Foto: Shutterstock kolāža
Lai viss prieks par ķiršu sezonu netiktu strazdiem, apsteidz tos, novācot sulīgās ogas un izmantojot gardas tortes vai kūkas pagatavošanai! "Tasty" recepšu kolekcijā atradīsi vairākas versijas par pasaulslavenās Švarcvaldes ķiršu kūkas tēmu, atvēsinošu saldējuma torti ar ķiršiem, tradicionālo Ņujokas siera kūku ar sulīgu ķiršu kārtu, kā arī recepti pašmāju konditorejas klasikai – gaisīgajai ķiršu un putukrējuma tortei "Kaprīze". Savukārt šokoholiķi noteikti būs sajūsmā par karalisko šokolādes kūku ar rumu un ķiršiem.

Pirms ķeries pie ķiršu kūkas gatavošanas, allaž aktuāls jautājums noteikti ir par parocīgāko veidu, kā atbrīvot ogas no kauliņiem. Visai populāra metode, kas palīdz izvairīties no lielas ķiršu sulas šļakstīšanās, ir ar pudeli un irbulīša palīdzību, ko var iepazīt šajā padomrakstā, bet te atradīsi vēl vairākas ķiršu "atkaulošanas" metodes, lai varētu izmēģināt visas, atrodot sev tīkamāko.

Lai labi garšo!

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte

Foto: Privātais arhīvs

Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Ņujorkas siera kūka ar ķiršiem

Foto: Shutterstock

Slaveno Ņujorkas siera kūku var uzskatīt par visu siera kūku vecmāmiņu. Klasisko recepti papildinot ar skābenajiem ķiršiem, garšu baudījums būs neaizmirstams.

Lasīt vairāk

Ķiršu torte 'Kaprīze' kaloriju skaitītājiem

"Šis ir kaut kas neticami maigs un gards. Ēdīs visi, pat tie, kas nav uz diētas. Pēc garšas atgādina veco, labo "Staburadzes" torti "Kaprīze"," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: Švarcvaldes ķiršu torte ar putukrējuma kupenās slīgstošiem ķiršiem

Foto: Shutterstock

Slavenā Švarcvaldes ķiršu torte ir īstena Švarcvaldes vizītkarte, jo šo saldo kārumu iecienījuši gardēži dažādās pasaules malās. Šis vācu konditorejas mākslas šedevrs var lepoties ar visai senu vēsturi, jo 2015. gadā atzīmēja savu simtgadi. Pateicoties čaganajām putukrējuma kupenām un tajās gluži kā sniegā iegrimušajiem konservētajiem ķiršiem, Švarcvaldes torte būs īsti piemērota Ziemassvētku vai Jaunā gada mielastam, tādēļ uzzini, kas jāņem vērā, lai to pagatavotu.

Lasīt vairāk

Karaliskā šokolādes kūka ar rumu un ķiršiem

Foto: Privātais arhīvs

"Viesi pieprasīja super šokolādīgu torti, tādu arī sagādāju," stāsta receptes iesūtītāja Silvija. Ņem vērā, ka šīs proporcijas paredzētas veidnei ar 24 cm diametru. Ja gribas tikai divas kārtas un mazāka diametra kūku, dali visu uz divi!

Lasīt vairāk

Maigā laima krēma kūka ar ķiršiem bez cepšanas

Foto: Stirna&avocado

Kūkas sastāvā ne vienmēr jābūt piena produktiem un miltiem. Un var itin labi iztikt arī bez cepeškrāsns darbināšanas. Svarīgākā ir prasme pareizi izvēlēties sastāvdaļas un meistarīgi savienot tās, iegūstot debešķīgi gardu rezultātu. Recepti iesaka "Stirna&avocado".

Lasīt vairāk

Ātrā Švarcvaldes ķiršu kūka

Foto: Privātā arhīva foto

Vien 30 minūšu laikā pagatavojama versija par Švarcvaldes ķiršu kūku. Recepti iesaka Mārīte Zizlāne.

Lasīt vairāk

Vienkāršā ķiršu kūka

Foto: Shutterstock

Ķiršu sezonas kārums – vienkārši pagatavojama kūka.

Lasīt vairāk

Vasarīga biezpiena kūka ar ķiršiem un riekstiem

Foto: DELFI

Šai receptei ir vismaz 35 gadi, un tā mammas recepšu kladē ir uzrakstīta ar rakstāmmašīnu krievu valodā. Daudzviet burti jau padzisuši, bet tas tikai apliecina, ka kūka ir ļoti, ļoti garšīga un bieži tiek gatavota.

Lasīt vairāk

Mājās gatavota ķiršu saldējuma kūka

Foto: Privātais arhīvs

Kādudien pastaigājoties aizdomājos par saldējumiem. Domāju, ka vajadzētu šokolādes saldējumu pagatavot, tad vēl šādas tādas idejas pa galvu maisījās, līdz prātā iesēdās doma par ķiršu saldējumu. Un ar katru pastaigā sperto soli, mana doma tikai un vienīgi nostiprinājās. Uzsāku jau kārdinošo reklāmu vīram. Nostrādāja un ķēros tik klāt.

Lasīt vairāk

Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci

Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.

Lasīt vairāk

Biskvīta biezpienkūka

Foto: Shutterstock

Svētku galda kulminācijai biskvīta biezpienkūka.

Lasīt vairāk

Švarcvaldes ķiršu torte 'Kaprīze'

Foto: Shutterstock

'Kaprīze' - garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.

Lasīt vairāk

Švarcvaldes siera kūka bez cepšanas un želatīna

Foto: Shutterstock

Elementāri pagatavojama un ļoti garda tradicionālās Švarcvaldes tortes versija – siera kūka bez cepšanas un želatīna kausēšanas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!