

Šādās reizēs, kad negribas ilgi griezt sastāvdaļas, pie plīts stāvēt un maisīt, vai gatavot vairākos kastroļos vienlaicīgi, ideāls risinājums ir ēdiens cepamtraukā. Tas var būt sacepums no vakardienas novārītajiem makaroniem, kāda fiksā versija lazanjai vai kaneloni, dārzeņu sacepums vai kārtojums ar kartupeļiem un gaļu. Jebkurš ēdiens, kas gatavots cepamtraukā, pabaros vismaz četrus izsalkušos.

Atlaidini zivi no saldētavas un pagatavo to sacepumā ar kartupeļiem, sagriez šķēlītēs dārzeņus un liec tos cepties ar pārkaisītu sieru. Vai vienkārši nevīžīgi vienā traukā izkārto pieejamos sakņu dārzeņus, apslaki ar kādu mērci, piemēram, terijaki, un cep, līdz gatavi!

Labi paēduši!

Liesais cukīni-siera sacepums

Foto: Shutterstock

Kaut šis sacepums nevar lepoties ar lielu kaloriju daudzumu, tam piemīt citas lieliskas īpašības: piesātināta garša, vienkārša pagatavošanas metode un kraukšķīga garoziņa. Ir vērts izmēģināt, lai pārliecinātos, ka pat cukīni nīdēji var mainīt savas domas, nogaršojot šo burvīgo un svaigo garšu salikumu.

Lasīt vairāk

Slinkā lazanja ar krabju gaļu

Foto: Vida Press

Patiesībā šī nemaz nav lazanja, šis nosaukums izvēlēts, pateicoties lazanjas makaronu plāksnēm. Ātra un vienkārša ideja vakariņām vai pusdienām - sātīga pasta, maiga krabju gaļa, asumiņš no čili un ķiplociņa!

Lasīt vairāk

Pupiņu, paprikas un gurķu ātrais sacepums

Foto: Shutterstock

Ātras un samērā lētas pusdienas vai vakariņas - ātrais pupiņu, paprikas un gurķu sautējums pannā. Ja vēlies, pievieno gaļu!

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Saulainais dārzeņu sacepums ar kabaci un mocarellu

Foto: DELFI

Kraukšķīgas kabaču šķēlītes, kas cieši izkārtotas ar tomātiem – pamats gardam sacepumam. Papildini to ar kūstošo mocarellu vēl labākai garšai.

Lasīt vairāk

Ātrais cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums

Foto: Publicitātes foto

Ko darīt, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, taču jāklāj galds ģimenes pusdienām vai draugu sanākšanai? Atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka pagatavot brīnišķīgu cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepumu. Tā ir veselīga, garda maltīte, kuru var pagatavot vien nieka 15 minūtēs. Sulīgais cālis, šķiņķis, svaigi dārzeņi un krēmīgi kartupeļi sniegs neaizmirstamu garšu baudījumu.

Lasīt vairāk

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Apgāztais kartupeļu sacepums jeb kūka

Foto: Shutterstock

Viss garšīgais ir patiešām vienkāršs – liec kartupeļu ripiņas kārtu kārtās, kā jau ierastā sacepumā, apgāz un neparasti pasniegts ēdiens gatavs. Kartupeļu kūku pasniedz ar svaigiem salātiem un kādu krējuma mērcīti.

Lasīt vairāk

Ķirbju sacepums ar sieru Provansas gaumē

Foto: Shutterstock

Izsmalcinātu garšu cienītājiem - ķirbju sacepums Provansas gaumē ar krēmīgu pildījumu un zeltainu siera garoziņu.

Lasīt vairāk

Ravioli lazanja

Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.

Lasīt vairāk

Vienkāršais gaļas un kartupeļu sacepums ar rozmarīnu pannā

Foto: Vida Press

Vienkāršas, bet tajā pašā laikā izsmalcinātas - tieši tādas ir šīs vakariņas. Ēdienkartes dažādošanai iesakām izmantot tieši jēru, bet, protams, tu vari izmantot arī jebkuru citu gaļu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un zivs sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sacepumiem nebūt nav jābūt sarežģītiem – vajadzēs vien kartupeļus, zivs gabaliņus un mazliet piena mērces. Visu liec cepamtraukā, krāsnī iekšā un gardas pusdienas vai vakariņas gatavas!

Lasīt vairāk

Brokoļu un šķiņķa sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.

Lasīt vairāk

Sierīgais kartupeļu biezputras sacepums

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.

Lasīt vairāk

Ātrais kabaču sautējums pannā ar tomātiem un ķiplociņu

Foto: Shutterstock

Veselīgs un gards kabaču sautējums, turklāt ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams!

Lasīt vairāk

Cukīni un vistas lazanja bez makaronu plāksnēm

Kurš teicis, ka lazanjai obligāti jābūt ar lielajām makaronu plāksnēm? To var pagatavot tāpat, izmantojot cukīni šķēles.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes ar sieru un timiānu

Vienkāršs, bet gards kartupeļu sacepums - kā piedeva pamatēdienam. Ja pievienosi vairāk saldā krējuma un siera, kā arī pienu, iegūsi Francijā iecienīto kartupeļu "gratin" - sātīgu pamatēdienu!

Lasīt vairāk

Lazanja ar rikotu un tomātiem

Foto: Shutterstock

Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.

Lasīt vairāk

Sātīgais pupiņu sacepums ar marinētiem pipariem un sieru

Dienās, kad gribas sasildīties ar kaut ko sulīgu, bet reizē apetīti remdinošu, šis dārzeņu sacepums ar siera un olu "cepurīti", būs īstajā vietā un laikā. Pat zvērināti gaļēdāji tikai pēc maltītes nobaudīšanas attapsies, ka labi paēsts pat bez gaļas klātbūtnes ēdienā.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu sacepums ar sieru un tomātiem

Foto: Shutterstock

Saldie kartupeļi, saukti par sirdstriekas ēdienu - traki garšīgi, bet arī nežēlīgi sātīgi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!