Foto: Shutterstock
Kad izsalkums ņēmis virsroku, nemaz nav noskaņojuma gatavot ko tādu, kas aizņem daudz laika un prasa rūpīgu gatavošanos. Šādās reizēs glābiņš būs ātro zupu apkopojums.

Pagatavojot zupu, būsi nodrošinājies ar papildporciju, tāpēc nav vairs jāmeklē iemesls, kāpēc gatavot tieši to, turklāt tā labi sasildīs saltajā ziemas pievakarē.

Varētu domāt, ka zupa prasīs vairāk laika, nekā novārīt makaronus un pagatavot kādu mērci, taču tā nemaz nav, jāizvēlas vien pareizā recepte. Arī zupu var pagatvot pārdesmit minūtēs gan dārzeņu, gan ar gaļu, gan krēmzupu. Recepšu krājumā atradīsi gan tādu klasisko zupu ātrās versijas kā, piemēram, rasoļņika un soļankas, gan arī ko neierastāku, piemēram, lēcu un burkānu vai siera zupu ar vistas fileju un šampinjoniem. Izvēles iespējas netrūkst!

Kurš teicis, ka ātri var tikai sasmērēt sviestmaizes?

''Tasty'' iesaka


Zibenīgi ātri zupu izdosies pagatavot no konservētiem tomātiem – uzvāri tos, sajauc ar konservētām pupām, turku zirņiem vai ko citu, uzkarsē un maltīte gatava!

Ja garnēsi ar rīvētu sieru, svaigiem zaļumiem vai grauzdiņiem, tā jau būs augstākā pilotāža ātrajām vakariņām. Jebkuru zupu var papildināt ar saplucinātu mocarellu, rīvētu cieto sieru, un tā iegūs papildu sātu, bet krēmzupām var pievienot arī zilo sieru.

Jebkurai zupai pievienojot karoti krēmsiera, kausētā siera vai saldā krējuma, iegūsi sātīgāku veikumu, tāpēc mājinieki nesūdzēsies, ka zupa tāds priekšēdiens vien ir.

Izmantojot konservētās pupiņas, vienmēr pirms pievienošanas noskalo tās tekošā ūdenī. Izņēmums ir tad, ja tās ir jau pagatavotā mērcē, piemēram, tomātu. Pākšaugi padarīs zupu sātīgāku un tumīgāku, tāpēc daļu vari sablendēt kopā ar pārējām sastāvdaļām, bet atlikušo iemaisīt, lai ir arī ko uzkost.

Garšvielas vienmēr vislabāk pievienot gatavošanas beigās, arī svaigos zaļumus pievieno jau gatavai zupai.

Atceries, ka jebkurai zupai pēc pagatavošanas dažas minūtes jāievelkas, tāpēc uzreiz, kā nogriezta uguns, neporcionē to bļodiņās.

Ātrā siera, šampinjonu un vistas zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā siera – šampinjonu zupa pagatavojama 25 minūtēs, turklāt gana sātīga, pateicoties sieram un vistas filejai.

Lasīt vairāk

Ātrā siera zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā siera zupa - 30 minūtes un gatavs!

Lasīt vairāk

Fiksā tomātu biezzupa ar žāvētu gaļu

Foto: Privātais arhīvs

Gardas un vienkārši pagatavojamas tomātu biezzupas recepti iesaka Una Kārkliņa.

Lasīt vairāk

Ātrā rīsu zupa ar šprotēm un puraviem

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojama rīsu zupa ar šprotēm un puraviem darbdienu vakariņām. Kaut zupas gatavošanai jāizmanto vien pāris pavisam vienkārši produkti, rezultāts ir gards un ļoti apetītlīgs.

Lasīt vairāk

Ātrā dārzeņu - piena zupa

Foto: Shutterstock

Vienkārša dārzeņu - piena zupa vieglām pusdienām vai launagam.

Lasīt vairāk

Ātrā frikadeļu zupa ar austrumniecisku 'piesitienu'

Foto: DELFI

Kad šķiet, ka mājās nekā nav un izrādās, ka tuvējais veikals pēc svētkiem nestrādā, nākas likt lietā izdomu un uztapināt kaut ko no tā paša "nekā", rezultātā iegūstot lielu katlu ar gardu un aromātisku frikadeļu zupu.

Lasīt vairāk

Ātrā un sātīgā pupiņu biezzupa bez gaļas

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojama, tumīga un garda pupiņu biezzupa sātīgām darbdienu vakariņām. Pasniedz to ar grauzdētām ķiplokmaizes šķēlītēm un baudi mājinieku uzslavas.

Lasīt vairāk

Ātrā biešu zupa ar frikadelēm

Foto: Shutterstock

Biešu zupa ar frikadelēm – ātri pagatavojamai un sildošai maltītei.

Lasīt vairāk

Ātrā lēcu un burkānu zupa

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši un ātri pagatavojama lēcu zupa īsai pusdienu pauzei vai žiglām vakariņām. Ja vēlies, zupai bez burkāniem vari pievienot arī puravus, selerijas vai kādu tomātu.

Lasīt vairāk

Ātrā soļanka ar kāpostiem un desiņām

Foto: DELFI

Kad ģimene pieprasa soļanku, bet nav laika vārīt buljonu un "ķēpāties", sagatavojot nieres, vāru vienkāršotu soļankas variantu. Lielais katls ar gardu, dūšu piesienošu zupu ir gatavs jau nepilnas stundas laikā, turklāt nākamajā dienā soļanka garšo vēl labāk.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Ātrā nūdeļu zupa ar konservētiem zirņiem un pupiņām

Foto: Shutterstock

Ātrā versija par klasisko itāliešu "minestrone" – garda un sātīgā dārzeņu zupa ar nūdelēm, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad maltītes gatavošanai ir pavisam maz laika, jo šo zupu iespējams pagatavot vien 20 minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Ātrais rasoļņiks ar rīsiem un kūpinātu vistu

Foto: DELFI

Ātrās vakariņas, improvizējot ar visu, kas mājās. Rasoļņiks ar rīsiem, pašu kūpinātu vistiņu un mammas skābētajiem gurķiem. Kartupeļi, burkāni, sīpoli, ķiploki - no Sēlijas laukiem, pētersīļi - no pagaidām vēl salnu nenokostajiem pašu dārza krājumiem. Laiks - 30 minūtes vai 40, ja mizošanas un kapāšanas prasmes nav tava stiprā puse.

Lasīt vairāk

Ātrā maltās gaļas–pupiņu zupa

Ātrā maltās pupiņu–maltās gaļas zupa - ja vēlas, tad var ēst kopā ar grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!