Viena no lieliskākajām kartupeļu sacepuma īpašībām ir tāda, ka šis ir ideāls veids, kā izmanot no iepriekšējās maltītes pāri palikušos vārītos kartupeļus vai kartupeļu biezputru. Tā tu varēsi nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – gan neaizlaist postā produktus, gan krietni saīsināt gatavošanas laiku, aiztaupot sev tupeņu mizošanu un vārīšanu.
Mums padomā ir arī ģeniāli vienkārša kartupeļu sacepuma recepte tiem, kuriem nav pa ķērienam iepriekš novārītu kartupeļu. "Slinko" sacepumu pagatavot ir vieglāk par vieglu, turklāt nevajadzēs ķēpāt liekus traukus, jo kartupeļi uz rupjās rīves tiek sarīvēti un ar malto gaļu samaisīti uz lielās cepamās plāts. Kad sagatavošanas darbi paveikti, atliks vien noskalot rīvi, iešaut sacepumu krāsnī un tiksmināties par kārdinoši apetītlīgo smaržu, kas jau pēc brīža plūdīs no virtuves.
Maltās gaļas izvēle un sagatavošana
Gardākam rezultātam malto gaļu labāk iepriekš apcept ar sīpoliem vai ķiplokiem, sāli, pipariem un garšvielām – gluži kā gatavojot gaļas mērci. Sulīgumam maltajai gaļai nobeigumā vari pievienot arī saldo vai skābo krējumu, tomātu pastu, bundžiņu veikli sablendētu konservēto tomātu vai šļuku sausa vīna.
Kaloriju skaitītājiem iesakām trekno cūkas malto gaļu aizstāt ar maltu tītara, vistas, liellopa vai teļa gaļu un, apcepot to uz pannas, iztikt bez taukvielu pievienošanas, ļaujot gaļai cepties savā sulā. Ja maltajai gaļai uz smalkās rīves pierīvēsi kādu burkānu, kabaci, selerijas sakni, papriku vai kāpostu, samazināsi kaloriju skaitu un piešķirsi gaļas masai sulīgumu.
Kārtojam kārtu kārtas
Kad gaļas masa sagatavota, atliks vien sacepumu kārtot traukā, kartupeļu kārtas liekot pamīšus ar gaļas kārtām, ko sulīgumam var papildināt arī, piemēram, ar kādu kārtu tomātu, sviestā apceptu kāpostu, burkānu, paprikas vai selerijas kātu, neiazmirstot arī par aromātiskiem garšaugiem.
Pirms krāsnī šaušanas sacepumu atliks vien pārklāt ar kausētā siera plāksnēm vai pārliet ar ķiplokotu siera un majonēzes maisījumu, kas cepšanas laikā izveidos kārdinoši zeltainu un sulīgu garoziņu.
Kad sacepums gatavs, nedaudz atdzesē to, griez gabalos un liec uz šķīvja. Atlikušo daļu piepildot ar sulīgiem dārzeņu salātiem un izbaudi gardo maltīti bez sirdsapziņas pārmetumiem!
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu un kausēto sieru
Maltās gaļas, kartupeļu un kausēta siera sacepums - un ģimene pilniem vēderiem.
Maltās gaļas, kartupeļu un tomātu sacepums
'Slinkais' kartupeļu sacepums ar malto gaļu un biezpienu
Šo sacepumu pagatavot ir vieglāk par vieglu, turklāt nevajadzēs ķēpāt liekus traukus, jo visas sastāvdaļas tiek sarīvētas un samaisītas uz lielās cepamās plāts. Kad sagatavošanas darbi būs paveikti, atliks tikai noskalot rīvi, iešaut sacepumu krāsnī un tiksmināties par kārdinoši apetītlīgo smaržu, kas jau pēc brīža plūdīs no virtuves.
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Gana pīrāgs ar saldo kartupeļu biezeni
Kāpostu un kartupeļu sacepums ar malto gaļu un kausēto sieru
Kāpostu un kartupeļu sacepums ar malto gaļu un kausēto sieru, kas nekad nepiedeg un vienmēr izdodas uz goda.
Kartupeļu biezputras, maltās gaļas un tomātu sacepums
Kartupeļu, maltās gaļas un tomātu sacepums – sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.
Kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums
Sātīgai maltītei ikdienā vai svētkos – kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums.
Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes
Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.
Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā
Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.
Kartupeļu - maltās gaļas un sviesta sacepums
Kartupeļu - maltās gaļas un sviesta sacepums, lai mājinieki brangi ēduši.
Kartupeļu-maltās gaļas sacepums ar sieru
Gards un sātīgs kartupeļu sacepums no tā, kas atrasts ledusskapī. Recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.
Tomātu, sīpolu un maltās gaļas sacepums
Kartupeļu - maltās gaļas un siera sacepums
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums - 'Gana pīrāgs'
Gana pīrāgs jeb Shepherd's pie ir tradicionāls angļu ēdiens, kas tiek gatavots no maltās gaļas un kartupeļu biezeņa. Ja vēl ne reizi nav mēģināts, noteikti iesakām pagatavot šo sātīgo sacepumu! Šajā receptē tiek izmantota jēra gaļa, tomēr to var gatavot arī ar citu gaļu.