Foto: Shutterstock
Saulainās marta pievakares arī ēdienkartē ievieš savas izmaiņas – pēc garajiem un treknajiem ziemas mēnešiem aizvien gribas ko vieglāku, kraukšķīgāku un, nebaidīsimies teikt, arī veselīgāku. Kāpēc gan lai piektdienas vakara stundas nebūtu ideālas, lai mājiniekiem celtu galdā lielu bļodu pavasarīgu salātu? Šī iemesla dēļ izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" krājumiem, ar kurām piekraukšķināt nedēļas nogales sākumu.

Ko tad likt kraukšķīgajos salātos? Var sākt ar viszināmāko pavasara velti – redīsiem. Ar tiem varēsi papildināt ne tikai kartupeļu salātus, bet arī biezpienu, zaļos lapu salātus un pat tādus, kuros irdeni paslēpies kuskuss vai kāds cits graudaugu produkts. Tāpat nevajadzētu aizmirst par dīgstiem – tie šobrīd ir pašā pilnbriedā.

Ja nu no barojošām lietām vēl negribas atvadīties pavisam, droši papildini salātus ar kādu zilā vai fetas siera drupatu. Tāpat salātiem piestāvēs dažas saujas riekstu vai kas cits tikpat kraukšķīgs, piemēram, sēkliņas. Bet salāti nebūtu pilnīgi bez kārtīgas tiesas mērces – eļļas, jogurta un pat sinepju svaigajiem salātiem piestāvēs ļoti. Lai garšīgi!

Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci

Foto: Shutterstock

Ātrie pavasara kartupeļu salāti ar redīsiem un gurķiem. Salātus pikantākus padarīs graudu sinepju mērcīte.

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar redīsiem, paipalu olām un dīgstiem

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami un viegli pusdienu salāti, kas būs gatavi dažās minūtēs. Paipalu oliņas nāksies vārīt krietni īsāku laiku nekā parastās, bet garšos vēl jo labāk.

Lasīt vairāk

Pavasara dārzeņu salāti ar kuskusu un sinepju mērcīti

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgie pavasara salāti ar redīsiem, gurķiem un seleriju. Papildināti ar rūgteno rukolu un maigo kuskusu, bet asumiņam – sinepju mērcīte ar spirgtu laima sulu.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie redīsu–gurķu salāti ar konservētiem turku zirņiem

Foto: Shutterstock

Zibenīgi pagatavojami salāti, kas izceļas ne vien ar savu košo krāsu paleti, bet arī ar nepārspējamu kraukšķīgumu, savukārt turku zirņi tiem piešķir sātīgumu. Tieši tas, kas vajadzīgs pavasarīgi vieglai maltītei!

Lasīt vairāk

Pavasara salāti ar kvinoju, fetas sieru, redīsiem un to dīgstiem

Foto: Shutterstock

Spēcinošie pavasara salāti ar redīsiem, brokoļiem un svaigajiem redīsu dīgstiem. Salātu pamatā kvinojas vietā vari izvēlēties arī kuskusu vai bulguru, bet sātam papildini tos ar fetas siera gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Veselīgie siltie salāti ar vistu un saldajiem kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ātrie supersalāti ar vārītu vistu, brokoļiem, kvinoju un saldo kartupeli. Sātam pievieno arī avokado, bet svaigumam – lapu salātus.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar bietēm un olām

Foto: Shutterstock

Veselīgām un vieglām pusdienām – spinātu un biešu salāti. Pasniedz ar jogurta mērcīti vai tāpat ar eļļu.

Lasīt vairāk

Valdorfa salāti

Foto: Shutterstock

Valdorfa salāti - īpaši gardi un vienkārši pagatavojami.

Lasīt vairāk

Cukīni, redīsu un rukolas salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši, ātri pagatavojami un gardi salāti vieglām pusdienām – cukīni strēmeles ar pavasarīgajiem redīsiem un rūgteno rukolu. Salātus izkārto uz šķīvja tāpat vai sajauc visu kopā lielā bļodā, ja tāda vēlēšanās.

Lasīt vairāk

Pavisam vienkāršie salāti ar mājas sieru

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Kad ir pietiekami daudz cepts, vārīts, šmorēts un visādi citādi gatavots, pavisam vienkāršs, nesarežģīts un tīrs ēdiens šķiet kā laimes sala. Jo īpaši pavasarī, kad esam izslāpuši pēc svaiguma un vitamīnu krājumu papildinājuma. Šos vienkāršos, bet ļoti atsvaidzinošos salātiņus iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara sezonā mūsu vēders ir izsalcis pēc svaigākām maltītēm, taču sāta sajūta pieprasa arī kaut ko pamatīgāku, un tam par labu var izmantot kuskusu. Kombinācijā ar dārzeņiem un sieru, salāti iegūs gan svaigas, gan sāļas notis, kas labpatiks dažādām garšas gaumēm.

Lasīt vairāk

Pavasara kraukšķīgie salāti ar lazdu riekstiem

Pavasarī, kad sāk paradīties jaunie redīsi, kāposti un burkāni, un cukurzirņu pākstis, var pagatavot gardos, kraukšķīgos salātus. Tos papildini ar grauzdētiem riekstiem, žāvētu aprikožu plēksnītēm un pikanto ķiploku mērci.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!