Ātri, kārdinoši un tik garšīgi! 17 veidi, kā radoši izmantot tortiljas plāksnes
Foto: Shutterstock

Apaļās tortilju plāksnes var ne tikai izmantot, lai pagatavotu sātīgus rullīšus meksikāņu virtuves noskaņās, bet arī citos ēdienos. Atliek vien pieiet ēst gatavošanai radoši, lai no apaļās, plānās maizītes, kas dikti līdzīga lavašam, sanāktu ne tikai interesantas un ātri pagatavojamas brokastis, pusdienas vai vakariņas, bet īstens kulinārs un jautrs piedzīvojums. Lūk, dažas idejas, kā izmantot tortiljas!

Brokastis

Tortiljas plāksnīte var būt lielisks pamats sātīgām brokastīm. Piemēram, uzzied uz tortiljas saspaidītu mīkstu avokado un uzsit virsū jēlu olu – šo nelielo plātsmaizīti liec cepeškrāsnī un gatavo dažas minūtes, līdz ola sastingusi un gatava.

Vēl viens variants – tikko pagatavotu olu kulteni un bekona gabaliņus liec virsū vienai tortiljas sloksnei. Tad virsū liec otru un pannā iekšā – nedaudz apsildi tortiljas un pasniedz silto maltīti. Rezultātā iegūsi interesantu un garšīgu brokastu pildīto kesadilju.

Salātu sainītis un pat groziņš

Tortiljas ir lielisks materiāls, kurā sasaiņot arī pusdienu salātus. Pagatavotos salātus, piemēram, siera vai olas, liec virsū tortiljas lapai un rūpīgi ievīsti tajā. Pēc tam sainīti var apsiet ar cepampapīru un ņemt līdzi piknikā vai uz darbu, lai notiesātu pusdienās.

Ātri, kārdinoši un tik garšīgi! 17 veidi, kā radoši izmantot tortiljas plāksnes
Foto: Shutterstock

Bet, ja plāno kādu pasēdēšanu, tortilja ir pateicīgs pamats pat salātu bļodiņas izveidošanai. Ieliec tortiljas lapu karstumizturīgā traukā un apcep cepeškrāsnī, līdz karkasiņš sastindzis. Pēc tam iegūto tortiljas bļodiņu atdzesē un liec tajā iekšā ko vien sirds kāro – pupiņu un maltās gaļas karstos salātus, svaigos salātus, gvakamoli un daudz ko citu. Ja mājās ir mafinu panna, no lielās tortiljas izgriez vairākas mazas un saliec tajā – sanāks daudz mazu groziņu uzkodām.

Arī picām nav jābūt obligāti gatavotām no biezas mīklas. Tās ļoti ātri var pagatavot, izmantojot tortilju lapas. Atliek vien salikt virsū vēlamās sastāvdaļas, likt krāsnī apcepties un pica 10 minūšu laikā būs gatava.

Saldie ēdieni

Neskatoties uz to, ka tortiljas visbiežāk izmantojam pamatēdienu gatavošanā, tās itin labi noderēs arī kādam interesantākam desertam. Tortilju lapas var pildīt ar medū apceptiem banāniem un saldu putukrējumu. Vai sapildīt ar gardu maskarpones un citronu krēmu – tā sanāks gardi saldie tortilju rullīši.

No tortiljas lapām var pagatavot arī interesantu un ātru krēma un augļu vai ogu kūku. Starp lapām zied saldu biezpiena, šokolādes vai maskarpones krēmu, apbārsti ar ogām vai augļu gabaliņiem. Tā vairākās kārtās, līdz ātrā kūka "uzbūvēta". Pirms pasniegšanas ļauj tai nedaudz ievilkties.

Lūk, 17 receptes no "Tasty.lv" krājumiem tortilju garšīgai izmantošanai ātri pagatavojamās un vienkāršās maltītēs.

Source

Tasty

Tags

Brokastis Virtuves gudrības Tortiljas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form