Foto: Shutterstock
Darbadienu vakaros reti kuram ir laiks, lai pie plīts vai cepeškrāsns stāvētu stundu un ilgāk. Par laimi, pietiekami daudz ideju var atrast arī steidzīgie, kas gatavošanai gatavi operatīvi atvēlēt vien pusstundu. Tā kā pavasarim raksturīgas vieglākas maltītes, pusstundas laikā var uzvārīt ne tikai gardu zupiņu, bet sacept arī putna gaļas kotletītes un krāsnī apbrūnināt makaronu sautējumu. Lūk, 12 receptes no "Tasty" plašās virtuālās pavārgrāmatas, kas noderēs īpaši izsalkušajiem!

Operatīvas ēst gatavošanas pamatprincips ir pavisam vienkāršs – izvēlies produktus, kas jācep vai jāvāra pavisam ātri. Vai vienkārši gatavo svaigus salātus, kas neprasa termisku apstrādi. Ātrās zupas vērts gatavot ar makaroniem un viegliem dārzeņiem, kas neprasa ilgu vārīšanu, piemēram, cukīni, brokoļiem un ziedkāpostiem. Tāpat noderēs buljona kubiņš, kas palīdzēs žigli pagatavot buljonu, aplejot vien to ar karstu ūdeni.

Makaroni noderēs arī sātīgākām maltītēm – no tiem var pagatavot ļoti gardus sacepumus, kas krāsnī būs jāapcep vien 10 minūtes. Tāpat ilgu laiku neprasīs zivju un jūras produktu gatavošana. Foreles steika pauniņas krāsnī cepsies vien 20 minūtes, bet garneles pannā var apcept mazāk nekā piecās minūtēs. Bet, ja gribas ko vienkāršāku, garšīgs variants vienmēr būs žiglās kartupeļu pankūkas. Lai garšīgi!

Makaronu un ziedkāpostu sacepums

Foto: Shutterstock

Ātrais makaronu un ziedkāpostu sacepums ar kūstošu sieru un pētersīļiem. Garšos lieliski kā pusdienās, tā vakariņās.

Lasīt vairāk

Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu

Foto: Shutterstock

Zaļa un spēcinoša pavasara zupa ar cukīni, brokoļiem un zaļo kale kāpostu. Pikantas garšas notis tai piešķirs ingvers, ķiploki un kurkuma.

Lasīt vairāk

Nūdeļu zupa ar zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar āboliem, redīsiem un piparmētrām

Foto: Shutterstock

Pavasarī organisms ir izslāpis pēc svaigām, vieglām un jaunām garšām. Izmēģini ļoti atsvaidzinošu aukstās zupas versiju – ar gurķiem, āboliem, redīsiem un piparmētrām, kas papildināta ar ķiploka asumiņu.

Lasīt vairāk

Makaroni ar garnelēm un zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojama un garšām bagātīga makaronu maltīte ar garnelēm un zaļiem zirnīšiem. Tas viss šķīvī mīsies ar skābeno citronu un sāļo cieto sieru.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un puravu zupa ar lasi

Foto: Shutterstock

Sātīga un garda zupa ar kartupeļiem, puraviem un lasi. Pasniedz, kamēr vēl karsta, ar krietnu ēdamkaroti skābā krējuma.

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar pupiņām un tomātiem

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami makaroni ar pupiņām, tomātiem un oregano – gardai un sātīgai pusdienu maltītei. Kapāti pētersīļi un rīvēts siers šim pastas ēdienam piešķir vēl labāku garšu.

Lasīt vairāk

Sātīgie vistas girosa un šampinjonu salāti ar sieru

Foto: Shutterstock

Lieliski, pikanti vistas girosa–šampinjonu salāti ar sieru un marinētiem gurķiem.

Lasīt vairāk

Cepampapīrā pagatavota forele ar burkāniem un seleriju

Foto: Shutterstock

Ātrai zivju maltītei – cepampapīra tīstoklītī pagatavoti foreles steiki ar burkāniem un seleriju kātiem. Ļoti vienkārši un gardi!

Lasīt vairāk

Sulīgās vistas gaļas un biezpiena kotletītes ar citronu un piparmētru

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Kotletes sanāk debešķīgi maigas, mīkstas, sulīgas. Pateicoties cepšanai cepeškrāsnī, tur arī nav pievienotas liekas taukvielas. Un smalkās citrona un piparmētras notis... mmmmm... neuzbāzīgas, bet piešķir dikti feinas garšas nianses. Biezpiens nemaz nav jūtams, tikai ļoti maiga vistas gaļas garša." Savu gardo vistas–biezpiena kotletīšu recepti komentē bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru un mārrutku-ābolu mērci

Foto: DELFI

Kartupeļu pankūkas ir īstens komforta ēdiens. Atsauc atmiņā bērnību, neliek lauzīt galvu, kā gatavot, jo ir teju neiespējami izcept negaršīgas kartupeļu pankūkas.

Lasīt vairāk

Ātrā biešu zupa ar frikadelēm

Foto: Shutterstock

Biešu zupa ar frikadelēm – ātri pagatavojamai un sildošai maltītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!