Vislabākās nākamajā dienā ir tieši kreftīgās zupas – soļanka, skābu kāpostu zupa, sakņu zupa. Īstenie soļankas cienītāji pateiks, ka tai pat pieskarties nevar uzreiz pēc pagatavošanas, bet jāgaida nākamā diena, lai to baudītu. To pašu var attiecināt uz lazanju un citiem makaronu sacepumiem – nākamajā dienā tie būs kārtīgi ievilkušies ar pārējām sastāvdaļām un vēl jo garšīgāki.
Bet bez pamatēdieniem ir arī kūkas, kas vismitrākās un garšīgākās būs tad, ja nakti pastāvēs ledusskapī. Tas attiecināms gan uz kārtīgām biskvīta tortēm, gan pēdējā laikā tik populārajiem brūnīšiem. Tāpat arī ceptās siera kūkas ļoti labi garšo tikai tad, kad ir kārtīgi atdzisušas.
Cūkgaļas gulašs
Vienkārši pagatavojams gulašs ikdienas maltītei.
Pikantais cūkgaļas sautējums ar ķirbi un pupiņām
Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienās. Vari eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku.
Makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami
Ātrām un sātīgām vakariņām - makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami.
Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem
Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.
Soļanka no trīs veidu gaļas
Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.
Klasiskā lazanja
Klasiskā lazanja - kārtīgām pusdienām vai vakariņām.
Jēra ragū ar rīsu makaroniem
Gardas vēsmas no Tuvajiem Austrumiem – lēni sutināta jēra maltā gaļa ar aromātiskām garšvielām. Maltās gaļas mērci pasniedz ar rīsu makaroniem, sauktiem arī par "orzo", granātābola sēkliņām un pistācijām - kraukšķīgumam.
Sakņu zupa ar gaļu un grūbām
Šī būs lieliska ikdienas zupa, īpaši pēc viesībām, kad šis un tas palicis pāri no dažādiem gaļas ēdieniem. Īpaši kārdinoša šī zupa būs, ja tā būs bieza, gandrīz kā sautējums.
Klasiskā skābu kāpostu zupa
Klasiskā skābu kāpostu zupa - krietnām pusdienām vai vakariņām.
Trīskāršā šokolādes kūka
Baltā, piena un tumšā šokolāde vienā kūkā? Dietologi par šādu kaloriju bumbu saķertu galvu, bet mēs zinām, ka sevi vajag palutināt ar kārtīgu devu šokolādes, jo tā taču izraisa prieku. Šī trīskāršā, ārkārtīgi gardā šokolādes kūka mazai laimes sajūtai būs tieši laikā.
Cūkgaļas plovs
Vienkārši pagatavojams cūkgaļas plovs.
Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!
Ratatujs – krāsnī cepti dārzeņi provansiešu gaumē
Ratatujs ir tas franču ēdiens, kuru katra saimniece gatavo pēc savas receptes un saskaņā ar ģimenes tradīcijām. Šim ēdienam ir ļoti daudz variāciju. Šoreiz piedāvājam recepti no Francijas dienvidiem. Vispirms tiek sagatavota tomātu mērce ar dārzeņiem. Kad tā gatava, to liek dziļā cepešformā, pa virsu kārto tradicionālās ratatuja dārzeņu škēles glītās rindās un cep cepeškrāsnī. Šis variants aizņem samērā daudz laika, toties iznākums ir ļoti garšīgs un glīts, piemērots nelielām ģimenes viesībām.
Veģetārais pupiņu sautējums
Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.