Foto: Shutterstock

Iespējams, izklausīsies skaļi un lecīgi, bet mēs uzskatām, ka vistas stilbiņi ir daudz labāki par vistas krūtiņām. Kāpēc tā? Stilbiņos ir nedaudz vairāk tauku, un, kā mēs visi labi zinām, tauki ir garša. Gaļa ar garantiju vienmēr izcepsies mīksta un sulīga. Turklāt, vai ir kaut kas garšīgāks un kraukšķīgāks par vistas ādiņu? Nē! Vēl kāds iemesls – stilbiņi ir budžetam draudzīgāki. Ja meklē nevainojamas nedēļas vakariņas vai idejas, kā pārsteigt pēkšņi pieteikušos viesus, uzticies mums: vistas krūtiņu nomaini pret vistas stilbiņiem! Solījums no mums – tu nebūsi vīlies!

Patiesi, tiklīdz būsi ļāvies sulīgo vistas stilbiņu pasaulei, visur atpazīsi sev līdzīgi domājošos. Viņu acīs būs pazīstams mirdzums. Pirmkārt, jau tādēļ, ka vistu stilbiņu gaļā ir kaut kas tik sulīgs un īpašs. Otrkārt – pieejami par salīdzinoši zemu cenu. Treškārt, vistu stilbiņi ir pārpilni ar veselīgām uzturvielām. Un ne mazsvarīgi – lieliski iekļaujas dažādās marinādēs un mērcēs: gan šmorēšanai saldā krējuma un šampinjonu mērcītē, gan cepšanai pannā uz plīts, cepeškrāsnī, tadžinā vai ātrvārāmajā katlā.

Ērtāka gatavošana un ēšana, protams, būs tad, ja kauliņš būs jau izgriezts, taču sulīgāka gaļa viennozīmīgi būs ar visu kauliņu, tāpēc, ja tev nav iebildumu pret kauliņu ķidāšanu, labāk izvēlies tieši tos!

Foto: Shutterstock

Jā, lai gan ikdienā mēdzam pieturēties pie klasiskām vērtībām un gatavot to, kas vienmēr labi zināms, ka izdosies. Tomēr tāpat kā dzīvē, arī garšu pasaulē netīk vienveidība, un tas pat nav vēlams, tāpēc laiku pa laikam jāizmēģina kas jauns. Lai pierādītu, cik daudzpusīgi tie ir, šeit ir "Tasty.lv" kolekcija ar vairāk nekā 20 pārsteidzošām vistu stilbiņu receptēm! Turklāt – neaprobežosimies tikai ar pavisam vienkāršām maltītēm, bet esam iekļāvuši arī elegantāku ēdienu receptes, kas vairāk piemērotas nedēļas nogalei un īpašiem svētkiem.

Tātad, ko mēs gaidām? Sāksim gatavot! Jau pēc stundas vai nedaudz ilgāk galdā varēs likt apetītlīgus un gardi kraukšķīgus stilbiņus, nemaz nerunājot par debešķīgi kārajām smaržām, kas piepildīs māju, kamēr cepeškrāsns darīs savu darbu!

Vistas stilbiņi ar pirmajiem vasaras labumiem

Foto: DELFI
Kurš gan varētu atteikties no īpaši gardiem, aromātiskiem sautētiem vistas stilbiņiem jeb kājiņām, ko baudīt kopā ar jaunajiem kartupeļiem un lapu salātiem? Šo vakariņu pagatavošanai nav vajadzīgas nekādas izšķērdības vai greznas sastāvdaļas, jo viss slēpjas vienkāršībā – vistas stilbiņi, sīpoli, ķiploka daiviņas, burkāni un dažas garšvielas. Un, voilā, vakariņas var pasniegt! Šī ir ļoti vienkārša recepte, bet gala rezultāts ir patiešām īpašs.

Lasīt vairāk

Supergaršīgi vistu stilbiņi studentu gaumē – gatavoti stikla burkās cepeškrāsnī

Foto: Privātais arhīvs
Sen aizmirsts vai no jauna atklājams veids, kā pagatavot sulīgus vistu stilbiņus, izmantojot stikla burkas un cepeškrāsni. Recepti iesaka Līga Lesinska no "Facebook" gardummīļu grupas "Latvieši UK gatavo".

Lasīt vairāk

Šmorēta vista ar sīpoliem un ķiplokiem saldā krējuma mērcē

Foto: Privātais arhīvs
Tik garda maltīte mājas gaumē, ka baudījums būs liels un vēl pirkstiņus aplaizīsi. Viegli pagatavojama un sātīga, kā arī lieliski piemērota lietainai un drēgnai dienai. Papildini ēdienu ar ceptiem kartupeļiem un gurķu, tomātu, lociņu salātiem. Recepti iesaka gardēde Kristīne Pleiša.

Lasīt vairāk

Vistu stilbiņi ar cidonijām un medu

Foto: Publicitātes foto
Medus ir visiem zināms palīgs saaukstēšanās gadījumos – garšīgs un bagāts ar imūnaktīvām vielām. Savukārt cidonijas satur rekordlielu devu C vitamīna un ārkārtīgi daudz antioksidantu. Kā izmantot šos produktus savā ikdienas ēdienkartē, skaidro "Rimi" gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot recepti, ko izmēģināt šoruden.

Lasīt vairāk

Cepti vistu stilbiņi kraukšķīgā garoziņā

Foto: Shutterstock
Gardi un kraukšķīgi, grēcīgi neatvairāmie vistu stilbiņi, kuru garša atgādinās populārās "KFC" vistiņas. Īpaši kraukšķīgas garoziņas noslēpums ir marināde ar stipro alkoholu. Šajā receptē tiek izmantots degvīns, bet tas varētu būt arī brendijs. Turklāt ģimenēm ar bērniem nav jāuztraucas par degvīnu, jo tas, stilbiņiem cepoties, izgaros un izzudīs.

Lasīt vairāk

Vistu stilbiņi ar citronu

Foto: Shutterstock
Vistu stilbiņi ar citronu - tik gardi, ka prasās vēl.

Lasīt vairāk

Pikantie vistas stilbiņi indiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pikanti un ātri pagatavojami vistas stilbiņi jogurta marinādē. Pasniedz ar maigu jogurta mērcīti, lai gaļa nebūtu pārlieku asa.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi sojas mērcē japāņu gaumē

Foto: Shutterstock
Ļoti vienkārša un garda vistas stilbiņu gatavošanas recepte. Ja pacietīgi sutināsi stilbiņus, līdz marināde būs iztvaikojusi, iegūsi lipīgi glazētus vistu stilbiņus ar saldskābi asu garšas buķeti.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi burkānos un saldajā krējumā

Foto: Shutterstock
Vienkārši, bet gardi vistas stilbiņi burkānos un saldajā krējumā.

Lasīt vairāk

Sulīgi vistas stilbiņi ar dārzeņiem un rīsiem

Foto: Vida Press
Klasisks ēdiens, kurš neprasa lielas pūles, bet garantē vienmēr izcilu rezultātu. Rīsi, kuri gatavosies kopā ar gaļu un dārzeņiem, būs īpaši gardi un aromātiski.

Lasīt vairāk

Cepti vistas stilbiņi sinepju un estragona mērcē

Foto: Shutterstock
Ļoti ērts vakariņu ēdiens, cepeškrāsnī vienā pannā cepot vistas stilbiņus ar dārzeņiem. Garšas buķeti noapaļos bagātīgā un aromātiskā sinepju un estragona mērce.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi ar saldajiem kartupeļiem un 'chimichurri' mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkāršs ēdiens, bet tajā pašā laikā "ar odziņu", – sulīgi vistu stilbiņi, kas izmarinēti laima sulas mērcē. Gaļu pasniedz kopā ar cepeškrāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem un pikanto "chimichurri" mērci, kurā mijas ne vien asais čili, bet arī svaigi pētersīļi un koriandrs.

Lasīt vairāk

Sidra mērcē sutināti vistas stilbiņi

Foto: Shutterstock
Aromātiskā, nedaudz saldenā sidra mērce ar brūni apceptajiem vistu stilbiņiem, burkāniem un šampinjoniem uzrunās ikvienu ēdāju. Kamēr katliņā vai pannā lēnām sutinās gaļa, pagatavo kartupeļu biezeni.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi medus un sojas mērcē

Foto: Shutterstock
Vistas stilbiņi medus - sojas mērcē derēs ikdienas maltītei un svinībām.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un sieru pildīti vistu stilbiņi

Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī cepti vistu stilbiņi, pildīti ar malto gaļu un sieru.

Lasīt vairāk

Cepti vistu stilbiņi apelsīnu un ķiploku glazūrā

Foto: Shutterstock
Ja meklē ideju citādākam veidam, kā pagatavot ceptus stilbiņus, izmēģini šo recepti, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē ne tikai vistas gaļa, bet arī apelsīni, turklāt garšas nianses papildina gatavais Knorr Menu maisījums vistas gaļai ar ķiplokiem.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī sautēti vistas šķiņķīši ar burkāniem sinepju saldkrējuma mērcē

Foto: Vida Press
Cepeškrāsnī gatavotais vistas šķiņķīšu un burkānu sautējums ir ideāla izvēle pusdienām vai vakariņām tajās reizēs, kad nav spēka rosīties pa virtuvi. Atliek vien visu ātri sagriezt, apcept, sabērt cepamtraukā un ielikt cepeškrāsnī, tālāk viss notiek pats par sevi!

Lasīt vairāk

Cepti cāļa stilbiņi ar garšaugiem un rīsiem

Foto: Shutterstock
Sulīgi vistas stilbiņi un rīsi ar garšaugiem - vai var būt kas labāks ātrām pusdienām vai vakariņām? Maltīte gatava pusstundā!

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti vistas stilbiņi un ķirbji ar granātābola sēkliņām

Foto: Shutterstock
Kārtīgas vakariņas vienā lielā cepeškrāsns pannā – ķirbji ar iepriekš novārītiem vistas stilbiņiem, sīpoliem un ķiplokiem, kā arī saldeni skābām granātābola sēkliņām. Vistu var arī iepriekš nevārīt, iemarinējot to eļļā un garšvielās dažas minūtes pirms cepšanas. Taču tad cepšanas laiks būs ilgāks.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepta vista ar karamelizētiem dārzeņiem

Viss vienkāršais ir ģeniāls, tāpēc kārtīgā ēdienreizē mājiniekus iepriecini ar krāsnī ceptām vistas kājiņām un apceptiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Adobo mērcē marinēti vistas stilbiņi filipīniešu gaumē

Foto: Shutterstock
Adobo mērce Filipīnās ir ļoti populāra. To izmanto, lai marinētu un pēc tam pannā sutinātu gaļu, zivis, jūras veltes, kā arī dārzeņus. Šoreiz piedāvājam recepti vistu stilbiņiem adobo mērcē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!