Foto: Shutterstock
Gruzijā iecienīts ēdiens ir čahohbili jeb sulīga, tomātos sutināta vistiņa, kas bagātīgi aizdarīta ar ķiplokiem un Kaukāza reģionā iecienītāko garšvielu – kinzu. Itālijā vista tiek sautēta baltvīna, pievienojot salviju, timiānu un olīvas, savukārt Francijā sutināšanai tiek izmantots sidrs un krējuma mērce ar Dižonas sinepju un estragona piedevu. Ungāri no vistas gatavo gardu paprikašu, bet indieši – aromātisku kariju.

Vistas gaļas ēdieni ir iecienīti visā pasaulē, jo šī gaļa ir visiem pieejama, lēta, garšīga un ātri pagatavojama, turklāt "draudzējas" ar daudziem, dažādiem produktiem un garšvielām.

To pierāda arī mūsu sagatavotais 14 gardu vistas sautējumu recepšu apkopojums, kas ļaus nobaudīt mums tik ierasto ēdienu pavisam jaunās, no dažādām pasaules valstu virtuvēm aizgūtās garšās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!