Maltā gaļa un kartupeļi: 15 vienkārši sacepumi, ar kuriem nenošausi greizi

Maltā gaļa un kartupeļi: 15 vienkārši sacepumi, ar kuriem nenošausi greizi
Foto: Shutterstock

Ko celt galdā, lai ātri un garšīgi paēdinātu visu ģimeni bez liekiem laika un naudas tēriņiem? Kartupeļi kombinācijā ar malto gaļu vienmēr ir trāpījums desmitniekā, tādēļ šoreiz piedāvājam 15 vienkāršu kartupeļu un maltās gaļas sacepumu versijas tiem, kas nevēlas pēc nogurdinošas darba dienas pārlieku ilgi rosīties virtuvē.

Viena no lieliskākajām kartupeļu sacepuma īpašībām ir tāda, ka šis ir ideāls veids, kā izmanot no iepriekšējās maltītes pāri palikušos vārītos kartupeļus vai kartupeļu biezputru. Tā tu varēsi nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – gan neaizlaist postā produktus, gan krietni saīsināt gatavošanas laiku, aiztaupot sev tupeņu mizošanu un vārīšanu.

Mums padomā ir arī ģeniāli vienkārša kartupeļu sacepuma recepte tiem, kuriem nav pa ķērienam iepriekš novārītu kartupeļu. "Slinko" sacepumu pagatavot ir vieglāk par vieglu, turklāt nevajadzēs ķēpāt liekus traukus, jo kartupeļi uz rupjās rīves tiek sarīvēti un ar malto gaļu samaisīti uz lielās cepamās plāts. Kad sagatavošanas darbi paveikti, atliks vien noskalot rīvi, iešaut sacepumu krāsnī un tiksmināties par kārdinoši apetītlīgo smaržu, kas jau pēc brīža plūdīs no virtuves.

Maltās gaļas izvēle un sagatavošana

Gardākam rezultātam malto gaļu labāk iepriekš apcept ar sīpoliem vai ķiplokiem, sāli, pipariem un garšvielām – gluži kā gatavojot gaļas mērci. Sulīgumam maltajai gaļai nobeigumā vari pievienot arī saldo vai skābo krējumu, tomātu pastu, bundžiņu veikli sablendētu konservēto tomātu vai šļuku sausa vīna.

Kaloriju skaitītājiem iesakām trekno cūkas malto gaļu aizstāt ar maltu tītara, vistas, liellopa vai teļa gaļu un, apcepot to uz pannas, iztikt bez taukvielu pievienošanas, ļaujot gaļai cepties savā sulā. Ja maltajai gaļai uz smalkās rīves pierīvēsi kādu burkānu, kabaci, selerijas sakni, papriku vai kāpostu, samazināsi kaloriju skaitu un piešķirsi gaļas masai sulīgumu.

Kārtojam kārtu kārtas

Kad gaļas masa sagatavota, atliks vien sacepumu kārtot traukā, kartupeļu kārtas liekot pamīšus ar gaļas kārtām, ko sulīgumam var papildināt arī, piemēram, ar kādu kārtu tomātu, sviestā apceptu kāpostu, burkānu, paprikas vai selerijas kātu, neiazmirstot arī par aromātiskiem garšaugiem.

Pirms krāsnī šaušanas sacepumu atliks vien pārklāt ar kausētā siera plāksnēm vai pārliet ar ķiplokotu siera un majonēzes maisījumu, kas cepšanas laikā izveidos kārdinoši zeltainu un sulīgu garoziņu.

Lai piešķirtu sacepumam jaunas garšas, ierasto Holandes vai Krievijas sieru aizstāj ar kūpinātu sieru vai siera desu.

Kad sacepums gatavs, nedaudz atdzesē to, griez gabalos un liec uz šķīvja. Atlikušo daļu piepildot ar sulīgiem dārzeņu salātiem un izbaudi gardo maltīti bez sirdsapziņas pārmetumiem!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka