Vietējā superoga dzērvene: kāpēc ēst un kā visgardāk?
Foto: Shutterstock

Kaislīgākie sēņotāji, kas mežā dodas teju ik dienas, noteikti būs pamanījuši, ka jau labu brīdi caur purva sūnām "degunus" pabāzušas sārtās dzērvenes, kas teju vai aicina sevi noplūkt. Neatsaki to aicinājumam un nākamo došanos purvainākā mežā apvieno ar ogošanu, jo skābenā oga būs ne tikai gards našķis, bet arī palīgs veselības stiprināšanā.

Pirms auj kājās gumijas zābakus un tērpies laikapstākļiem atbilstošā apģērbā, lai dotos uz tuvāko purvu ogot, piedāvājam iepazīties ar uztura speciālistu Lizetes Pugas un Ingas Širinas viedokli par dzērveņu ietekmi uz veselību, piemēram, kādus vitamīnus tās satur, kāda ir to ietekme uz urīnceļu un sirds un asinsvadu veselību, un kāpēc ar to ēšanu nevajadzētu pārspīlēt. Tāpat ieskaties ''Tasty'' recepšu arhīvā un uzzini vairākas gardas receptes ar dzērvenēm.

Comment Form