Foto: DELFI
Ja, rīkojoties tālredzīgi, šovakar pagatavosi sulīgu vistas cepeti, rīta cēlienu varēsi sākt, mielojoties ar gardām gaļas sviestmaizēm. Mūsuprāt, tas ir gana labs iemesls, lai nosvinētu darba nedēļas izskaņu, nošmorējot vistiņu kādā no 10 "Tasty" piedāvātajām variācijām.

Lai piešķirtu vistas ādai skaistu "iedegumu", 10 stundas pirms cepšanas noturi cepeti sālsūdenī, iesaka portāls "Kitchenmag". Tad ieberzē ar garšvielām vai iesmērē ar marinādi un cep līdz gatavībai. Ja redzi, ka cepšanai atvēlētais laiks vēl nav galā, bet cepetis jau ir skaisti apbrūnējis, lai gaļa nepiedegtu, pārklāj to ar foliju un turpini cept.

Ņem vērā, ka vistas cepetis jāliek iekšā jau uzkarsētā cepeškrāsnī. Vistiņu cep 180 grādos, rēķinot 30 minūtes uz katriem 500 svara gramiem, plus 20-25 minūtes. Citus noderīgus ieteikumus, kā sagatavot vistiņu cepšanai, lai tā izdotos sulīga, mīksta un izceptos skaisti zeltaina, atradīsi šajā padomrakstā.

Lai neietu zudībā gardās cepeša sulas, piedevās pagatavo maigu kartupeļu biezputru, kas lieliski uzsūks aromātisko mērcīti (kas jāņem vērā, lai biezputra izdotos maiga un īpaši čagana, stāstījām te), bet šajā izlasē atradīsi sulīgu un figūrai draudzīgu burkānu salātu receptes, kas lieliski iederēsies šajā ideālo vakariņu kompānijā,

Lai labi garšo!

Vistas cepetis ar rikotas, citronu un salami pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards vistas cepetis, kas pildīts ar rikotas sieru, salami un atsvaidzinošo citronu. Pasniedz ar svaigajiem salātiem un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Veselīgais vistas cepetis ar ceptiem ķirbjiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards vistas cepetis ar karstiem, krāsnī apbrūnējušiem dārzeņiem – ķirbi, papriku un puraviem. Patīkamu aromātu un garšu maltītei piešķirs ne vien citrons, bet arī salvija un timiāns.

Lasīt vairāk

Vistas cepetis ar citroniem, ķiplokiem un timiānu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards veselas vistas cepetis, kas nav jāmarinē. Garšai pievienoti veseli ķiploki, sulīgas citrona šķēlītes un timiāns svaigumam. Vistu pirms gatavošanas papildina ar garšvielām un krāsnī iekšā.

Lasīt vairāk

Sulīgs vistas cepetis majonēzē ar ķiplokiem

Foto: DELFI

Cepeškrāsnī cepta sulīga vista majonēzes–ķiploku marinādē.

Lasīt vairāk

Vistas cepetis pienā

Foto: Shutterstock

"Lai arī cik dīvaini tas neizklausītos - vista pienā - ikviens to, reizi pagaršojot, iemīļos, jo piens uzbur vispasakaināko ceptas vistas garšas buķeti," tā apgalvo receptes autors Džeimijs Olivers. Un nav iemesla apšaubīt šo atraktīvo pavāru. Tātad vista pienā.

Lasīt vairāk

Pikantais vistas cepetis - 'Tauriņvista'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kas ir tauriņvista? Tā ir vista, kura pārgriezta pušu gar mugurkaulu un pēc tam izvērsta kā tauriņš. Cepot šādu vistu, gaļa būs ātrāk gatava, turklāt apbrūnējusi no visām pusēm. Arī pirms cepšanas šādi sagatavotu vistu ir vieglāk apstrādāt ar garšvielām un garšaugiem. Piedāvājam recepti asai, pikantai sausajai marinādei, kurā vista jānotur vismaz stundu vai to var garšvielās apvārtītu atstāt visu nakti.

Lasīt vairāk

Vistas cepetis ar ingveru un kariju

Viss ģeniālais ir vienkāršs! Sulīgs, nedaudz austrumnieciski pikants vistas cepetis ar ingveru, kariju un saldskābo čili.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepta vista ar kļavu sīrupa un sinepju garoziņu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ierasta kombinācija vistas cepetim ir sinepju un medus marināde, piedāvājam izmēģināt citu salduma avotu, proti, - kļavu sīrupu, kas sajaukts ar Dižonas sinepēm. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Krāsnī cepta vista apelsīnu mērcē

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī gatavota, ļoti garda vistiņa apelsīnu mērcē

Lasīt vairāk

Fotorecepte: kā pagatavot sulīgu vistas cepeti ābolu un ķiploku mērcē

Varu atzīties, ka reti gatavoju ēdienus, kuru pagatavošana ir laikietilpīga, vai receptūra paredz izmantot, manuprāt, pārāk daudz sastāvdaļu. Vislabāk man patīk eksperimentēt, liekot lietā vienkāršus sezonas produktus. Šoreiz tie ir "antonovkas" āboli, kuri šogad padevusies īpaši raženi, un manā dārzā lekni sakuplojušās, vēl pirmo salnu nenokostās piparmētras. Šī sulīgā cepeša lielākie (bet ne vienīgie) plusi ir vienkāršā pagatavošanas metode un saldskābā, aromātiskā ābolu mērce, kas lieliski papildina maigo vistas gaļas garšu. Lai pārliecinātos par to, noteikti izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!