Foto: Shutterstock
Cepti kartupeļi - tik ļoti gardi un grēcīgi vilinoši. Tos gandrīz nav iespējams sacept par daudz. Kad cepto kartupeļu smarža ieņem māju, visiem mājiniekiem vairs nav šaubu, ka vakariņas būs izcilas, lai gan uz šķīvja var sagaidīt ļoti atšķirīgu ēdienu. Cepti kartupeļi var būt pārsteidzoši dažādi. Patiesībā, tos katru dienu var sacept nedaudz savādāk. Izvēlies kādu no mūsu piedāvātajām receptēm un izcep kartupeļus, varbūt, ja ne katru dienu, bet šad un tad iepriecini sevi un mīļos.

Krāsnī cepti kartupeļi bez taukvielām

Foto: Shutterstock

Kartupeļus, izmantojot olbaltumu, var izcept gandrīz bez taukvielām. Eļļu izmanto tikai tik daudz, lai ietaukotu pannu un lai kartupeļi nepieliptu pie tās.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.

Lasīt vairāk

Ātrās zemnieku brokastis - cepti kartupeļi ar sēnēm, kāpostu un olu

Foto: Vida Press

Cita versija par zemnieku brokastīm - iepriekšējās dienas kartupeļi, ko papildina ceptas sēnes, Kale kāposts, kā arī ola, kuras dzeltenums būs kā krēmīga mērce.

Lasīt vairāk

Folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sātīgi un garšīgi folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci.

Lasīt vairāk

Kartupeļi 'mundierī' ar krēmīgu olu un bekonu

Man ļoti garšo cepti kartupeļi "mundierī" ar olu un bekonu. Vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau tādēļ, ka ola, iecepta kartupelī, kļūst par krēmīgu mērci. Otrkārt, bekons. Treškārt, dievīgā garšu kombinācija, kas rodas, samīcot kartupeli ar sviestiņu un pienu, pievienojot sāli un piparus un izveidojot mīkstu "gultu", kurā iecepties olai. Un galu galā - ikvienā kumosā ir nedaudz olas, bekona un kartupeļu biezeņa. Bum!

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi ar sīpoliem un ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Cepti kartupeļi ar sīpoliem un ķiplokiem gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi

Foto: Shutterstock

Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.

Lasīt vairāk

Liellopa steiks ar rozmarīna sviestu un krāsnī ceptiem kartupeļiem

Mājās gatavots rozmarīna-sarkano piparu sviests steiku padarīs vēl sulīgāku. Rozmarīna smarža ir spēcīga un atsvaidzinoša, kūstošs sviests pār cepto gaļu atmodinās ikviena gardēža sirdi. Recepti piedāvā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Telgrena.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un rozmarīna tornīši

Svētku reizei kēksiņu formiņās var izcept glītos un gardos kartupeļu, rozmarīna tornīšus. Tie iepriecinās ikvienu ēdāju un to garša neliks vilties nevienam. Ar doto produktu daudzumu iznāks 12 kartupeļu tornīši. Neatsverams palīgs tornīšu cepšanā būs kēksiņu panna, līdz ar to būtu jāizvēlas tādi kartupeļi, kuru šķēles piemērotas kēksiņu formai.

Lasīt vairāk

Kartupeļu 'kūciņas' ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Kēksiņu formiņās var izcept kartupeļu sāļās "kūciņas", kas pildītas ar ceptām sēnēm. Ja izmanto silikona formiņas, iesaku tās lietot vai nu sāļajiem, vai saldajiem kēksiņiem, jo silikona formiņai ir tendence uzsūkt ēdiena smaržu.

Lasīt vairāk

Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Cepta ola kartupeļu groziņā

Foto: DELFI

Kēksiņu formiņas var izmantot, lai no rīvētiem kartupeļiem izveidotu groziņus, kuros var izcept smalki sagrieztu bekona šķēli un vēršaci. Cept būtu ieteicams individuālās keramiskās formiņās, lai tās varētu ērti pasniegt.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar bekonu, olu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu

Foto: Shutterstock

Karstajām uzkodām kartupeļu pankūkas ar biezpienu.

Lasīt vairāk

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgais kartupeļu sacepums

Plānās cepto kartupeļu šķēlītes būs lieliska piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem - tiem, kuriem patīk kreptīgākas maltītes. Tajā pašā laikā sacepums ir tik sātīgs, ka to var ēst arī kā pamatēdienu - ar skābo krējumu un svaigiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar sieru, dārzeņiem un biezpiena mērci

Foto: Shutterstock

Superīgs dārzeņu ēdiens - tieši šādu apzīmējumu šai receptei devusi tās autore, portāla Cālis.lv lietotāja tutumish.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu čipsi

Ko taisa no kartupeļiem? Frī, frī - skan pirmā bērnu atbilde. Ak, nu tipiski, ja prasu, kā gatavosim kartupeļus - atbilde bieži ir - cepsim frī. Ko vēl taisa? Kartupeļu miltus. Labi. Un ko vēl? - Vārītus kartupeļus. Bet no kā tad čipsus taisa? - No kāpostiem. - Bet tos, kas veikalā nopērkami? - No kukurūzas. - Velns, kā man neiet. Jā, pareizi - tos čipsus, ko tētis šad tad nopērk, tos taisa no kukurūzas, un mēs taisām čipsus no kāpostiem, bet īstenībā čipsi, ko visbiežāk cilvēki pazīst, - tie ir no kartupeļiem. - Jā, pareizi, kartupeļu čipsi.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Ja meklē idejas, kā gardi pagatavot jaunos kartupelīšus, izmēģini šo sacepumu ar Knorr 4 sieru un brokoļu mērces maisījumu! Sātīgas un garšīgas vakariņas vai pusdienas būs gatavas rekordīsā laikā - aptuveni 30 minūtēs!

Lasīt vairāk

Sātīgie kartupeļu plācenīši

Foto: Privātais arhīvs

Kādu vakaru, gaidot viesus, domāju, ko pagatavot cienastam. Kāda ir mūsu ikdiena šajā sabiedrībā, kad modē ir viss veselīgais, viss izsmalcinātais, viss.. viss...? Tā vien gribas pievērst uzmanību ar vienkāršu, piezemētu, ne ūberkrutu veselīgumu, bet reālu sātīgumu! Ir vēl cilvēki, kas pieturas pie omīšu virtuves pamatprincipiem - karfelis, sviestiņš, krējumiņš un gaļa. Bez gaļas vecis nav paēdis!

Lasīt vairāk

Karaliskais kartupeļu un biezpiena sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgai un gardai maltītei - karaliskie kartupeļi ar biezpienu. Kādēļ karaliskie? Jo ļoti sātīgi!

Lasīt vairāk

Kartupeļu un svaigā siera sacepums

Foto: Privātais arhīvs

Vienu vakaru piebrauca pilna māja, domāju ko gatavot vakariņās. Varētu pa vienkāršo, sacept kādas cepamdesiņas. Bet ko klāt? Kartupeļus. Kādus? Hmm... un te nāk talkā čujs, ņuhs un poņa. Cepšu sacepumu. Pagalam vienkāršu. Kartupeļi, sīpoli, piens, siers un viss?! Jā! Ideāla kombinācija, nav sarežģīti un visiem garšo.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar selerijas sakni un kūpinātu vistu

Foto: Shutterstock

Sātīgais kartupeļu un selerijas saknes sacepums var būt gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva kādam gaļas ēdienam.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes ar sieru un timiānu

Vienkāršs, bet gards kartupeļu sacepums - kā piedeva pamatēdienam. Ja pievienosi vairāk saldā krējuma un siera, kā arī pienu, iegūsi Francijā iecienīto kartupeļu "gratin" - sātīgu pamatēdienu!

Lasīt vairāk

Kuģelis

Foto: Shutterstock

Sendienu kārums, kas nācis no kaimiņiem - Lietuvas. Kuģeli pasniedz ar mērci, ko pagatavo no taukos apceptiem sīpoliem krējumā. Receptes iesūtītāja Irēna Mieze kuģeli gatavot iemācījusies no savas māmiņas, kura savukārt šo prasmi mantojusi no savas vecmāmiņas. Irēnas ģimenē kuģelis senāk bijis Ziemassvētku ēdiens, ko galdā pasnieguši ar asinsdesām vai ķilbasām jeb mājās gatavotām gaļas desām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!