Foto: Shutterstock
Cepti kartupeļi vienmēr ir laba doma! Apviļāti sinepju un medus mērcē, paprikas pulverī, saspaidītos ķiplokos, sviestā vai pat sasmalcinātā rozmarīnā – garšu kārpiņas būs pateicīgas par jebkuru interpretāciju.

Krāsnī ceptiem kartupeļiem ir vairākas priekšrocības. Viena no tām ir pagatavošanas laiks. Pašam tikai jānomizo, jāsagriež un vēlamajā aizdarā jāapviļā kartupeļu šķēles, daivas vai pusītes, bet pārējo darīs cepeškrāsns. Tā vietā, lai stāvētu pie plīts un ik pa brīdim tos apmaisītu, ļauj par kartupeļiem parūpēties cepeškrāsnij un ietaupīto laiku velti kādai citai nodarbei.

Vēl ļoti laba alternatīva ir folijā cepti kartupeļi – tad var pat iztikt bez griešanas un mizošanas, vien rūpīgi jānomazgā tupeņi. Bet, ja vēlies tomēr izbaudīt arī gatavošanas procesu, noteikti izmēģini recepti divreiz ceptiem kartupeļiem vai arī pamēģini nedaudz sastampātās kartupeļu pusītes, kas kraukšķīgi apceptas ar sieru virskārtā.

Kad visas kartupeļu pagatavošanas metodes izmēģinātas, jāķeras klāt pie jaunām, vēl neizmēģinātām receptēm. Kartupeļu vēdeklīši ne vien izskatās kārdinoši, bet arī garšo lieliski, tāpēc pamēģini šo pieeju tupeņu radošajām pārvērtībām cepeškrāsnī. Ko to darīt, lasi šeit.

Piedevas kartupeļiem


Kamēr cepas kartupeļi, var pagatavot kādus ātros salātus. Ļoti labi siltajiem kartupelīšiem klāt garšos kraukšķīgie kāpostu salāti ar burkāniem. Vēl dažādas variācijas veikli pagatavojamiem kāpostu salātiem var iepazīt šajā recepšu kolekcijā. Ja gribas ko svaigāku, lapu salāti ar sēkliņām un atspirdzinošo apelsīnu būs kā radīti salikumā ar ceptiem tupeņiem.

Cepti kartupeļi ar sīpoliem un ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Cepti kartupeļi ar sīpoliem un ķiplokiem gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rozmarīna kartupelīši

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie kartupeļi ķiploku eļļā ar gurķu mērci

Foto: DELFI

Kraukšķīgā garoziņā izcepti, ar ķiploku garšu un aromātu... šādi pagatavotiem kartupeļiem grūti turēties pretim, it īpaši, ja piedevās ir sulīga mērcīte, kurā iemērkt tupeņu daiviņas. Pagatavo tos svētku galdam vai sātīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi kraukšķīgā bekona 'mētelītī'

Foto: Shutterstock

Īpaši gardi bekona šķēlēs ietīti kartupeļi, ko vari pasniegt gan kā neparastu piedevu, gan kā uzkodu – ar dažādām mērcēm.

Lasīt vairāk

Divas reizes cepti kartupeļi

Foto: Shutterstock

Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.

Lasīt vairāk

Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem un sviestu ikdienas maltītei vai svētkiem.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi bez taukvielām

Foto: Shutterstock

Kartupeļus, izmantojot olbaltumu, var izcept gandrīz bez taukvielām. Eļļu izmanto tikai tik daudz, lai ietaukotu pannu un lai kartupeļi nepieliptu pie tās.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu

Foto: DELFI

Debešķīgi smaržojoši un viegli pagatavojami krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu. Recepte, kas tikai pierāda – viss ģeniālais ir vienkāršs!

Lasīt vairāk

Kartupeļu pusītes ar sieru

Foto: Shutterstock

Sātīgi un sierīgi kartupeļi mundierī – to pildījums būs īpaši mīksts un gards. Ēd tāpat vai pasniedz ar salātiem un kādu krējuma mērcīti.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm

Foto: Shutterstock

Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepti jaunie kartupeļi ar kraukšķīgu garoziņu un ķiploku mērci

Foto: DELFI

Vasarā viens no gaidītākajiem notikumiem dārzā ir ne tikai zemeņu laiks, bet arī jauno kartupeļu rakšana. Tie allaž uz galda tiek celti dažnedažākajos veidos, bet allaž garšo izcili labi. Piedāvāju nedaudz citādāku cepeškrāsnī cepto kartupeļu recepti, kas pārsteigs ar izteiksmīgu garšu buķeti un kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!