Ungāru virtuve mums ierasti saistās ar ugunīgajiem paprikas ēdieniem, kas sasaucas ar tautas temperamentu. Varētu piebilst, ka šis stereotips nemaz nav tik tālu no patiesības, jo sarkanā paprika – gan svaiga, gan kaltēta un malta - ir neatņemama sastāvdaļa lielākajā daļā ungāru ēdienu. Ar ko īpaša ungāru virtuve, stāsta portāla Gotohungary.com autori.
Sarkanā paprika, kura ienāca šajā zemē līdz ar turkiem jau 16. un 17. gadsimtā, ir kļuvusi par visungāriskāko no visām garšvielām. Turklāt tiek izmantota gan saldā, gan asā paprika.
Tradicionālā ungāru virtuve galvenokārt balstās gaļas ēdienos, un varētu teikt, ka ungāri ir gaļas ēdāju tauta. Ļoti populāra ir cūkgaļa. Kurš gan reizi mūžā nav pagaršojis ungāru gulašu? Tā kā Ungārija atrodas iekšzemē, tad iecienītas ir saldūdens zivis, piemēram, līdaka un zandarts. Protams, zivju zupa tiek vārīta ar neiztrūkstošu paprikas piedevu.