Foto: Shutterstock
Bezē ir pierādījums tam, ka mākoņus var arī apēst – vismaz gaisīgus olu baltuma mākoņus, kas rūpīgi saputoti un izcepti ar pietāti. Cepumiņi, kārdinošas ruletes un pat mazas, skaistas "Cielaviņas" – visu šo gardumu pamatā ir mutē kūstošs olbaltuma cepums vai biskvīts. Tāpēc, lai padarītu saulainu svētdienu vēl burvīgāku, izvēlējāmies 20 gardas receptes taviem gatavošanas priekiem!

Lai gan olbaltumu gardumu gatavošana var likties sarežģīta, tā it nemaz nav. Svarīgākais šajā darbiņā – sakult stingrus olu baltumus, kas turētos pie bļodas pat tad, kad tā apgāzta. Pēc tam jau atliek vien olu masu vai nu sapildīt konditorejas tūtā un izspiest cepumu formiņas, vai izklāt lielā kūkas pamatnes izskatā, lai pagatavotu grezno "Pavlovas" kūku. Turklāt izceptie bezē iegūs citādāku garšu, ja "mīklu" papildināsi ar kakao, kādu norīvētu citrusaugļa miziņu vai citām piedevām. Gatavos bezē cepumiņus papildini ar kādu siera krēmu, ruletē ievīsti laima krēmu, bet "Pavlovu" papildini ar putukrējumu un ogām. Dzīvo garšīgi!

'Cielaviņas' vainags ar šokolādes krēmu

Foto: DELFI

Nereti "Cielaviņas" tipa kūkas grūti sagriezt, tāpēc piedāvājam olbaltumu izcept vainaga formā, tad nogriezt katram gabaliņu itin nemaz nebūt grūti. Ja esi šokolādes cienītājs un dievini bezē un lazdu riekstus, šī kūka, kas to apvieno, palutinās lielākos saldummīļus.

Lasīt vairāk

Bezē cepumi ar rīvētu šokolādi

Foto: mosfood

Ak, kraukšķīgie un gaisīgie putotā olbaltuma cepumiņi! Bezē, kas paši kūst uz mēles. Patiesībā pievienotā šokolāde cepumu garšu gandrīz neietekmē, toties ļoti atsvaidzina to izskatu!

Lasīt vairāk

Fiksais bezē un putukrējuma deserts ar mellenēm

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar laima krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salda olbaltumu biskvīta gaisīgā rulete ar skābenu laima putukrējuma pildījumu. Mutē izkusīs katrs gabaliņš, jo īpaši, ja baudīts kopā ar gardu tējas vai kafijas tasi.

Lasīt vairāk

Kā mikroviļņu krāsnī zibenīgi izcept trauslus un gardus bezē cepumiņus

Foto: Privātais arhīvs

Trauslie un gaisīgie bezē cepumiņi ir gardēžu iecienīts našķis, kas patīkami nokraukšķ un tad vien kūst mutē, uzdzerot malciņu siltas tējas vai aromātiskas kafijas. Daudzus no šī kāruma gatavošanas attur bailes no neizdošanās, bet izrādās, ka ir risinājums – lasītāja Dzintra Kalniņa atklāj, ka gardus bezē cepumiņus pavisam vienkārši un ātri var izcept arī mikroviļņu krāsnī.

Lasīt vairāk

'Pavlovas' kūciņas ar kivi

Foto: Shutterstock

Grēcīgi gardās mazās "Pavlovas" kūkas ar putukrējumu un kivi gabaliņiem. Pasniedz svētku reizēs kā individuālas kūciņas ēdājiem.

Lasīt vairāk

Mini 'Cielaviņas' jeb 'Pavlovas' ar šokolādes krēmu un dzērvenēm

Foto: DELFI

Dzimšanas dienas vairumam saistās tieši ar bagātīgās ''Cielaviņas'' kūkas nobaudīšanu. Tad nu arī es nolēmu savos svētkos kolēģus iepriecināt ar šo visiem labi zināmo našķi nedaudz mainītā versijā, bet, kā ēdāji atzina, noteikti ne sliktākā. Protams, vieglāk jau nopirkt veikalā gatavu kūku, tomēr šīs ēdāju acīs iegūs pavisam citu vērtību.

Lasīt vairāk

Mini 'Pavlovas' kūciņas ar sezonas ogām

Foto: Shutterstock

Mazās "Pavlovas" kūkas būs vasarīga izvēle saldiem svētku mirkļiem. Papildini kraukšķīgo bezē ar putukrējumu un sezonas ogām, lai iegūtu gardumu, kas priecēs gan acis, gan izcili garšos.

Lasīt vairāk

Fiksais deserts no bezē un saldētām ogām

Foto: DELFI

Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.

Lasīt vairāk

Divu veidu paukšķīgie bezē – ar kokosriekstu vai šokolādes skaidiņām

Foto: DELFI

Bezē cepumi ir vieni no retajiem, kuru pagatavošanai nevajadz daudz sastāvdaļu. Ja mājās ir kaut olas un cukurs, jau sanāks debešķīgi kārumi.

Lasīt vairāk

Ābolkūka ar bezē 'cepurīti'

Foto: Privātais arhīvs

Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Saldie bezē cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tik skaisti un gardi – bezē cepumi, kas izzīmēti sirdīs un lāsītēs. Būs lieliski īpašiem gadījumiem, mājās gatavotām dāvanām vai tematiskām ballītēm.

Lasīt vairāk

Mutē kūstošas meringu bučas ar svaigā siera un rabarberu pildījumu

Foto: DELFI

Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!

Lasīt vairāk

Gaisīgā 'Pavlova' ar svaigām ogām

Foto: DELFI

Valentīndienai, šķiet, nav nekā piemērotāka saldās kāres remdināšanai par gaisīgo un uz mēles kūstošo "Pavlovu". Ja vairies no šīs kūkas gatavošanas, jo process šķiet sarežģīts, tad pēdējais laiks lauzt šo pieņēmumu, jo tas pavisam neatbilst patiesībai. Pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Klasiskie franču cepumi – meringi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar šokolādes krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar iebiezinātā piena un piparmētru krēmu

Foto: Vida Press

Saldi kraukšķīga bezē rulete ar kārdinošu iebiezinātā piena krēma pildījumu, turklāt šo jau tā bagātīgo garšu buķeti papildina arī rīvēta piparmētru šokolāde. Īsti svētki! Īsts baudījums!

Lasīt vairāk

Video: Biezpiena kūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu

Garda jo garda un ģeniāli vienkārši pagatavojama biezpienkūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu no Mušmiru ielas recepšu krājumiem.

Lasīt vairāk

Mājas torte 'Cielaviņa' ar lazdu riekstiem un granātābola sēkliņām

Foto: Privātais arhīvs

Ja tiktu veidots pašmāju iecienītāko kūku tops, "Cielaviņa" tajā noteikti ieņemtu godalgotu vietu, jo leģendāro torti ar kraukšķīgu riekstu bezē pamatni un bagātīgu šokolādes krēmu ir iecienījuši ļoti daudzi gardēži. Savu "Cielaviņas" versiju piedāvā mūsu lasītāja Maija Minskere.

Lasīt vairāk

Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm

Foto: Privātais arhīvs

Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!